Silberstreifen juni 2019

 • Mijn laatste dag in Parijs op een relaxed tempo doorbrengen en afsluiten met een rustige treinrit naar huis
 • Mijn C-permit op de kast zien liggen bij thuiskomst
 • Tijdens een wandelingetje van een rondhangende tiener de opmering krijgen dat ik “goede foto’s moet maken” (ik vergeet soms dat niet iedereen standaard een fototoestel bij heeft ๐Ÿ™‚)
Niederneunforn (Le petit requin)
Dit soort mooie plaatjes tegenkomen tijdens een fietstocht
 • Mijn moeder die laat weten dat ze haar verjaardagskaartje gaat inkaderen, omdat ze het zo mooi vindt
 • Mijn dag starten met een mountainbikerit
 • Luieren in de tuin in de zon
 • Mijn kurken rugzakje hersteld kunnen afhalen
Thur (Le petit requin)
De Zwitsers die en masse naar het water trekken wanneer de zon schijnt
 • Nog eens naar The hours, een van mijn lievelingsfilms, kijken
 • Door de Gotthardtunnel rijden met de trein en aan de andere kant begroet worden door een stralende zon
 • Nieuwe dingen bijleren
Pannenkoeken (Le petit requin)
Versgebakken pannenkoeken
 • Goed gewerkt in de moestuin (dat een spinnetje mij te grazen nam met een beet die mijn hand meerdere dagen deed zwellen, negeren we in dit lijstje even ๐Ÿ˜œ Hoewel, niet helemaal, want het zorgde ook voor een paar The Claw-grapjes)
 • Veel kunnen lezen, aangezien dat een van de weinige dingen is die je goed kan doen wanneer je maar รฉรฉn hand kan gebruiken terwijl je de andere omhoog moet houden met ijs erop
Winterthur Wรผlflingen (Le petit requin)
Wandelingetje naar de winkel en even genieten van dit rustige plekje
 • Johan die lekker kookt op mijn verjaardag en afsluit met een lekkere moelleux
 • Zelf een paar nieuwe recepten uittesten deze maand (aranciniballetjes van een restje risotto, aspergesoep…)
 • Leuke reacties krijgen van de winaars van de give-aways (er wachten er nog twee op hun pakje, waarvoor mijn excuses! Jullie cadeautjes vragen net iets meer handwerk dan de rest ๐Ÿ˜‰)
Rode wouwen (Le petit requin)
Vanop ons terras dit kunnen zien wanneer we naar boven kijken
 • Twaalf cadeautjes krijgen van Johan: eentje opende ik op de dag zelf, de rest volgt het komende jaar telkens op de 22e van de maand. Zodat ik deze verjaardag weliswaar niet heel uitgebreid kon vieren (thesis + moeten werken), maar er dan toch een heel jaar van kan genieten โ™ฅ
 • Op mijn verjaardag vroeger naar huis mogen op de plek waar ik bijklus
Pioenrozen (Le petit requin)
Een boeketje pioenrozen kopen
 • Een trainingsprogramma starten en ondanks de hitte de eerste week volhouden
 • Een fijne avond en heel goed gesprek met een vriendin
 • Leuke cadeautjes krijgen voor mijn verjaardag, ook uit onverwachte hoek
Barbecue (Le petit requin)
Voor het eerst barbecuen in onze tuin
 • Naar het dichtstbijzijnde openluchtzwembad gaan en behalve relaxen, er ook kunnen sporten op de enige doenbare manier bij 35ยฐC
 • In een ander openluchtzwembad (dat alleen al, het feit dat we hier de keuze tussen meerdere buitenbaden hebben!) samen van de glijaf roetsjen
Affenschlucht (Le petit requin)
Dit, op nog geen drie kilometer van onze deur ๐Ÿ˜ (en meteen een van de vele antwoorden op de vraag waarom het hier goed leven is)
 • Na een aantal moeilijke weken eindelijk iets gedaan krijgen voor mijn thesis
 • Een bezoekje brengen aan de ijsgrot in de Rhรดnegletsjer
Tour de Suisse - Dries Devenyns (Le petit requin)
En nadien naar de Ronde van Zwitserland kijken op de Furkapass. De Belgen aanmoedigen en daardoor o.a. deze verbaasde blik van Dries Devenyns krijgen ๐Ÿ˜„
 • Iemand kunnen helpen met tips over fair trade kleding
 • Johan die mij meeneemt naar buiten voor een wandelingetje na een paniekaanval
IJspegel (Le petit requin)
De heerlijke toevalligheid dat van alle fotokaders net degene met deze foto op de heetste dag van de maand omver valt

16 Comments

  1. Ja he ๐Ÿ™‚ Ik ben blij dat ik ondertussen al een hele tijd geleden beslist heb om elke dag minstens รฉรฉn gelukje op te schrijven. Zelfs in moeilijke maanden, zoals juni er jammer genoeg ook eentje was, is er dan nog altijd moois om op terug te kijken ๐Ÿ™‚

 1. Silberstreifen is mijn favoriete rubriek op jouw blog ๐Ÿ™‚
  En jullie tuin ziet er zalig uit, met of zonder barbecue.

  1. Ja he, ik vind het ook een heel leuk idee! Grappige is wel dat hij eerst twijfelde of ik het wel origineel zou vinden, omdat ik hem ooit, in aanloop naar zijn 35e verjaardag, 35 dagen lang een cadeautje gaf. Alsof dat dit idee plots minder tof maakt ๐Ÿ™‚

 2. Heb meteen The Hours opgezocht, want het is toch wel zonde dat ik die nog steeds niet gezien heb…
  En wat een leuk idee, elke maand een verjaardagskadootje! Fijn van uw lief, zeg ๐Ÿ™‚

  1. Ja he, ik vind het ook een heel leuk idee! Grappige is wel dat hij eerst twijfelde of ik het wel origineel zou vinden, omdat ik hem ooit, in aanloop naar zijn 35e verjaardag, 35 dagen lang een cadeautje gaf. Alsof dat dit idee plots minder tof maakt ๐Ÿ™‚
   En ik zeg het zelden over films, maar The Hours MOET je gezien hebben ๐Ÿ˜‰

 3. Ik werd meteen ook gelukkig van het lezen van jouw silberstreifen. Wat een leuk idee trouwens van die twaalf pakjes. Zo heb je tussen het harde werken door iedere maand iets extra om naar uit te kijken. Zowel dat van de klaprozen als pioenrozen begrijp ik volledig. Telkens wanneer ik ergens onverwachts klaprozen tegenkom heb ik de neiging om even stil te staan en pioenrozen zijn echt heel mooi. Ik ga er dus ook vanuit dat dat ook voor de jouwe telt want die foto komt er om de รฉรฉn of andere reden niet door bij mij. Aan de blik van Dries Devenyns te zien had hij daar geen Vlaamse aanmoedigingen verwacht. ๐Ÿ™‚

  1. Oeps, ik heb de foto van de pioenrozen nog eens opnieuw ingevoegd, dus hopelijk is hij nu wel zichtbaar?
   Die twaalf pakjes zijn echt heel tof; zeker omdat ik mijn verjaardag dit keer niet echt uitgebreid kon vieren (en niet dat dat hoeft, maar ’t is wel leuk natuurlijk ๐Ÿ™‚ ), is het extra tof dat ik op die manier wรฉl lang kan vieren ๐Ÿ™‚
   En inderdaad, ik denk dat Deveyns echt geen Belgen verwacht had. In de Tour de France zijn ze dat waarschijnlijk meer gewoon, maar ik weet niet of er veel Belgen speciaal naar Zwitserland rijden voor een weekje ronde hier ๐Ÿ™‚

 4. maar hoe lief dat je mama je verjaardagskaartje gaat inkaderen!

  en de rest ook allemaal super natuurlijk

  1. Ja, lief he! Ik had wel gedacht dat ze het mooi zou vinden (ik heb een doos met kaartjes voor alle gelegenheden, maar soms bots ik op een kaartje waarvan ik meteen weet “dat is voor die persoon” en dit was er wel zo eentje), maar dat inkaderen was wel heel leuk om te horen ๐Ÿ™‚

 5. Zo leuk van J. dat hij u 12 kadootjes geeft!!! Kan je extra lang genieten, ook nog na je thesis!
  En damn, pannenkoeken, k heb daar al een tijdje zin in… ๐Ÿ˜€

  1. Ja he, ik vind het echt superleuk! Niet dat uigebreid vieren per se moet, maar het is wel leuk natuurlijk en nu kan het op deze manier ๐Ÿ™‚ Was wel grappig dat hij, terwijl hij het gaf, twijfelde of ik het wel tof zou vinden, omdat ik een paar jaar geleden, in aanloop naar zijn 35e verjaardag, hem 35 dagen lang een cadeautje gaf. Alsof dat dit idee plots minder tof maakt ๐Ÿ™‚
   En pannenkoeken, dat duurt echt niet lang om te maken he ๐Ÿ˜‰

Comments are closed.