Maand in woord en beeld: juli 2020 #1

Dag 183 – Laatste fietsdag: van mijn broer langs Brussel naar mijn ouders

Atomium (Le petit requin)

Dag 184 – Na 13 dagen onderweg, waarvan 12 fietsdagen, wilde ik op deze dag zeker wel sporten, maar even niet op een zadel zitten. Wandelen dan maar 🙂

Den Dotter Aaigem (Le petit requin)

Dag 185 – Een dag later zat ik wel weer op de fiets. Voor een tochtje door de Denderstreek, even ook de Zwalmstreek aantikkend

Denderstreek (Le petit requin)

Dag 186 – Op gebied van stickers om afstand te houden in winkels, is dit toch wel de plezantste die ik al zag

Van Eyck Sport Aalst (Le petit requin)

Dag 187 – Laat verjaardagsfeestje met veel lekkers, fijne cadeautjes en een wandelingetje. En vooral: het beste gezelschap!

Verjaardag (Le petit requin)

Dag 188 – Nieuwe wandelschoenen inlopen, dat wordt al eens gecombineerd met zotte ideeën. Zoals Johan die mij blinddoekte en ergens in mijn ouderlijke streek dropte, waarna ik de weg naar huis moest zoeken. Blijk ik het daar gelukkig nog steeds goed te kennen 😉

Wandelschoenen (Le petit requin)

Dag 189 – Dagje quarantaine in afwachting van de testuitslag, dus tijd voor een film

Wild (Le petit requin)

Dag 190 – Avondloopje

Haaltert (Le petit requin)

Dag 191 – Een dag vol fijn weerzien en heerlijke babbels. En een korte blik op de pas gerestaureerde Handelsbeurs in Antwerpen. Mooi werk van mijn voormalige collega’s!

Handelsbeurs Antwerpen (Le petit requin)

Dag 192 – Kleedje lenen van mijn moeder, daarna de trein op naar mijn grootmoeder

Le petit requin

Dag 193 – Oudste petekind van Johan inwijden in het duiken en ondertussen genieten van herbestemd en te herbestemmen erfgoed in B-Mine

B-Mine Beringen (Le petit requin)

Dag 194 – Dat het daar schoon is, in de buurt van waar mijn broer woont

Vaart Leuven-Mechelen (Le petit requin)

Dag 195 – Terug thuis. En warm. Op naar het openluchtzwembad dus.

Badi Wülflingen (Le petit requin)

Dag 196 – Eens checken of die 800km trekking mijn conditie verbeterd heeft en effectief een PR rijden op een klimmetje hier in de buurt, joepie 😄

Kyburg (Le petit requin)

Dag 197 – Vijfdaagse wandeltrekking. Die startte in Champéry en ons op dag 1 langs een pas en schapen naar de hut 1000m hoger bracht.

Pas d'Encel (Le petit requin)

Dag 198 – De tweede dag was het een “beetje” mistig in de bergen. Wat ze op een andere, maar daarom niet mindere manier, imposant maakt.

Col des Ottans (Le petit requin)

13 Comments

  1. Ja, de Handelsbeurs is de moeite om eens te gaan kijken! Het is een fijn plekje geworden vind ik, met o.a. de mogelijkheid om op het binnenplein iets te drinken. Ben wel benieuwd naar wat er “achter de schermen” ook allemaal gebeurd is, maar daarvoor ga ik eens bij mijn ex-collega’s moeten aankloppen of een overnachting boeken in het hotel dat er nu is, vrees ik 🙂
   En absoluut, afhankelijk van de regio moet je meer of minder naar die mooie plekjes zoeken, maar ze zijn er gelukkig nog steeds!

 1. Die mist zorgt meteen voor een LotR – sfeertje. Wat een mooie sjaal heb je cadeau gekregen. Super toffe kleurencombinatie. Daar word je automatisch vrolijk van. De Handelsbeurs is echt zo’n knap gebouw. Eigenlijk moet ik dat ooit eens in het echt gaan bewonderen vermits ik er op foto’s vaak in volle verwondering naar zit te kijken.

  1. Oh ja, zeker eens naar de Handelsbeurs gaan! Het zit zo wat verstopt, maar dat binnenplein is echt de moeite.
   Ik vind de kleuren van die sjaal ook fantastisch. Dat mijn moeder hem zelf gemaakt heeft, maakt hem al helemaal perfect 🙂

 2. Wat een mooie sjaal heb je gekregen! <3
  En ik sta altijd versteld hoe sportief jij bent 🙂 Niet dat ik het niet in jou zie, maar vooral omdat ik het mij niet zou zien doen.

  1. Goh, dat sporten is bij mij ook al minder geweest hoor. Veel hangt af van waar je tijd en goesting in hebt he. Ik zou bijvoorbeeld graag vaker brieven (of andere post) versturen of huisdieren hebben, maar dat zijn dan bij mij dingen waar ik (op zijn minst momenteel) minder tijd voor heb / maak.
   Ik vind de sjaal ook fantastisch, omwille van de kleuren en omdat mijn moeder hem zelf gemaakt heeft 🙂

 3. oooh ben je in B-mine gaan duiken? Is dat een aanrader?
  sportieve maand eh

  (en ik test ook even met deze comment of ik die notificaties nog kan krijgen. ‘k merk dat ik sinds een maand geen mails meer krijg als jij op mijn comment antwoordt. is systeem gewijzigd?)

  1. Afhankelijk wat je verwachtingen zijn, is B-Mine zeker een aanrader. Voor ervaren duikers is het zeker eens tof als binnenduik (veel leuker dan Nemo 33, want er zit veel vis; Nemo 33 vind ik vooral handig als je voor het eerst eens wilt oefenen met diepte en safety stops enzo, maar is voor de rest vrij saai natuurlijk), maar het is nu ook weer niet zo uitgebreid dat ik er heel regelmatig naartoe zou gaan; dan toch liever echt buiten :-).
   Maar vb. voor Johans petekindje (dat nog nooit gedoken had), was dit echt super, omdat ze door de vissen echt al een gevoel kreeg hoe het is om buiten te duiken, wat in een gewoon zwembad toch echt wel niet het geval is. Ze was alleszins enthousiast om nog eens te gaan duiken. En ik denk dat we het andere petekindje – dat nog te jong is om te mogen duiken – eens gaan meenemen om te snorkelen.

   Ik besef door jouw commentaar dat ik inderdaad een maand geleden een crash had op de site, veroorzaakt door de plug-in van de notificaties, waarna ik die – als snelle oplossing – uitgezet heb. Ben helemaal vergeten controleren of het terug werkt of dat ik een alternatief moet zoeken. Ga ik eens doen, sorry! (en nu hoop ik dat je hier in tussentijd wel melding van krijgt)

   1. eum ik heb mail gehad om abonnement te bevestigen dat ik bericht moet krijgen telkens hier nieuw bericht is (ja geklikt en dan nog eens bevestigingsmail gekregen).

    maar dat je hier dus een comment onder geplaatst hebt, nee dat krijg ik niet, daarvoor ben ik zelf moeten terug komen surfen en onthouden bij welke post ik laatst een comment nagelaten heb.

    maar ik wil in feite een mail als er een commentreply komt, niet als er een nieuwe post komt, dus misschien klopt dat “abonnement” ook al niet echt.

 4. O ik denk dat ik de Vaart herken! Dat kanaal op één van de foto’s 🙂 Al zijn er natuurlijk meerdere kanalen in België dus misschien heb ik het mis.

  1. Knal erop, dat is inderdaad de Vaart tussen Leuven en Mechelen 🙂 Was tijdens een fietstochtje met mijn broer, ik was echt aangenaam verrast, want ik ken het aan “die kanten” nog niet zo goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.