Ask me anything: de antwoorden – deel 3

Hadden de vorige drie vragen als gemeenschappelijke noemer “eten”, dan is in dit derde deel de vragensteller telkens dezelfde. Dat dit tevens het laatste deel is van mijn antwoorden op jullie vragen, wil overigens niet zeggen dat jullie er geen meer mogen stellen; vragen staat altijd vrij (gewoon niet te snel een antwoord verwachten 😉 ).

Mocht je nu een liedje kunnen aanvragen… waar zou je dan voor kiezen? (Liesbet van Zwartraafje)

Wel, toen ik deze blogpost oorspronkelijk begon te schrijven – zo’n drie maanden geleden, ahum – vulde ik hier al onderstaande versie van Leave a light on van Tom Walker in (niet dat de oorspronkelijke versie slecht is overigens, maar ze kan niet tippen aan deze akoestische).

Dat nummer blijft heel erg de moeite, al komt vandaag als eerste nummer Run Straight Down van Warren Zevon in mij op (met dank aan Kathleen, die mijn eeuwigdurende liefde voor hem opnieuw aanwakkerde door haar blogpost over muziek).

En morgen? Dan wordt het waarschijnlijk weer een ander nummer, maar daar moeten jullie dan maar eens naar vragen 😉

Wat zou je graag zelf een keer willen maken? (Liesbet van Zwartraafje)

Mijn eerste reactie was “maken? Goh, ik wil nog massa’s dingen DOEN, dat wel… Maar MAKEN?”. Tot ik besefte dat een deel van mijn “doe”-dromen ook maken omvatten. Zo zou ik graag postkaartjes kunnen maken die mooi genoeg zijn om te kunnen verkopen. Of misschien mag ik wel ooit voor iemand een taart met meerdere verdiepingen maken? En wie weet slaag ik er ooit in om met hout meubels of dergelijke te maken…

Aan welk cadeau heb je heel leuke herinneringen? (Liesbet van Zwartraafje)

Goh Liesbet, zo’n moeilijke vraag! Niet omdat ik er geen antwoord op kan bedenken, wel omdat ik er veel te veel antwoorden op heb 🙂 .
Gaande van Ethiopische kruiden over een miniatuur Yamaha R1 tot een mooie editie van een kinderboek en een ongelooflijk mooi broodmes…

“Best of Switzerland” bread knife (Le petit requin)

Gaande van de zelfgebakken taart van A. toen ik op Erasmus mijn verjaardag in internationaal gezelschap vierde over een aantal boeken die ik kreeg van ex-collega’s tot de oorbelletjes die ik ooit kreeg van de eerste jongen die verliefd was op mij…

Le petit requin
Dit kinderboek kreeg ik bijvoorbeeld van mijn toenmalige projectleider, omdat we samen werkten aan een restauratiedossier voor de muur rond de abdij van Averbode

Gaande van citytrips in heel Europa over een tandemsprong met een parapente tot een boek en een brief die mij tot tranen toe roerden…

Le petit requin

Gaande van twee schilderijen van mijn overgrootvader over zoektochten naar paaseieren en bezoekjes aan Dromenland om iets uit te kiezen voor een goed rapport tot een mooi houtsnijwerk van mijn grootvader…

Le petit requin
Mijn grootvader maakte de houten vogel; mijn overgrootvader schilderde het winterlandschap

Gaande van een dagje Londen met mijn ouders en broer voor mijn vijftiende verjaardag over de fotoalbums die ik kreeg toen ik naar Zwitserland vertrok tot alle fantastische vakanties die ik als kind heb kunnen hebben (en misschien niet bedoeld waren als cadeaus in de strikte zin van het woord, maar dat wel waren)…

Le petit requin

Ik ben een verwend mens…

12 Comments

 1. Zoveel creatief talent in je familie!
  Nu ben ik toch wel heel benieuwd naar wat voor kaartjes jij zou maken…

  1. Goh, zo heel specifiek heb ik het nu ook nog niet uitgedacht 🙂 Ik maak gewoon wel graag kaartjes voor kerst en verjaardagen enzo en op zich zou het wel leuk zijn om die te kunnen verkopen. Alleen ontwerp ik die niet volledig van nul, in die zin dat ik stempels gebruik en dus op zijn minst al toestemming zou moeten vragen aan de ontwerpers van die stempels. Of zelf alles volledig tekenen natuurlijk, maar daarvoor heb ik – momenteel – te weinig vertrouwen in mijn tekenkunsten… ’t Is dus misschien eerder een soort fantasie dan iets wat echt meteen op een realistische manier kan uitgewerkt worden 🙂

 2. Hehe, ik had me precies een beetje laten gaan met vragen stellen. Wel tof om hier te zien dat je heel wat cadeautjes hebt gekregen waar leuke herinneringen aan vasthangen. Ik ben momenteel trouwens alvast aan een lading kerstkaarten beginnen knutselen. Kwestie van er goed op tijd bij te zijn en niet ‘onder druk’ te moeten knutselen om alles tijd af te krijgen.

  1. Haha, jij hebt inderdaad de meeste vragen gesteld 🙂 Maar dat is net tof, zonder jou had ik bijlange zoveel niet te schrijven gehad!
   Ga je opnieuw voor zo’n gigantische lading kerstkaarten als vorig jaar? Want in dat geval snap ik perfect dat je er nu al aan begint 🙂 Ik hoop er ook op tijd aan te kunnen beginnen, maar het zal sowieso pas voor begin december zijn, wanneer ik even geen lessen meer heb. Nu ja, zolang ze voor i.p.v. na kerst de deur uitgaan, beschouw ik het als een succes 😉

   1. Ik ben er 60 aan het knutselen en heb een doosje met tien kant-en-klare kaarten gekocht indien ik er niet mee zou toekomen. Tegen dat ze klaar zijn mag ik op zoek gaan naar een tekst. Dit keer eentje die niet te lang is want daar heb ik me al meermaals aan mispakt. Dan kies ik een mooie tekst uit maar is die veel te lang waardoor mijn pols het na tien kaarten al beu is. 🙂

    1. Haha, met 60 kaarten zou ik inderdaad ook geen te lange tekst kiezen 🙂 Wel super dat je ze effectief alle 60 zelf wilt maken; lijkt mij heel tof, maar ook gigantisch veel werk!

 3. My god die houten vogel… Mijn grootvader (degene die ik nooit heb kunnen leren kennen want hij was al dood voor ik werd geboren) maakte een soortgelijke vogel. Mijn reiger… Het is het enige wat ik van hem heb, meegenomen uit het huis van mijn grootmoeder toen zij naar een rusthuis moet en ik weet dat er enkelen van mijn uitgebreide familie zijn die daar niet zo content mee zijn maar de reiger is altijd al mijn favoriete vogel geweest en ik zou dat ding uit ons brandend huis redden (na mijn dagboeken en het regenboogros en o mijn planten, dat spreekt, maar kijk het staat in de top vier en als mijn dagboeken ooit allemaal overgetypt geraken zelfs in de top drie als het over spullen gaat he, levende wezens hebben nog meer voorrang, oké ik hoop dat de boel gewoon nooit in brand vliegt) dus ze moeten gene schrik hebben.
  Maar dus mijn punt: hoe erg lijkt jouw vogel op de mijne! Zou dat de mode zijn geweest vroeger?

  1. Hahaha, ik hoop ook dat jouw huis nooit in brand vliegt 🙂 (en euh, vergeet jezelf niet op nummer 1 te zetten he 😉 ).
   Geen idee of dat de mode was vroeger, maar als jouw grootvader een heel gelijkaardige gemaakt heeft, is de kans wel groot. Deze was deel van een set; de andere zijn twee kleinere reigers bij elkaar (die staat voorlopig nog bij mijn ouders, maar gaat naar mijn broer). Het zijn eigenlijk de meer moderne werken van mijn grootvader, toch wat decoraties betreft; hij maakte ook meubels – was ook leraar houtbewerking – en daarin varieert het van heel landelijk naar fiftiesstijl (nog altijd spijt van dat ik toen hij stierf niet een van zijn kasten op de zolder van mijn ouders bewaard heb tot ik een eigen plek zou hebben…). Ik ga eens aan mijn moeder vragen of zij nog weet wanneer hij die net gemaakt heeft en of dat toen mode was!

  2. Ik heb het sneller dan verwacht al aan mijn moeder kunnen vragen 🙂
   Volgens haar was dat een eigen ontwerp van mijn grootvader voor zijn lessen, dat zijn studenten daarna nagemaakt hebben. Zou dat kunnen dat jouw grootvader bij de mijne les gevolgd heeft of zijn vogel gebaseerd heeft op een ontwerp van een vriend(in) die bij mijn grootvader les gevolgd heeft? Was ergens in de jaren ’70-’80 aan het Scheppersinstituut in Wetteren 🙂 Mijn moeder was een nakomertje (mijn grootvader is in 83 of 84 op pensioen gegaan; is in 1923 geboren), dus als jouw grootvader jonger is, kan het misschien dat hij les gevolgd heeft bij de mijne 🙂 Al weet ik natuurlijk niet hoelang jouw familie al in de regio woont waar jij nu woont en of jouw grootvader dus überhaupt in Wetteren kan geweest zijn? En anders hebben onze grootvaders zich waarschijnlijk allebei gebaseerd op een bestaand ontwerp 🙂

Comments are closed.