Novembervoornemens

Aangezien mijn oktobervoornemens best wel succesvol te noemen waren en er hier wel nog wat zaken aangepakt mogen worden, ga ik voor een vervolg met novembervoornemens:

 • Sporten: aangezien elke dag eigenlijk echt wel veel is, ga ik in november mikken op 27/30 dagen iets van sport doen (ofte 90%). Zo laat ik tenminste een klein beetje ruimte voor zieke dagen. Of tamme, we moeten daar eerlijk in zijn…
 • Snoepen: ik snoepte in oktober weer iets teveel; mijn gewicht bleef weliswaar vrij stabiel omdat ik ook vaak sportte, maar aangezien ik eigenlijk bij voorkeur nog wat zou willen vermageren, ga ik snoeien in mijn snoeperij. Hier ga ik voor 24/30 snoepvrije dagen (ofte 80%).
 • Opruimen: er is weliswaar al veel opgeruimd, maar er is nog steeds veel te doen, dus ook hier ga ik voor 24/30 dagen. Ideetjes zijn onder meer verder werken aan de opkuis van mijn externe harde schijven, het grondig kuisen van onze fietsen, het sorteren van al mijn ir-arch cursussen die we afgelopen weekend meebrachten van bij mijn ouders, het verder digitaliseren van mijn duiklog, de bollen van de voorjaarsbloemen planten, die ene half geschilderde plank volledig afwerken… Euhm ja, veel te veel dus om dat allemaal deze maand gedaan te krijgen, maar hopelijk lukt er toch weer een deel van.
 • Organisatie: proberen wat meer structuur in mijn dagen te krijgen. Nu gebeurt alles nogal willekeurig, zonder enige planning. Niet dat elke minuut van elke dag nu plots bepaald moet worden, maar iets meer structuur lijkt mij niet slecht.

2 Comments

 1. Chapeau dat je zoveel kan sporten! Als ik mijn dagelijks fietstochtje naar het werk (5km enkele rit) meetel kom ik ook wel aan 20 dagen… Héél af en toe eens gaan wandelen… En verder kom ik mijn zetel niet uit 🙁
  Ik heb mijn hele vakantieweek aan opruimen gespendeerd… Alle kamers zijn opgeruimd, behalve de bureau waar nu alle spullen staan die weg moeten!

  1. Als je zou zien wat ik afgelopen week meegeteld heb als sporten, dan zou je dat dagelijkse fietstochtje zéker als sporten rekenen hoor 😉 Ik was wel ziek, maar dan nog, ’t is zeker niet zo dat ik alle dagen zwaar sport. Soms is dat niet meer dan een kwartiertje yoga ofzo. Bewegen zou dus misschien een betere benaming zijn 😉
   Onderschat trouwens de impact van die dagelijkse fietstochtjes niet hoor! Ik heb jaren eerst naar school, dan naar het station, 12 à 15km per dag gefietst. Op zich niet de moeite en voor mij viel dat niet onder de noemer sport, maar toen ik op kot ging en dat ook wegviel (en het was al quasi mijn enige beweging), voelde ik het verschil echt wel. Je gaat enkel daarmee niet plots 100km kunnen fietsen of 10km lopen, maar je onderhoudt er wel een – zeer belangrijke – basis mee!

   En chapeau voor al het opruimen! Toen ik werkte, had ik echt wel niet de energie om tijdens mijn verlof veel te gaan opruimen, veel te tam daarvoor 🙂

Comments are closed.