Oktobervoornemens evaluatie

Ik had mij een aantal dingen voorgenomen voor deze maand oktober. Halverwege deed ik al eens een update, nu is het tijd voor de eindevaluatie (die niet zo streng zal zijn als ze klinkt 😉 ):

In oktober at ik:

17: Ajuinsoep
18: Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten (diepvriesportie van dag 11)
19: Bulgur met gewokte groenten
20: Volkoren spaghetti bolognaise
21: Tomatensoep
22: Croques
23: Ovenschotel met prei, champignons en wortelpuree
24: Rest dag 23
25: Bloemkooltaart
26: Pompoenstoofpotje met couscous (bij eva noemen ze dat een curry, ik vind dat een stoofpotje)
27: Rest dag 26
28: Tagliatelle met spinazie en champignons (diepvriesportie van dag 08)
29: Vegetarische pizza
30: Quorn met oesterzwammen, witloof en noedels
31: Boerenworst met appelmoes en puree

De spaghettivleesdag was eigenlijk per ongeluk: ik had een potje met onbestemde inhoud ontvroren en dat bleek dus vlees te bevatten. Niet erg en ook meteen een wake-upcall om de diepvries te organiseren, wat mij brengt bij voornemen 2: opruimen!

In oktober ruimde ik op:

Zoals gezegd organiseerde ik dus de diepvries: een lade met vlees, vis, soep & brood, een lade met groenten & fruit en tot slot eentje met klaargemaakte maaltijden (of restjes ervan). Op twee potjes na kon ik gelukkig nog alles determineren en om in de toekomst zo’n verrassingen te vermijden, ligt er nu standaard een blok met post-its bij de diepvries. En niet zomaar post-its, neen neen, post-its met een kleurencode! 🙂

Le petit requin

Ik geef toe, misschien wat overdreven, maar het beperkt de tijd dat de diepvries moet openstaan om iets te zoeken: ik weet nu al in welke schuif ik moet zoeken en kan binnen die schuif alles met een andere kleurencode sowieso al links laten liggen, wat de hoeveelheid potjes-die-kunnen-bevatten-wat-ik-zoek tot een minimum beperkt.

Ik kuiste de keukenkasten eens volledig uit en gaf een aantal dingen een logischere plek. Zowel de olieflessen als de bouillonpotten kregen stickertjes met hun inhoud erop, het kruidenrek werd op orde gezet: sommige dubbele potjes werden bij elkaar gegoten, ik maakte ruimte voor de grote kruidenpotten naast het eigenlijke kruidenrekje en verhuisde de ontbijtgranen die daar stonden naar de schappen met thee en koffie (m.a.w. bij andere ontbijtgerelateerde zaken).

Le petit requin

Le petit requin

Le petit requin

Ik kuiste mijn laptop verder op, zowel letterlijk het stof er uit halen als documenten en afbeeldingen sorteren of verwijderen. Nog lang niet het einde in zicht daar, wat bij momenten een beetje demotiverend is. Maar dan probeer ik eraan te denken dat er wel al een hele hoop rommel opgekuist is en dat het feit dat ik gegaan ben van één overvolle en één halfvolle externe harde schijf naar twee schijven met amper 1/3 van de ruimte benut, toch ook wel genoeg zegt.

Tot slot kuiste ik ook de ramen (en de rest van het appartement enzo, maar dat is nogal standaard). Dat was de eerste keer sinds we hier woonden (maar vier maanden mensen, we konden nog buiten kijken, no worries!) en ik hoop er de winter mee te kunnen overbruggen, want ramen staan kuisen als het echt koud is buiten, brrr.

In oktober ging ik:

1x met de koersfiets rijden, 3x lopen, 1x wandelen in de bergen, 1x wandelen in de buurt, 1x buik-, rug- en armspieroefeningen en dag 12 t.e.m. 30 van de yoga challenge + herhaling van dag 11 (serieus, als je moeite hebt om in slaap te vallen: die les proberen!). Ik heb dus de volledige yoga challenge afgewerkt en ik moet zeggen, dat is heel goed meegevallen, zelfs in die mate dat ik de ganse reeks nog eens opnieuw ga doen. Er zijn immers nog meer dan genoeg houdingen die ik nog niet goed of gewoon helemaal nog niet kan 🙂

Conclusie:

 • 5x per week vegetarisch eten
  Ik heb 27x vegetarisch gegeten, amper 4x vlees. Uitdaging geslaagd!
 • Elke dag iets van sport doen
  Uitdaging niet geslaagd in die zin dat ik niet elke dag sport gedaan heb. Anderzijds heb ik wel meer gesport dan anders én soms ook twee dingen op één dag, waardoor ik in totaal wel zeker aan 31x iets van sport kom. In de filosofie van “niet te streng zijn voor jezelf” ga ik dus voor: uitdaging geslaagd!
 • 5x per week iets opruimen
  Ik heb niet minitieus de dagen geteld, maar ben 99% zeker dat ik 5 dagen per week iets gedaan heb. Dus, al is het ook maar omwille van de hoeveelheid die opgeruimd is: uitdaging geslaagd!

Ofte dus: ik moet dat precies wat meer doen, mijzelf uitdagen 🙂

8 Comments

 1. Super goed bezig! Dat van die potjes met onbekende inhoud in de diepvriezer is helaas heel herkenbaar. Ik werkte soms al met (gewone) post-its, maar 'vergat' (lees: had geen zin) vaak om er eentje op te kleven. Goed idee om met een kleurencode te werken!

  Waar vind je die filmpjes met de yoga challenge? Is die ook doenbaar voor mensen die absoluut niet lenig zijn van nature?

  Proficiat met je veggie-vlees percentage! Zelf vind ik het in de winter iets moeilijker om gepaste vegetarische gerechten te verzinnen. Ik merk dat ik de laatste tijd weer iets vaker vlees eet, maar ik ga m'n best doen om daar opnieuw verandering in te brengen. 🙂

  1. Ik heb die post-its nu bovenop de diepvries gelegd en dan nog had ik er vorige week bijna eentje ingestoken zonder label. Geen zin hebben is dus ook hier het grootste gevaar 🙂

   Ik heb nu deze yoga challenge gedaan: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcjgXQkHWH453km2BpJqYHzmkUkkjH5IB

   Zeker doenbaar als je niet lenig bent, want ik ben dat absoluut niet! De “lerares” in deze filmpjes geeft vaak tips over alternatieven voor bepaalde houdingen (waar ik dus niet lenig genoeg voor ben), dus dat is wel leuk.

   Deze ga ik binnenkort ook eens uitproberen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEC7D48A0D649DD3B

  1. Bedankt! 🙂
   Het heeft echt wel geholpen om dat als voornemen hier op de blog te zetten; ’t is niet dat hier zoveel mensen komen lezen, maar het geeft toch een bepaalde “sociale druk”, die ik soms wel nodig heb.

 2. Amai, serieus goed bezig, respect!!
  Van zo'n foto's van opgeruimde kasten word ik trouwens al even vrolijk als van foto's van schoenen. Ik ben zo'n seut, haha!!

 3. Zo leuk al die glazen potjes!!!
  Ik probeer me strikt aan mijn diepvriessheet te houden maar ik vergeet altijd weer dingen te doorstrepen of aan te vullen (zucht). Maar ik label wel alles wat erin gaat, want één keer heb ik dat niet gedaan en toen dacht ik 2 porties wortelsoep te gaan ontdooien maar één doosje bleek smoothie te zijn en dat merkte ik pas toen we het al bij elkaar aan het gieten waren. Woeps!!

  1. Haha, ik hoop dat jullie dan ontdekt hebben op het zicht en niet door te proeven! 🙂

   Zo’n diepvriessheet zou hier ook wel van pas komen, want twee weken geleden stond ik nog te puffen op het snijden van een pompoen, terwijl er nog twee pakjes klaarlagen in de diepvries…
   Maar ik vrees dat we dat te vaak ook zouden vergeten aanvullen of schrappen en dat het meer frustratie dan iets anders zou opleveren.

Comments are closed.