Silberstreifen maart 2019

 • Tijdens de les waar ik dit semester het meeste schrik voor had (een politiek debat gebaseerd op een aantal “grote” economische filosofieën, genre Smith, Engels, Schumpeter…) niet alleen de discussieronde winnen met onze groep, maar vooral echt plezier hebben tijdens het samenstellen en verdedigen van onze argumenten
 • Mijn presentatie over de Handelbeurs van Antwerpen goed kunnen voorbereiden en geven (met dank aan J. die twee keer luisterde naar een proefpresentatie thuis). Idem met mijn presentatie over een zeer interessante feministische tekst van Silvia Federici (over de samenhang tussen kapitalisme en de devaluatie van vrouwen, o.a. door heksenvervolgingen). Beiden zeer interessante onderwerpen en tegelijk ben ik ook blij het achter de rug hebben, want nu moet ik mij voor de rest van het semester enkel nog bezighouden met de “standaardvoorbereiding” en kan mij voor de rest concentreren op mijn thesis en papers
 • Goed kunnen doorwerken aan mijn thesis: verschillende kerken bezoeken, onderzoek kunnen doen in het staatsarchief van kanton Jura en het onderzoek in de Archives de la construction moderne in Lausanne kunnen afronden
Glasramen kerken van Soubey, Beurnevésin, Courfaivre en Cornol (Le petit requin)
En oh zo veel mooie glasramen ontdekken 😍
 • Kijken naar de Omloop en pannenkoeken eten
 • Nog een paar uurtjes naar het werk gaan voor een bespreking die mijn toekomstige bezigheden kan veranderen
 • Een goed gesprek hebben en een geslaagd dagje testdraaien. Hoera voor wat extra inkomsten – hopelijk zonder al te veel stress – binnenkort
 • Een rustig loopje doen. Het bleek achteraf mijn enige loop van de maand door rugproblemen, maar die ene heb ik dan toch maar gehad 🙂
Calimero paasei (Le petit requin)
Deze Calimero. En wat een raar kieken dat wordt zonder eierschaal 😜
 • Een toffe babbel met een vriend
 • Een gezellige spelletjesavond bij ons thuis
 • Na 10 jaar een schoolvriendin terug zien en babbelen alsof het helemaal niet zo lang geleden was
 • Onverwacht nog wat sneeuw vlak bij huis
Marsepeinen schaapje (Le petit requin)
Dit marsepeinen schaapje, bijna te schattig om op te eten (niet dat dat niet toch gebeurde hoor 😜)
 • Lekkere erwtensoep maken
 • Lezen dat ik een van Sofies favoriete blogs van het moment ben
 • Een deel van de kamerplantjes verpotten
 • Een massage krijgen die deugd doet aan mijn rug
Tulpen (Le petit requin)
Tulpen in de tuin en in huis
 • De blije reactie van de kassierster toen ze mij even moest laten wachten en ik zei dat ik tijd genoeg had en ze zich niet moest haasten
 • In de zon liggen met zicht op de bergen 😍
 • Naar het carnaval in Winterthur kijken
 • Behulpzame fietsers die niet enkel hun pomp uitlenen, maar ook helpen bij het vervangen van de band (normaal kan ik dat zelf, maar het was de eerste keer bij die fiets en dan spant dat dus een pak meer dan wanneer je al een aantal keer een band hebt moeten vervangen)
 • Een voorbijganger die zegt dat mijn koersfiets echt wel een hele mooi is en nadat hij hem even mocht optillen nog goedkeurend knikt 🙂
Zürich HB (Le petit requin)
Deze tekening opmerken in Zürich HB en denken “ah, Eva Mouton?”. Uiteraard niet, wat zou zij nu plots hier aan het werk zijn. Maar toffe tekeningen zijn het natuurlijk desondanks 🙂
 • Een dagje broodnodige rust nemen
 • Een paar Schnupperkurse (proeflessen) yoga kunnen volgen
 • Een vrouw die mij haar vaste telefoon laat gebruiken wanneer ik een probleem heb met de huurauto, maar met mijn gsm geen bereik heb
 • Alweer mogen overnachten bij vrienden van mijn broer in Lausanne
 • Samen met mijn broer eindelijk de tandemsprong organiseren die we mijn vader cadeau deden. En ik ga meedoen, waaah 😜
Cactus (Le petit requin)
Ik toonde hem weliswaar al, maar kijk naar al die bloemetjes op een van onze cactussen 😍

19 Comments

 1. Dat Silberstreifen lijkt me een soort creatieve dankbaarheidsuiting. Mooi. Daar zouden we in het Nederlands ook een beter woord voor moeten bedenken. Dankbaarheid klinkt zo vroom. Terwijl het best een heel goede techniek is om beter/gelukkiger in het leven te staan, voor mij toch.

  1. Of het creatief is, weet ik niet, maar ’t is inderdaad het bijhouden van dingen om dankbaar voor te zijn (ik had dankbaarheid nog niet als een vroom woord bekeken eigenlijk 🙂 ). Dit is ook maar een selectie van wat ik op een maand verzamel: ik schrijf van elke dag in mijn agenda een paar puntjes op die mij die dag blij gemaakt hebben. Soms is dat één dingetje, soms moet ik echt kiezen omdat het er teveel zijn 🙂 En dat helpt inderdaad heel erg om gelukkiger in het leven te staan, dat vind ik ook!
   Dat ik het Duitse woord gebruik, is vooral omdat ik het zo’n mooi woord vind, Silberstreifen. Bij anderen zag ik al “Count your blessings” of “Gouden randjes” als benaming 🙂

 2. Nét de foto waar ik het meest nieuwsgierig naar ben, komt er bij mij helaas niet door (de glasramen)… ben echt wel benieuwd nu 😉

  1. Ik heb hem nog eens opnieuw ingevoegd; snap er echt niets meer van, want ik had vlak na het publiceren al getest op mijn telefoon en via een andere browser en toen was hij wel zichtbaar. Ga toch echt eens een ander systeem moeten vinden, want dit werkt serieus op mijn zenuwen… Ik hoop alleszins dat je hem nu wel kan zien, want heb net die ene zo’n beetje speciaal voor jou toegevoegd 😉

   1. Nee helaas nog altijd niet :'( Wel lief dat je die foto speciaal voor mij had toegevoegd <3

     1. Ah super, ik ging ze je anders vanavond nog doorsturen per mail, maar dat is dus niet meer nodig 🙂
      Van linksboven in klokwijzerzin zijn het ramen uit de kerken van van Soubey, Beurnevésin, Cornol en Courfaivre.

 3. Hihihihi calimero zonder ei is inderdaad maar wat onnozel 😀 (ik zie je foto’s nu dus wel, hoera!)
  Wat fijn dat je zoveel leuke babbels had, doet deugd hé 🙂 In oktober leerde ik ook weer een oude jeugdvriendin kennen, leuk als het dan ook nu weer zo klikt.

  1. Leuk dat je ook een oude jeugdvriendin terug zag! Zien jullie elkaar nu dan vaker?
   Ik weet nog niet of wij elkaar nog heel veel gaan kunnen zien, aangezien ze binnenkort voor een half jaar naar Nieuw-Zeeland vertrekt en afwisselend een half jaar in het noordelijk en eentje in het zuidelijk halfrond doorbrengt, maar de kans bestaat dat Zwitserland de uitvalsbasis wordt voor het noordelijk halfrond en dat zou natuurlijk wel tof zijn 🙂

   1. Ja, we spreken ongeveer maandelijks eens af 🙂
    Ooh ook leuk dat jullie toch nog gaan afspreken ondanks de afstand!

 4. Mooi!
  Dat schaapje zou ik ook niet hebben kunnen opeten zonder er eerst een foto van te nemen 😉
  En dat woord “Schnupperkurse”, wat een zalig woord is dat!

  1. Ja, heerlijk woord he! Het klinkt zo gezellig, vind ik, “schnuppern”. Toen ik een testdag in een winkel ging meedraaien waar ik één dag per week ga werken om iets bij te verdienen, werd ik ook verwelkomd met “bist du zum schnuppern da?” 🙂

 5. Zalige gelukjes! Bij mij beginnen de kamerplanten hier en daar ook te bloeien. En die tekening, daar zag ik ook meteen Eva Mouton in 🙂

  1. Oh, leuk! Ik vind het sowieso al leuk om veel groen in huis te hebben, maar als het dan ook nog begint te bloeien, krijg je toch echt het gevoel dat ze zich “goed” voelen he 🙂

 6. Ik vind het telkens zo fijn om hier te ontdekken dat je weer behoorlijk wat mooie geluksmomenten bij elkaar hebt weten te sprokkelen. Vandaag heb ik toevallig zelf ook een heel mooi gelukje mogen meemaken. Nu ja, zeg maar geluk. Ik was al enkele jaren op zoek naar een gedichtenbundel van Bart Moeyaert die niet meer wordt herdrukt. (Gedichten voor gelukkige mensen) Dus iedere keer dat ik een kringloopwinkel of een filiaal van deSleghte passeerde ging ik daar even kijken of ze dat boekje toevallig niet hadden liggen. Je weet immers maar nooit. Net nu het op medisch vlak weer wat tegen zit zag ik het boekje daarstraks in onze plaatselijke kringloopwinkel liggen voor slechts 0,50€. Ik dacht eerst dat ik niet goed gekeken had maar ja hoor en nu ben ik natuurlijk alvast een heel gelukkig mens.

 7. schupperkurze? wat een zalig woord!

  maar allez, dat je het over je hart kreeg dat schattige schaapje op te eten. Wat een dotje was me dat. Is dat dan een rood kruisje of niet in je menu overzicht :p?

Comments are closed.