Manische maand maart

De afgelopen twee weken was het hier eventjes wat stiller. Wegens euhm… op mijn kop gevallen tijdens het skiën (niet zo erg gelukkig, maar toch een paar dagen hoofd- en nekpijn van gehad), een oor- en keelontsteking gehad, mijn enkel verstuikt… nope, het kon hier echt niet op! Doe daar nog de veel positievere factoren “bezoek aan België” en “28 kaartjes in 28 dagen versturen” bovenop en bloggen werd logischerwijs even op een lager pitje gezet.

Gelukkig zijn er zotte ideeën genoeg om er meteen weer goed in te vliegen, al helemaal tijdens de vastenperiode die vandaag start. Hoewel die 46 dagen duurt (ofte 40 dagen vasten + 6 zondagen) en dus tot halfweg april loopt, ga ik mijn doelen beperken tot de maand maart. Het aprilgedeelte van de vasten overlapt namelijk deels met onze geplande reis en die bevat al activiteiten en zottigheden genoeg 🙂 . Dat “40 dagen” of “manische maand maart” beter bekt dan “bijna 40 dagen maar niet helemaal” of “manische maand maart en een stukje van april” telt misschien ook wel wat mee voor de estheet/neuroot (schrap wat niet past) in mijzelf.

Bon, wat omvat al die maartse manie dan?

40 dagen bloggen (Verbeelding)
Bron: verbeelding.org

Om te beginnen het zotste idee van allemaal, zijnde de 40 dagen bloggen van Kathleen. Ik weet niet of het mijn ding gaat zijn om 31 dagen aan één stuk te bloggen (toch wel een beetje schrik voor blogmoeheid), dus we zien wel of ik dit de hele maand volhoud of af en toe onderbreek. Bloggen is tenslotte een hobby, dus zodra ik merk dat het van “moeten” i.p.v. “willen” word, ga ik sowieso een dagje (of meer) pauze houden. Maar dat neemt niet weg dat ik het wel wil proberen, want ook zonder de – zeer welkome – inspiratielijst van Kathleen kan ik al meteen serieus wat dagen opvullen met een hele reeks onafgewerkte drafts.

Dagen zonder vlees
Bron: dagenzondervlees.be

Daarnaast zijn de vasten ondertussen traditioneel ook “Dagen zonder vlees” en daar doe ik – als ik het mij goed herinner – voor het derde jaar op rij aan mee. Deze uitdaging ga ik wel verder zetten in april, maar 46/46 zal er desondanks vermoedelijk niet inzitten (tenzij ze in Zuid-Afrika en Mozambique fantastische vegetarische opties hebben voor de keren dat er gebraaid zal worden).
Ook bij de extra uitdagingen ga ik mijn best doen, zij het minder gefocust dan vorig jaar. De nieuwste in het rijtje, namelijk plantaardig eten, wil ik wél zeker wat vaker uitproberen, al leerde vandaag mij al meteen dat dat wat aandacht vraagt: was ik zeer blij eindelijk sojaroom te hebben gevonden, at ik toch wel geen mayonaise (met ei) bij mijn witloofsalade zeker…

Tot slot leerden mijn winterdoelen, die eind maart aflopen, mij dat er ook daar nog wat werk aan de winkel is: al dat ziek zijn en vallen zorgde er namelijk voor dat ik o.a. nog maar 3x ging zwemmen en in maart dus nog zeven zwemsessies moet inplannen, dat ik nog 21 dagen suikervrij moet eten én dat ik mijn 30 day yoga challenge enkel nog maar kan halen door ofwel nog tot en met 29 maart elke dag yoga te doen (als ik de challenge beschouw als 30 dagen aan één stuk) ofwel nog 22 sessies van de Yoga revolution van Adrienne moet doen (als ik de challenge beschouw als “een 30 day yoga challenge afwerken, maar niet per se in 30 aaneensluitende dagen). Welke invulling ik aan dat laatste geef, zal een beetje afhangen van hoe goed mijn enkel meewil; beide resultaten zijn sowieso mooi meegenomen.

Voila, bij deze weet ik weer wat gedaan de komende maand 😉 . Jullie nog zotte plannen?

17 Comments

 1. Wat leuk dat je ook meedoet met 40 dagen bloggen! Zo te zien heb je nog behoorlijk veel andere uitdagingen op de plank staan. Wees niet te streng voor jezelf, tenslotte is het gevoel om vanalles te moeten inderdaad niet leuk hé. Hopelijk zijn de lichamelijke ongemakken inmiddels voorbij? Het was op dat vlak wel een serieuze pechmaand precies.

  1. Ik zag in mijn feed dat jij ook meedoet, tof! Ik kom binnenkort eens bijlezen!
   De meeste blessures zijn gelukkig voorbij! Alleen met mijn enkel moet ik nog wat oppassen: stappen en zelfs rustig lopen is geen probleem, maar draaibewegingen doen nog wat pijn. Gelukkig zijn die makkelijk te vermijden 🙂

 2. Veel succes! Ik was van plan deze vastenperiode geen suiker te eten en weer te gaan sporten. Dat leek me ambitieus genoeg. 40 dagen bloggen leek me niet realistisch (aantal blogposts gepubliceerd de afgelopen 40 dagen: 1). Maar toen werd ik toch enthousiast en staan er dus drie uitdagingen op het programma. Benieuwd hoe dat afloopt.

  1. Haha, mij leek het ook niet realistisch, maar toen werd ik ook enthousiast 😉 Succes alleszins met jouw drie uitdagingen, sporten én suikervrij, dat wordt een supergezonde maand!

 3. Hier de bloguitdaging voor de Vasten. Voor de rest ben ik al een paar weken bezig met gezonder eten (2 weken goed gegaan, 1 week in de soep gedraaid en deze week weer goed bezig) en daar wil ik nog wel even mee doorgaan.

 4. Genoeg uitdagingen voor jou! Ik ben benieuwd, probeer er vooral plezier uit te halen. Ik doe mee aan de 40 dagen bloggen.

 5. Ohnee, hopelijk voel je je snel beter!
  Hier ook 40 dagen bloggen en DZV, waar ben ik aan begonnen? Maar dat zullen veel bloggers zich afvragen wellicht. Gelukkig zijn er ook hier heel wat ‘oude’ concepten, en de ideeën borrelen op. Meer ideeën dan tijd wellicht!

  1. Haha, dat is inderdaad ook nog iets he: tijd vinden om alles uit te schrijven!
   Ik voel mij ondertussen gelukkig al een pak beter; alleen mijn enkel vraagt nog wat aandacht, maar dat valt wel mee 🙂

 6. Hier geen zotte ideeën, eerder wat rustiger aan nu. Wèl héél véél bezig met naaiwerkjes, m’n nieuwe creatieve hobby. Het lezen even op de kant geschoven (leesdipje). Wel benieuwd naar wat je zoal 40 dagen aan een stuk zal bloggen, lijkt me erg vermoeiend. Veel succes en vooral inspiratie toegewenst :-).

  1. Op zich heb ik zel inspiratie genoeg, al is het nog maar de vraag of ik ook de tijd ga vinden om zoveel berichten uit te werken. Nu ja, als het lukt is het tof, als het niet lukt of te vermoeiend wordt, is het ook niet erg 🙂
   Leuk dat je zoveel plezier uit het naaien haalt!

 7. Ik probeer de laatste tijd het bloggen net weer wat af te bouwen naar 5x/week. Wel heb ik op aswoensdag de Tai Chi weer opgestart en ik hoop ook meer water (en vooral minder light frisdrank) te drinken én wat vaker buiten te komen. Ik ben dus vooral aan het duimen voor minder stortbuien en rukwinden. 🙂

  1. Haha, “afbouwen naar 5x per week”, ik vind dat eigenlijk nog altijd veel, zeker wetende dat je dat het hele jaar lang volhoudt 🙂
   Super dat je opnieuw gestart bent met Tai Chi! Ik duim mee voor beter weer!

 8. Amai… dat vind zelfs ik met mijn 500 lijstjes te veel van het goeie 🙂 🙂 40 dagen bloggen wist ik al opvoorhand dat dat voor mij te zwaar zou zijn; ik blog om de 2 dagen en zelfs dat is soms doorperen! Veel succes, enfin, intussen is de maand om dus ben benieuwd naar het vervolg.

  1. Haha, ondertussen hebt ge het vervolg gezien en dus ook ontdekt dat dat veel minder voorstelde dan het had moeten zijn 😉 Ach ja, het is wat het is, ik dacht al dat het niets voor mij zou zijn (ook de reden dat ik vb. 30 dagen bloggen niet in mijn 30-before-30 lijstje gezet heb) en nu weet ik het zeker 😉

Comments are closed.