Maand in woord en beeld: oktober #2

In het tweede deel van oktober was mijn belangrijkste bezigheid (naast werken) het voorbereiden van de presentatie die ik dit semester moest geven. Tegen alle verwachting in bleek ik niet overweldigd door de stress en was er nog tijd over om leuke dingen te doen (komt-dat-tegen!).

Dag 290 – Tijd bijvoorbeeld om rustig naar de winkel te wandelen en te genieten van de warme nazomer met mooie herfstkleuren…

Le petit requin

Dag 291 – Voor het werk dook ik opnieuw het Staatsarchief in om oude brandverzekeringen uit te pluizen. Iets wat ik sowieso leuk vind, maar stiekem nog een beetje meer omdat ik er ook altijd een wandelingetje door het Irchelpark bij krijg 🙂

Staatsarchiv Zürich / Irchelpark (Le petit requin)

Dag 292 – Naar de vergadering van de moestuinvereniging gaan en meespelen met de “lotto”. Wat dus bingo bleek te zijn #ikbennochtansnoglangnietbejaard 😉

Le petit requin

Dag 293 – In juni stond een weekend Lenzerheide gepland om aan de Alpenchallenge deel te nemen. Mijn gezondheidsproblemen strooiden toen roet in het eten, dus verschoven we onze overnachting naar de herfst. En oh, wat was dat achteraf bekeken een fantastisch idee! 😍

Piz Danis (Le petit requin)

Dag 294 – Stralend blauwe luchten en felle herfstkleuren de ene dag, restjes sneeuw  en ruige landschappen op bijna 3000m de andere… Heerlijk! ♥

Parpaner Rothorn (Le petit requin)

Dag 295 – Mooie woorden op een aanplakbord tegenover het werk

Le petit requin

Dag 296 – Op zwart zaad zitten blijkt wreed lekker te zijn 😜 #houtskoolbrood

Le petit requin

Dag 297 – In België registreerde ik mij al jaren geleden officieel als orgaandonor; hier in Zwitserland had ik enkel een kaartje bij in mijn portefeuille. Tot nu!

Swiss Transplant (Le petit requin)

Dag 298 – Mooie tentoonstelling met werken van Nagasawa Rosetsu. Die ik niet mocht fotograferen, dus krijgen jullie de patronen in de al even mooie uitbreiding van het Rietberg museum te zien 😉

Museum Rietberg Zürich (Le petit requin)

Dag 299 – Avondje met Bach, Beethoven en Schuman #huisconcert

Haus Irniger Zürich (Le petit requin)

Dag 300 – En voor het geval jullie nu denken “druk voor unief, ’t zal wel”, ik werkte er wel degelijk voor. Hier bijvoorbeeld toen ik mijn pagina’s voor de reader van de excursie aan het maken was 😜

Le petit requin

Dag 301 – Fan van de nieuwe locatie voor onze zondagse leesgroep

Herman's Wohnzimmer (Le petit requin)

Dag 302 – Nu ik thuis meer plaats heb, kan mijn collectie architectuurboeken op het werk plaats ruimen voor andere dingen (zij het dan niet volledig, want sommige boeken gebruik ik daar nu eenmaal vaker)

Le petit requin

Dag 303 – Op verplaatsing voor het werk het gevoel hebben een herfstwandelingetje te doen (toch het eerste half uur, nadien was het binnen puzzelen met een complexe houtstructuur en buiten kou lijden omdat het begon te regenen)

Le petit requin

Dag 304 – Een crazy cat lady ben ik (nog) niet, een crazy plant lady, tja, dat kan ik écht wel niet meer ontkennen nu 😜

Le petit requin

12 Comments

  1. Ja, dat is bij een bejaarde man thuis die echt gigantisch veel concerten organiseert (3 à 4 per week!), vaak met internationale muzikanten, die naar Zwitserland komen om op te treden en bij hem dan een huisconcert geven. Echt een luxe om op die manier klassieke muziek te leren kennen!

    1. Ik dacht hetzelfde als Sofie 🙂
     Volgende keer als we in Zürich zijn, gaan we proberen om daar ook een huisconcertje bij te wonen (was afgelopen zomer helaas niet gelukt). Echt een goede tip van jou!

     1. Zeker doen! Laat maar weten eens jullie een periode beslist hebben, dan geef ik je de agenda van de concerten die dan gepland staan door 😉

 1. Die planten-sneakers zien er echt super comfortabel uit. Proef je eigenlijk een opvallend verschil in smaak bij dat zwarte brood? Of is het enkel de kleur die een groot contrast vormt? Binnenkort gaan we zelf ook naar een huiskamer-orkest. Dat heb ik nog nooit meegemaakt dus ik ben er wel benieuwd naar.

  1. Nee, het is vooral de kleur die contrasteert 🙂 Het meest verrassende aan de smaak is vooral dat het eigenlijk een heel luchtig brood is, terwijl donkere broden meestal iets zwaarder zijn.
   Veel plezier bij dat huisconcert! Wat gaat er gespeeld worden?

 2. Ik denk dat het het best als kleinkunst te omschrijven is. Maar ik weet niet of er bij hun huidige repertoire nog andere invloeden in verwerkt zijn.

  1. Hihi, merci, ik vind ze ook zalig! En dat ze ook nog eens ecologisch en fairtrade zijn (uit kurk, gemaakt in Portugal), maakt ze helemaal super 🙂

Comments are closed.