Weekmenu oktober 2018

1: Macaroni

2: Restjes vegetarische noedels en macaroni

3: WAM-pasta, ofte: pasta met kip en paprika in pesto-boursinsaus (altijd lekker, maar nog meer als mijn broer – door wie ik het leerde kennen – het zelf klaarmaakt 🙂 )

4: Cantharellen met gepocheerd ei – Heek met groene quinoa en yuzu – Citroen meringuée @ La Table de Pôl (diezelfde broer rolde eens serieus met zijn ogen toen ik mijn fototoestel bovenhaalde, maar aangezien hij graag veel blogs, inclusief foto’s wilt, “moest” ik wel 😉 )

Cantharellen met gepocheerd ei (Le petit requin)

Heek met groene quinoa en yuzu (Le petit requin)

Citroen meringuée (Le petit requin)

5: Hamburgers met frietjes (we dachten: laten we ons anders eens goed voorbereiden op de Ventoux, ahum 🙂 . De ochtend erna at ik wel pasta overigens)

Hamburgers met frietjes (Le petit requin)

6: Kabeljauw met aïoli en groenten – Moelleux met wit hart @ Le petit jardin

Kabeljauw met aïoli en groenten (Le petit requin)

7: Pasta pesto met champignons (na een lange rit terug naar huis was dit de ideale combi van heel snel en toch gezond. En met een paar eetbare bloemetjes erbij was het ook meteen kleurrijk 🙂 )

Pasta pesto met champignons (Le petit requin)

8: Choucroute (in Frankrijk verkochten ze dat in blik – iets wat hier in Zwitserland niet bestaat – en aangezien ik dat af en toe wel eens lekker vind, besloot ik ervan te profiteren om één blik mee te nemen 🙂 )

9: Salade met edamameboontjes en kerstomaten

10: Spinazietaartjes

11: Tortellini met passata, paprika en cevapcici (met zelfgemaakte passata uit Honger)

Tortellini met passata, paprika en cevapcici (Le petit requin)

12: Salade @ ETH Mensa

13: Risotto met kippengehaktballetjes @ Théâtre Les Salons (gelukkig – voor vegetariërs – werden de kippengehaktballetjes apart geserveerd, maar aangezien ik de risotto op zich jammer genoeg niet voldoende variatie vond bevatten, nam ik er toch een paar balletjes bij)

14: Witlooftaart, uit: Honger, met champignons en kerstomaatjes

Witlooftaart (Le petit requin)

15: Pizza mozzarella

16: Lasagne bolognaise

17: Rest dag 16

18: Veggie burger met witte bonen in tomatensaus (ofte: geen tijd om te koken oplossen door snel een blik open te trekken en een burger te bakken)

19: Vegan world pot, ofte een rijstschotel met quorn @ ETH Alumni Lounge

20: Flammkuchen met paprika, rode ui, rucola en geitenkaas @ Schweizerhof

Flammkuchen (Le petit requin)

21: Hot dog en spinazie-bladerdeeggebakje (aangezien we laat thuis gingen zijn na een weekendje weg, besloten we onderweg een snelle hap te kopen in de supermarkt. Iets waar ik achteraf spijt van had, want welke van beide ook de boosdoener was, ik heb een hele nacht met maagpijn en oprispingen wakker gelegen om uiteindelijk toch boven de wc-pot te eindigen)

22: Pompoensoep (tja, veel zin in uitgebreid of zwaar eten had ik na de vorige nacht niet bepaald en dus hield ik het twee dagen bij soep)

23: Witloofsoep

24: Lasagne bolognaise

25: Tortellini met pesto en champignons

26: Gratin dauphinois met salade @ Haus Irniger

27: Ovenschotel met aardappelen, aubergines en wortels in een tomaten-kaassaus

28: Tortellini met pesto, paprika en champignons (eigenlijk was het de bedoeling om pizza af te halen, maar omdat we te laat thuis waren om nog te kunnen bestellen in de dichtstbijzijnde pizzeria, werd het opnieuw dit snelle gerecht)

29: Buffet @ Tibits

30: Frietjes met vegetarische balletjes in tomatensaus

31: Pizza funghi @ Caliente (of die goesting in pizza drie dagen later nog steeds aanwezig was? Misschien 😉 )

6 Comments

  1. Ik vind dat zelf ook wel leuk hoor die extra foto’s. Je broer is niet alleen. Eigenlijk zou ik deze posts moeten opslagen tegen dat ik zonder kook-inspiratie zit want ik kom hier altijd wel enkele recepten tegen die me aanspreken.

  2. Flammküchen <3 <3 Moet ik dringend nog eens eten 🙂 Zo ziek dat je kan zijn van iets verkeerd te eten he!

    1. Ja, zo stom! Al helemaal omdat ik beide dingen al eens gegeten had, uit diezelfde winkel, dus dan denk je er zelfs niet aan dat dat voor problemen kan zorgen (het rare was ook dat mijn v,riend die nochtans een veel zwakkere maag heeft dan ik, er totaal geen last van had). Ach ja, ik heb het maar proberen bekijken als “dat is dan op zijn minst één maaltijd die niet voor extra kilo’s gaat zorgen” 😉 ).

Comments are closed.