Technisch bloggevraag enzo

Stiekem muisden wij er de afgelopen twee weken vanonder (naar Zuid-Afrika! Fantastisch, waw, ongelooflijk en nog zoveel meer! Maar daarover later meer!). Jullie merkten daar weinig van, omdat ik – keigeorganiseerd en al, ahum – verschillende berichten op voorhand in plande. Al ben ik er nog niet uit of ik dat in de toekomst nog ga doen, want hoewel het allemaal berichten zijn die hier hoe dan ook zouden verschenen zijn, vind ik het precies toffer om “meteen” op jullie reacties te kunnen reageren dan met ruim twee weken vertraging. Ach ja, we zien wel πŸ™‚

Maar om tot de kern van de zaak te komen: net over die reacties heb ik een vraagje: krijgen jullie een melding wanneer ik reageer op jullie commentaren? Blogger-lezers moeten daarvoor vermoedelijk sowieso de “Notify me of new comments via email”-optie aanvinken, vermoed ik, maar bij WordPress-lezers weet ik het eigenlijk niet zo goed. Ik merk zelf namelijk dat ik dat niet moet aanvinken en toch een melding krijg wanneer ik reageer op wordpress.com-blogs, maar dat ik meestal géén melding krijg wanneer ik reageer op wordpress.org-blogs met een eigen domein. Vandaar dus mijn vraag of jullie een melding krijgen en indien niet, of jullie dat graag willen? Want met die automatische aanvink-optie krijgen jullie – als ik mij niet vergis – een melding van Γ‘lle reacties en niet enkel van de mijne op de jouwe (als jullie nog kunnen volgen nu πŸ™‚ ) en dat lijkt mij niet per se zo gewenst? Blijkbaar bestaan er plug-ins waarmee jullie een mailtje zouden krijgen, enkel en alleen wanneer ik reageer op jullie commentaar. Zou dat iets zijn?

Dan deel 2 en dan laat ik jullie gerust met mijn interne keuken πŸ™‚ Ik vermeldde het al in mijn Life list-berichtje dat ik er met een plugin toch eindelijk in geslaagd ben om al mijn blogger-berichten over te zetten, waarvoor nog steeds hoera! Ik ga die nu mondjesmaat controleren op layout, tags en andere toestanden en dan terug publiceren. Alleen is er bij op zijn minst al één lezer een tijdje geleden een oud bericht in de feed opgedoken als “nieuw” bericht en dat is natuurlijk niet de bedoeling (als is maar omdat dat bij momenten een serieuze overload gaat geven). Ik heb er daarom zonet eentje terug gepubliceerd (het allereerst bericht ooit) en wilde even vragen of die bij jullie als “nieuw” bericht in jullie feed verschijnt en zo ja, welke feed dat dan is (want bij mij is het noch bij Feedly noch bij Bloglovin te zien, waardoor ik niet goed weet waar te beginnen om dit op te lossen).

Deze technische nitwit dankt jullie bij voorbaat! En gaat nu eventjes onderduiken in foto’s van blauwe luchten en olifanten, want maat, Zwitserland is koud! πŸ˜‰

21 Comments

 1. Geniet nog na van je reis, ik ben stiekem al benieuwd naar foto’s!
  Ik kan hier aanvinken dat ik een mailtje wil krijgen van nieuwe reacties, maar dat zijn dan zowel jouw antwoorden als reacties van anderen op dit bericht.
  En de ‘oude’ blogposts komen hier niet in mijn reader…

   1. Eerlijk gezegd gebruik ik WordPress niet om andere blogs te volgen… Maar ik heb het even gecheckt en het staat er inderdaad wel tussen als ik op het tekstballonnetje klik!

 2. Ik krijg per mail bericht van je nieuwe posts en dus ook van je oude. Dat zurcher appartement staat er nu dus ook tussen. In mijn readers verschijnt het dan weer niet. Ik veronderstel dus dat ik de vorige keer ook zo op die oude post ven terechtgekomen, doordat ik had doorgeklikt bij zo’n mail.

  1. Ohja, en volgens mij zie ik al in mijn wordpressfeed (of hoe heet dat) als je gereageerd hebt op een reactie. Dat vind ik wel prettig :-).
   (En ooooooooooooooooh, Zuid-Afrika?! De max!)

  2. Aha, dat verklaart veel! Ik ga eens kijken of ik daar zelf iets aan kan doen aan die mailinstellingen (want anders ga je bij momenten een beetje overstelpt worden door oude berichten, vrees ik). Merci alleszins om te laten weten dat het aan de mailinschrijving ligt!

 3. Oooh Zuid-Afrika, dat lijkt me zo’n prachtig land, een goeie vriendin van me haar zus woont daar en ik sta telkens te kijken hoe mooi het daar is. Ik kijk al uit naar je foto’s!

  Ik zie geen oude feeds als nieuw πŸ™‚

 4. Oh.. Zuid-Afrika, ik ben benieuwd! Dat staat al lang op mijn verlanglijstje en ik krijg het er maar niet af.
  Ik gebruikte vroeger wel eens die ‘Notify me of new comments via email’-optie, maar dan kreeg ik inderdaad alle reacties en dat werd wat te veel, dus dat doe ik niet meer. Ik lees reacties op mijn reacties in worldpress bij de meldingen (rechtsbovenaan) en dat lijkt wel te werken.
  Geen bericht gekregen van je nieuwe oude posts (ik gebruik bloglovin’).

  1. Aha, super dat het bij de meldingen verschijnt! ’t Is dat dat soms zo raar is: bij de ene blog-met-eigen-domein verschijnen die bij mij wel, bij de andere moet ik die “notify”-optie gebruiken (maar inderdaad: dat worden nogal veel mailtjes soms). Ik ben er nog altijd niet aan uit waar dat juist aan ligt, maar ik ben al blij te weten dat de mijne dus blijkbaar wel verschijnen πŸ™‚

 5. Hier ook nog niets gemerkt van je oude posts. Dat van die reacties, daar zou ik eigenlijk eens op moeten letten. Ik denk wel dat ik er een melding van krijg.

  Wauw, Zuid-Afrika! Ik ben alleszins heel benieuwd naar een verslagje :-)!

  1. Test test, om te zien of je deze reactie krijgt πŸ˜‰
   Maar blij te horen dat die oude posts niet doorkomen! Want ok, mensen mogen mijn oude berichten natuurlijk wel lezen, graag zelfs, maar ik denk dat zo af en toe tien nieuwe/oude berichten ineens vooral mensen gaat wegjagen πŸ™‚

 6. Hey Haaike. Welkom terug! πŸ˜‰ Jouw oude bericht is niet in mijn Bloglovin-feed verschenen. Normaal krijg ik een melding via mijn WordPress account wanneer er iemand reageert op mijn reactie. Vermits dit niet altijd het geval is slaag ik de blogposts waar ik op reageer meestal tijdelijk op in een aparte Bloglovin-map. Na enkele dagen kijk ik even na of er op gereageerd is en vervolgens verwijder ik ze weer. Op die manier hoop ik geen antwoorden of reacties te missen.

  1. Ah, dat is inderdaad ook wel een manier! Een beetje intensief, maar zo mis je inderdaad wel niets (tenzij natuurlijk bij mensen zoals mij die af en toe plots twee weken verdwijnen en dan pas terug beginnen reageren. Gelukkig is dat maar uitzonderlijk πŸ˜‰

 7. Zuid-Afrika <3 Daar heb ik zes maanden gewoond (in Franschhoek, bij Stellenbosch) en telkens als ik iets over dat land zie of hoor, word ik nog altijd een beetje week van de heimwee…

 8. ik weet er niks van, ik krijg een notificatie van WordPress maar ik kan nu niet zeggen als ik die ook krijg als jij reageert op een reactie, ik denk het wel….

 9. Ik krijg van WP-blogs waarop ik reageer meldingen via de WordPressapp. Wat me bij jouw blog wel opvalt is dat ik via de app niet kan reageren op jouw reactie op mijn reactie (volg je nog ?). Dus dan moet ik altijd teruggaan naar je blog en die betreffende reactie als ik daar nog eens op wil reageren. Werkt allemaal hΓ©, alleen iets omslachtiger :p
  Ben keibenieuwd naar je Zuid-Afrikaanse belevenissen!

  1. Ah, dat is inderdaad raar! Ik heb nu gereageerd via het WordPressballonnetje dat meldingen geeft i.p.v. op mijn blog zelf; geen idee of dat een verschil maakt voor jou?

   1. Nee geen verschil :p Via de app lukt niet, en ook niet online via de meldingen in mijn account.

    1. Mja, het blijft soms wat zoeken, dat technische aspect. Maar merci om het te laten weten, dan weet ik al dat het niet uitmaakt waar ik reageer πŸ™‚

Comments are closed.