Dingen die ik mij weleens afvraag (4)

 • Hoe onnozel het is dat ik na het posten van dit bericht erin slaagde om net dat te doen waar ik mee lachte: mijn menstruatiecup vergeten in een pot kokend water. Goed voor een half verpulverde cup en voor een moment waarin ik mij afvroeg of ik gewoon verstrooid was geweest of onbewust wel heel braaf de handleiding had gevolgd 😉
 • Hoeveel “Kloten”-plekken er zouden bestaan? Na de luchthaven van Zürich die in Kloten ligt, ontdekte ik via Lies immers dat er in Zweden ook een “Kloten City” bestaat.

 • Waarom sommige mensen zo onverdraagzaam zijn? De ochtend nadat we voor het eerst ’s avonds lichtjes op het terras hadden doen branden, kwam een overbuurvrouw al meteen klagen dat het “als een schijnwerper binnen scheen in haar slaapkamer” en ze “absoluut niet kon slapen”. Kijk, ik kan begrijpen dat iets stoort, maar 1) ze is de enige die er over klaagt (en ik heb na haar klacht expliciet aan een aantal mensen gevraagd of het bij hen binnen scheen), 2) ze heeft luiken aan haar raam, dus hoe een paar kleine lampjes erin slagen om schijnwerperproporties aan te nemen, geen idee en 3) waarom is het meteen nodig van je oren te maken (én de dag erna – nadat we de lichtjes verplaatst hadden – een kaartje in de bus te stoppen met de boodschap dat “de lichtjes nog steeds storen en dus moeten aangepast worden”). Een mens zou nog blij gaan zijn dat het ondertussen te koud is om buiten te zitten…
 • Wie de flyer voor de Formule E in Zürich ontworpen heeft? Want ja, je kan bergen zien in Zürich, maar neen, dat zijn niet de Jungfrau, Eiger en Mönch noch liggen die bergen zo dichtbij (kijk maar naar de laatste foto hier). Serieus, wat is het punt? Toeristen onnodig teleurstellen (terwijl Zürich echt wel een mooie stad is)?

Flyer Formula E Zürich (Le petit requin)

 • Hoe mensen zo onverschillig kunnen zijn? Toen we op reis bij een tankstation stopten, lag er een man in de kant tussen de planten. Na een check bleek de oorzaak weliswaar drank/drugs en dus hebben we hem zijn roes laten uitslapen. Maar gewoon voorbijlopen, zoals de meesten deden, terwijl je niet eens weet of die mens hulp nodig heeft (of in dit geval: hulp op korte termijn), ik begrijp dat niet goed…
 • Of ze bij de NMBS zelf al de absurditeit van sommige van hun stations door hebben? Hieronder ter vergelijking:
  • het station van Haaltert met de keuze tussen overdekte wachthuisjes zonder banken of banken in open lucht
  • Brussel-Schuman met overdekte wachthuisjes met banken. In een ondergronds station. Dat dus volledig overdekt is.
   Oh, een vlieg op de muur zijn in de vergaderingen waarop zoiets beslist wordt.

Stations Haaltert & Brussel-Schuman (Le petit requin)

15 Comments

 1. Hahahaha super van die bankjes 😀 😀 Idd… overdekte bankjes in een ondergronds station… In Eine is het trouwens hetzelfde scenario als in Haaltert.

  1. Raar toch he, die situatie in Eine en Haaltert. Voor de meeste mensen is het op zich niet zo’n probleem natuurlijk om recht te staan wanneer je beschut wilt staan voor regen / wind, maar voor ouderen of mensen met fysieke problemen zouden ze toch op zijn minst iets van zitplaats moeten voorzien.
   Die situatie in Schuman is er blijkbaar gekomen als bescherming tegen de wind, liet de vriendin van mijn broer mij daarnet weten. Toch niet zo absurd dus blijkbaar, oeps 🙂

   1. Oh zo ver had ik nog niet gedacht aan die ouderen of mensen met fysieke problemen.
    Je kan niet alles weten natuurlijk, een metrostation kan idd wel een trekgat zijn maar ik stond daar nu ook niet direct bij stil, bij het zien van die foto

 2. Ik krijg ook regelmatig het schijt van de onverschilligheid en de verzuring tegenwoordig… Maar ik ga er niet teveel over uitweiden, of ik word zelf verzuurd 😉

  1. Haha, dat is een feit! Ook een reden dat ik bewust niet teveel schrijf over wat mij ergert en liever over waar ik blij van word. Maar soms, soms moet het er gewoon eens uit 😉

 3. Ik denk dat dus iedere keer wanneer ik bij ons op het station sta. Daar staat een bankje en enkele meters verderop een wachthuisje zonder bank. Ik heb me ook al enkele keren afgevraagd welke logica daar achter schuilt. Wat jammer trouwens van die onverdraagzame overbuurvrouw. Mocht ik daar echt last van hebben dan zou ik het na een tijdje wel laten vallen maar dat kan je dus wel op een heel andere manier doen in plaats van de aanpak waar zij voor koos. Kan me eigenlijk ook maar moeilijk voorstellen dat enkele lichtjes hetzelfde effect hebben als een spotlight. Maar misschien is die overbuurvrouw een halve-vampier en daardoor extreem gevoel voor licht. Of gewoon heel onverdraagzaam. Dat kan natuurlijk ook.

  1. Haha, als ze in de zomer nog eens komt klagen (wanneer we ’s avonds terug buiten kunnen zitten en de lichtjes dus terug gaan branden), zal ik eraan proberen denken dat ze misschien gewoon een halve vampier is 😉
   Nee, ’t is gelijk je zegt, de manier waarop die mij stoort. Dat ze iets zegt als ze er last van heeft, dat vind ik maar normaal. Maar al meteen lastig worden nog voor een mens de kans krijgt iets aan te passen, daar krijg ik “de wubbes” van 🙂

   1. Ik zie het al helemaal voor me. Dan komt die buurvrouw opnieuw reclameren en begin jij te lachen omdat je haar voor je ziet met puntige hoektanden. 🙂

 4. Ahahahaha Eiger-Mönch-Jungfrau in Zürich, they wish, kan de Jungfrauregion dat niet aanklagen ofzo? :p
  Aan de NMBS is niks logisch! Is dat geen overheidsdienst? Awel. Dat zegt dan alles.

  1. Ik vermoed dat als de Jungfrauregion dat zou willen, ze dat zeker zouden kunnen aanklagen (maar waarschijnlijk denken die gewoon “ach doe maar, meer reclame voor onze bergen, die je uiteindelijk enkel bij ons effectief zo kan zien 😉 ). Denk ook niet dat het Stadt Zürich is die die folder gemaakt heeft; volgens mij is dat de organisatie achter de Formule E geweest, want de stad zelf weet wel dat er genoeg andere dingen zijn om mee uit te pakken zonder bergen te moeten verplaatsen. Nu ja, ’t is niet de eerste keer dat ik het zie: in Grey’s Anatomy verhuist een van de dokters op een gegeven moment naar Zürich en hoewel je de stad op zich wel kan herkennen, zijn de bergen ook ineens dichterbij geschoven 🙂

Comments are closed.