40 dagen bloggen

Ahum ja, ik heb mij dan toch maar ingeschreven voor de derde editie van Kathleen haar zot idee, 40 dagen bloggen 🙂 . Twee jaar geleden startte ik met het idee een maand lang elke dag te bloggen, maar viel dat al na twee dagen met een zeer goede reden in het water doordat ik besliste voor mijn grootmoeder te zorgen, die net uit het ziekenhuis terug kwam. Vorig jaar nam ik opnieuw deel, maar met het doel drie keer per week te bloggen. Dat lukte vrij goed en eigenlijk ben ik sindsdien – op een serieuze dip in de zomer na – twee à drie keer per week blijven bloggen. Dus ja, wat doe ik dan dit jaar? Want elke dag bloggen, dat kan en wil ik gewoon niet (tenzij ik hier Duitse teksten voor mijn thesis publiceer 😉 ). Maar deelnemen en gewoon hetzelfde doen als anders, dat leek mij dan ook weer wat onnozel… Terwijl ja, waarom eigenlijk? Omdat het altijd maar méér en nog méér moet zijn? Omdat het niet gewoon even goed mag gaan zoals het nu gaat?

Bron: Verbeelding

Dus voilà, ik doe mee. Met als doel:

 • gemiddeld drie keer per week bloggen
 • 20 berichten schrijven tijdens 40 dagen bloggen

Lukt dat? Super! Lukt het niet? Jah, dan zal ik wel iets anders, belangrijkers of dringenders te doen gehad hebben he 😜

En dan even terzijde nog een kleine dienstmededeling: Christine vroeg naar een optie om zich te kunnen abonneren op mijn blog en dus bracht ik dat na bijna vijf jaar bloggen eindelijk in orde (nonchalant in zo’n dingen, ikke? Bwaa 😉 ). Vanaf nu vinden jullie dus hiernaast of hieronder (al naargelang of je op een computer of via tablet of smartphone kijkt) een optie om in te schrijven via mail of om mij te volgen op WordPress, Bloglovin’, Feedly, Goodreads (voor diegenen die graag de boekenberichten lezen), Pinterest (waar ik weliswaar weinig bewust mee bezig ben, maar wel de plek is waar ik merken met ecologische en fairtrade kleding, interieur-, knutsel- en reisideeën bijhoudt). Normaalgezien zou alles moeten werken, maar wie problemen ondervindt: shoot!

11 Comments

  1. Vooral niet meedoen dan 🙂 Neen, ’t is ook maar voor de fun hoor, zo’n dingen. Van zodra het aanvoelt als “moeten” of ik het gevoel heb dat ik meedoe “om mee te doen”, is het hier ook gedaan. Vooral je eigen ding doen! Waarom zegt het jou eigenlijk steeds minder? Beu om dan overal mensen ineens meer te zien schrijven? Of geen zin om druk te voelen bij zo’n dingen?

 1. Wat grappig, ik moet mezelf juist afremmen om niet elke dag te bloggen dus ik zou aan de uitdaging 2 keer per week mee moeten doen. Bestaat helemaal niet hoor. Ik lees hier regelmatig en vind t leuk. Succes he.

  1. Pfoe, elke dag bloggen, chapeau! Dat zou ik alleen al qua tijd nooit gedaan krijgen, denk ik.
   En bedankt, tof om te lezen dat je hier graag komt 🙂

 2. Als ik mij wil abonneren op je blog komt er op te staan ‘Er is een fout opgetreden bij het abonneren. Probeer het opnieuw.’ . Komt dit bij nog mensen voor of ben ik de enige 😉 Ik heb je alleszinds een vriendschapsverzoek gestuurd op goodreads aangezien ik zelf een fervent lezer ben en ook blogger. Je mag altijd een kijkje nemen op mijn website http://www.celinezoalszeis.be/ en misschien kom je wel je favoriete boek tegen. Groetjes!

  1. Oei, bij welk abonnement is dat gebeurd? Als je via mail probeert te abonneren of via een feedplatform (wordpress, bloglovin’ en feedly)? Via mail heb ik het net nog eens getest en bij mij werkt het wel. Als het niet lukt, kan ik je ook uitnodigen, misschien lukt het wel zo 🙂
   Ik kom een van de komende dagen zeker ook eens kijken bij jou; altijd fijn om nieuwe blogs te ontdekken!

 3. Ik vind het wel grappig om al die 40 dagen bloggen berichten in mijn blogfeed te zien opduiken terwijl ik me net aan het afvragen ben of ik het aantal blogposts per week niet nog wat zou terugschroeven. Vroeger plaatste ik dagelijks een nieuw stukje maar dat heb ik al een hele poos opgegeven. Ondertussen zit ik op 4x per week maar soms vraag ik me dus af of het niet beter nog wat minder wordt. Iets met weinig energie en steeds minder aan lezen toekomen. Maar gelukkig niet door een gebrek aan blogplezier. Dat is er immers nog steeds. Inspiratie tot mijn grote verbazing ook.

  1. Je kan altijd meedoen met als doel mínder te gaan bloggen i.p.v. meer 😉
   Neen serieus, vooral doen waar je goesting in hebt! Of dat dan veel of weinig bloggen is, want veel bloggen is leuk en goed als je er plezier aan hebt, maar niet als je het gevoel hebt daardoor andere dingen, zoals lezen, niet meer te kunnen doen.

Comments are closed.