Silberstreifen april 2020

Ik doe nog even verder met mijn inhaalbeweging, wie weet staan ze tegen het einde van het jaar allemaal online πŸ˜‰

 • De geur van daslook en naaldhout tijdens het mountainbiken
 • Bij een – nog gesloten – openluchtzwembad passeren en zien dat er eenden vlak naast het water zitten zonnen
 • Een goed gesprek met Johan over tijd alleen tijdens de lockdown, nadat ik merkte dat ik beduidend vaker een bad begon te nemen, omdat ik daar echt alleen kon zijn zonder naar buiten te moeten (wat ik weliswaar graag doe, maar een mens kan ook maar zoveel wandelingen e.d. per dag doen πŸ™‚)
 • Een extern toetsenbord bestellen zodat ik ergonomischer kan werken
Erwtensoep (Le petit requin)
Middagpauze met lekkere erwtensoep met croutons
 • Deelnemen aan een inzichtrijke ochtendclub. Op het einde van iemand te horen krijgen dat mijn gezichtstrekken zachter geworden zijn
 • Een uitnodiging krijgen om aan een vrouwencirkel deel te nemen
 • De kelder en de tuin opruimen
 • Een ochtendwandelingetje doen en onderweg een supervrolijk hondje (incl. baas, maar die kwam mij niet schijnbaar dansend tegemoet 😜) tegenkomen
Mannetje (Le petit requin)
Mijzelf trakteren op een Kindersurprise-eitje (ik weet het, totaal onverantwoord door al dat afval) en daarin dit grappige mannetje ontdekken dat een tijdje in onze badkamer bleef staan (eigenlijk een Silberstreifen van maart, terwijl de kaasquiche-met-gezichtje, die ik toen postte, eigenlijk bij april hoorde)
 • Paaseieren verstoppen in de tuin, waar Johan naar op zoek mocht
 • Mijn grootmoeder blij maken met een boek voor haar verjaardag
 • Tijdens een wandelingetje een meisje kruisen dat net op dat moment een hoop bloemblaadjes in de lucht gooide
 • Voor het eerst dit jaar in de rivier plonsen. Het was euhm… kort, maar krachtig πŸ˜‰. Maar deed, ondanks dat het dus nog heel friskes was, wel veel deugd
Knuffeltuin (Le petit requin)
Voorbijwandelen aan de zotste tuin van Winterthur
 • Mijn tanden poetsen met zwarte tandpasta (met actieve kool om je tanden te witten; had ik ooit eens in een opwelling gekocht), Johan een halve hartaanval bezorgen door hoe ik er uit zag, in de spiegel kijken en compleet plat gaan van het lachen. Of mijn tanden witter geworden zijn, durf ik te betwijfelen, maar gezond was het hoe dan ook πŸ˜‰
 • Een online meetup met een paar mensen van de boekenclub
 • Mijn door de Coronamaatregelen afgelaste yogalessen op vrij regelmatige basis vervangen door youtubesessies
 • De blij verraste blik van de eigenares van de kebabzaak toen ik een ruime fooi gaf (wij hebben geen geldtekort, restaurants hebben het zwaar, dan telt elk beetje, denk ik dan maar)
Lammetjes (Le petit requin)
Deze foto doorgestuurd krijgen uit België 😍
 • Een nieuwe domeinnaam kopen voor een projectje-voor-ooit
 • Met Johan een door hem uitgestippelde tocht gaan rijden, waarin “een stevig klimmetje, maar niet die heel zware” ging zitten. Bij het afdraaien naar de klim hem plots horen mompelen “oei, nee, ’t is toch niet waar zeker”. Jup, het was dus die hele zware. Afgezien, maar bovengeraakt en beloond met een machtig uitzicht.
 • Als maandverjaardagscadeau een uur massage cadeau krijgen
 • Mooie wandelingen in de buurt doen en zelfs een paar nieuwe plekjes ontdekken. Zoals het gehuchtje met de naam Furt (uit te spreken als foert) ontdekken
Post (Le petit requin)
Meerdere keren leuke post in de bus
 • Door een probleempje bij de aankoop van een cursus – zijnde dat die niet was opengesteld voor Zwitserland – een kortingscode niet op tijd kunnen gebruiken. Van de organisatrice daarom een persoonlijke kortingscode krijgen, wat best wel grappig was
 • Met de fietskar naar het containerpark gaan, waar een rij mensen stond aan te schuiven met de auto en iedereen voorbij mogen steken van de toezichter
 • Een klimmetje hier in de buurt, waar ik vorig jaar gigantisch op afzag en traag naar boven kroop, nog eens doen en mijn tijd van 15’42” naar 11’26” kunnen terugbrengen (en bijlange zo moe niet zijn)
 • Kijken naar De Ronde 103, de virtuele Ronde van Vlaanderen en De Container Cup
Skeletjes (Le petit requin)
Dankzij een mooi, niet al te stijgend fietspad (250hm op 30km, dat is plat voor hier) eindelijk tochten van meer dan 50km kunnen doen. Daarbij dit grappige koppeltje spotten.
 • Een paar sollicitatiegesprekken hebben
 • Kaartjes stempelen en daar fijne reacties op krijgen
 • Herstarten in de moestuin (eigenlijk een maand te laat, maar beter laat dan nooit)
 • Johan, die in de keuken bezig is en plots uitroept “oh, gij zijt toch een hysterisch geval”. Compleet uit de lucht komen vallen, want hoewel ik zeker niet ga beweren dat ik nooit hysterisch ben, zat ik in dit geval gewoon rustig aan tafel op mijn laptop te werken. Bleek dat hij het tegen een iets te hyperkinetische vlieg had, niet tegen mij πŸ˜‚
Nieuwsbrief (Le petit requin)
Een nieuw ontwerp voor de nieuwsbrief van de winkel mogen maken. Ik geef grif toe dat mijn ontwerp zeker niet de meest vernieuwende nieuwsbrief ooit is, maar wetende dat ik nog nooit een nieuwsbrief gemaakt heb (en een minimale kennis van HTML heb) vind ik het resultaat best wel geslaagd. Zeker in vergelijking met wat ze ervoor gebruikten πŸ™ˆ (links dus voor, rechts na)
 • Een mountainbiketocht doen, waarbij ik te koppig was om terug te keren toen het pad langs de rivier dood liep. Schoenen en kousen uit, mtb op mijn schouder en door het water dan maar.
 • Tijdens diezelfde tocht een zalige technische afdaling ontdekken.
 • Op de verjaardag van mijn vader skypen met zes (mijn ouders, mijn broer en zijn vriendin en wij). In de verste verte niet hetzelfde als ter plaatse vieren, zoals oorspronkelijk het plan was, maar wel fijn.
Soubey (Le petit requin)
Toch een keertje een auto huren, omdat de constructiewerken aan ons gebouw een paar dagen zoveel lawaai veroorzaakten (een drilboor vlakbij, tof jong!), dat mijn hoofd op ontploffen stond. Doordat het weer bij ons echt te slecht was om daar een lange wandeling of fietstocht te doen, reden we naar een droge regio en deden daar een mooie wandeling (wat mocht; de maatregelen waren hier minder streng). Zeer Coronaproof, want we kwamen met niemand in contact, al leek dit kaboutertje toch te vinden dat we ons uitstapje niet verder mochten vertellen πŸ˜‰

17 Comments

 1. Onze online boekenmeetup was voor mij ook een echte Silberstreif in april! ✨ (of in dit geval een sterretje πŸ˜‰)

 2. Je maakte niet alleen je grootmoeder blij met dat boek. Je maakte mij minstens even blij met haar reactie op ‘Colombe’. Ik lees haar woorden soms nog eens na en word er dan helemaal warm van 😊

 3. Jij weet vaak zo’n leuke details vast te leggen op foto. Het kaboutertje aan het einde bijvoorbeeld. Het enige voordeel van de oude nieuwsbrief was dat de kleuren me verwelkomden als Hufflepuff. πŸ™‚ Maar ik vind jouw versie veel rustgevender en uitnodigender. Tof dat de post voor een silberstreifen kon zorgen.

  1. Haha, ja, een Hufflepuff-nieuwsbrief is het inderdaad wel, zij het dan toch wel de zeer flashy versie πŸ˜‰
   Het kaartje met de aloΓ« en de tijm staat hier nog steeds op de kast, krijg er nog altijd een glimlach van πŸ™‚

 4. Oh wat een leuke dingen allemaal zeg <3 Ik doe nu ook yoga via YouTube. Omdat ik het mij ontzie om dat in groep te gaan doen. Via welk kanaal volg je Yoga?

  Colombe wil ik ook graag lezen! En toffe webshop, ik ga me meteen abonneren op hun nieuwsbrief πŸ™‚

  1. Oh ja, als je die webshop nog niet kent, dat is zeker een aanrader!
   Tegenwoordig doe ik weer wat minder yoga via youtube, omdat mijn yogalessen weer gestart zijn. Maar normaalgezien ben ik sowieso heel erg fan van Yoga with Adriene (haar 30 day challenges, al heb ik ze zeker nog niet allemaal gedaan, haar sessies voor de rug en haar opwarm- en afkoelsessies voor het lopen). Al wat langer geleden heb ik ook de 30 day yoga challenge van Erin Motz gedaan, die vond ik ook tof. En tegenwoordig doe ik ook graag deze twee van Psyche Truth, omdat die vooral focussen op diepe stretchings (ik doe weer meer andere sport, waardoor ik yoga minder gebruik voor krachtopbouw en eerder voor stretching):
   – https://www.youtube.com/watch?v=IISL7OnC4wU
   – https://www.youtube.com/watch?v=IyHBLQNjRjs

 5. grappige dingen in je lijst…die hysterische vlieg, jij met je mountainbike door het water en met je bakfiets langs de containerparkfile (ah die zijn er dus ook in Zwitserland).

  Dat je “kelder opkuisen” in deze lijst zet vind ik straf….bekkes opruimen, hatelijk vind ik dat. (en nee, het resultaat zorgt er niet voor dat ik mijn mening over de effort herzie. Zelfs met prachtresultaat is het hatelijk).

  ‘k denk dat je die tuin al eens eerder in de picture gezet hebt.

  1. Haha, het opkuisen op zich is inderdaad niet zo tof, maar bij mij kan het resultaat dat toch wel helemaal waard maken. Zeker in het geval van onze kelder die ervoor zΓ³ onhandig was, dat ik er mij bijna elke keer aan ergerde. Dat dat nu opgelost is, jup, daar word ik echt wel blij van πŸ˜‰

   Die tuin is gepasseerd in mijn gastblog voor Anne, waarschijnlijk heb je hem daar gezien, want ik denk niet – maar misschien vergis ik mij wel – dat ik hem hier al eens getoond heb πŸ™‚

   En jup, containerparkfiles waren er hier dus ook. Ik was eerst niet van plan al zo snel te gaan, want vond het vooral een beetje belachelijk dat het zo snel al weer openging (alsof er geen crucialere dingen zijn dan containerparken…), maar omdat ik een tijdje nadien toch in de buurt moest zijn, dacht ik, “ik smijt dat gerief in mijn kar en dan zie ik wel of ik het kan afgeven of niet. In een file ga ik sowieso niet staan, dan doe ik het wel een andere keer”. Was dus des te leuker dat ik die file gewoon voorbij mocht.

 6. Alvast benieuwd naar het ‘projectje-voor-ooit’ πŸ˜‰
  Ik ben absoluut niet goed in bergop fietsen, ik heb ook maar 8 vitessen dus moet sowieso afstappen bv als ik hier de Chartreus op wil. Gelukkig is het vlak bij mijn huis platter dan een pannenkoek. Van die omgeving heb ik tijdens de lockdown wel elke vierkante centimeter kunnen ontdekken amai, ik was al efkes vergeten dat wij inderdaad niet met de auto mochten rijden om te gaan wandelen. Zo erg was dat dus achteraf bekeken ook weer niet.

  1. Ha, dat is wel zalig, dat je eigenlijk al vergeten was dat je de auto niet mocht nemen!
   Ik vond het ook helemaal niet erg om dichter bij huis te “moeten” blijven. De regels waren hier dus weliswaar niet zo strikt, maar we vonden het enerzijds niet verantwoord om toch veel verder weg te gaan (wel de kans gemist om in “lege” bergen te gaan wandelen, tedju πŸ˜‰ ), anderzijds was het wel verboden om openbaar vervoer voor onnodige verplaatsingen te gebruiken, waardoor we het ecologisch ook niet zo verantwoord vonden om dan plots voor elke uitstap een auto te gaan huren. Neemt niet weg dat ik wel blij was om terug naar de bergen te kunnen (en nog meer, maar dat duurde nog langer, om terug naar mijn familie te kunnen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.