Throwback Thursday: 19 april

Nadat ik vorig jaar startte met dit rubriekje, moesten jullie bijna een jaar wachten op een vervolg; dit keer duurde het gelukkig niet zo lang 🙂 . Gewoon, omdat het ook tof is om terug te kijken naar de “alledaagse” dagen van de afgelopen jaren (en niet enkel naar de “grote” gebeurtenissen, zoals reizen, familiefeesten e.d.).

2012

In 2012 viel 19 april ook op een donderdag, werkendag dus, maar dan wel eentje die ik afsloot met een optreden in het Rits Café. Afgaande op de foto zou ik jazz-muziek vermoeden, mijn bijschrift van die dag verraadt echter dat er klassieke muziek gespeeld werd. Herinneren doe ik het mij zes jaar later hoe dan ook niet meer, vrees ik…

Le petit requin

2013

In 2013 had ik op een vrijdagavond blijkbaar nood aan wat ontspanning. Niet van de actieve, sportende, wel van de luie, relaxte soort in de thermen van Grimbergen. Of er toen ook een massage bij hoorde, weet ik niet meer zeker, maar als ik het mij goed herinner niet. Dat doe ik namelijk eerder als ik een hele dag naar de thermen ga i.p.v. voor enkele uurtjes. Eerlijk gezegd mis ik dit soort thermencomplexen in Zwitserland soms wel: hier heb je ook veel opties, maar het merendeel omvat ofwel baden ofwel een hamam; de combinatie van en sauna’s en een stoombad, jacuzzi e.d. is hier moeilijk te vinden (en oh ja, het kost hier ook veelvouden van de prijs in België, maar soit, dat is op wel meer vlakken zo 😉 ).

Le petit requin

2014

In 2014 stond deze periode volledig in het teken van de verhuis naar Zwitserland, die negen dagen later zou plaatsvinden. Dat betekende onder meer veel bezoekjes aan en van vrienden en familie, al maakten J. en ik ook wel “tijd voor twee”. Bijvoorbeeld toen we naar de show “Spijtig Spijtig Spijtig” van Wim Helsen gingen (die ik – getuige het bijschrift dat ik toen schreef – enkel maar flou op foto kreeg, waardoor ik dan maar ging voor een – weliswaar ook niet echt scherpe – foto zonder hem 🙂 ).

Le petit requin

2015

Hoewel ik een jaar later dus al in Zwitserland woonde, bracht ik 19 april – in 2015 een zondag – toch in België door. Een van J. neefjes vierde zijn communie en aangezien dat een van de weinige momenten is waarop zijn – uitgebreide – familie volledig samenkomt, zorgden we er uiteraard voor daar een weekendje België rond te plannen.

Le petit requin

2016

Een jaar later was ik wél in Zwitserland en was het blijkbaar een al even zomerse dag als vandaag er eentje was. Op weg met de fiets naar een lezing aan de ETH Zürich, stopte ik tijdens een klim voor deze lentefoto met de Uetliberg op de achtergrond. Het was tevens het eerste jaar dat ik volop deelnam aan de activiteiten die tijdens de Fashion Revolution Week (volgende week is het weer van datte!) georganiseerd werden en volgens mijn bijschrift kocht ik op deze dag ecologische en fair geproduceerde kousen. Ik zei het al, deze terugblikken gaan echt wel over de kleine, dagdagelijkse dingetjes 😉

Le petit requin

2017

Vorig jaar was ik net terug van tropische temperaturen in Mozambique en Zuid-Afrika, maar daar deed Zwitserland duidelijk niet opnieuw aan mee. Ik moest immers laarzen en een sjaal bovenhalen om de sneeuw te trotseren 🙂 . Een dag tevoren had ik te horen gekregen dat ik op 1 mei op mijn huidige job mocht starten (jaja, binnenkort ben ik voor het eerst een heel jaar lang in het buitenland aan het werk geweest 🙂 ) en dus maakte ik er een verwendagje van met wat aankopen in leuke winkeltjes in Zürich en een bezoek aan het Kunsthaus in Zürich.

Le petit requin

2018

En vandaag? Vandaag was ik voor het werk onderweg om een gebouw te bekijken waar de eigenaar de ramen wil vervangen (en ik moet beoordelen of de geplande vervangvensters in orde zijn) en om in het staatsarchief brandverzekeringen van in totaal vijf gebouwen te doorploegen. En op de terugweg naar huis even te genieten van de vijver in het park rond de campus waar dat staatsarchief gelegen is 🙂

Park Irchel Zürich (Le petit requin)

6 Comments

  1. Ik zou begot niet meer weten wat ik de andere jaren op precies diezelfde dag heb gedaan. Tenzij er zo’n Facebook herinnering mijn richting wordt gekatapulteerd, maar daar ben ik niet altijd even happy mee… Vandaag schijnt hier volop de zon, met zelfs zomerse temperaturen dus de herinnering aan vandaag zal vooral een zonnige herinnering zijn 🙂

    1. Zonnige herinneringen zijn meestal goed he 🙂
      En jammer dat je niet altijd even blij bent met de herinneringen die je van Facebook krijgt! Al snap ik het wel, ik word ook niet van elke foto even blij (al hoeft dat ook niet noodzakelijk, ’t is een weergave van mijn leven en dat is nu eenmaal niet altijd vrolijk).

  2. Wat bijzonder grappig om naar exact dezelfde dag te kijken! Voor mijn kinders hou ik boekjes bij waarin ik elke dag iets schrijf, maar voor mezelf niet, dus ik zou het niet meer weten. Terwijl dat toch superleuk is, eigenlijk. Zelfs voor de niet-grootse-memorabele dagen.

    1. Wel heel fijn dat je dat voor je kinderen doet; lijkt mij een zalige herinnering voor later! Al kan ik het als volwassene voor jezelf ook wel aanraden 🙂

  3. Jeej voor de terugkeer van deze rubriek! 🙂 En die kleine, dagdagelijkse dingetjes maken het terugblikken net zo leuk, vind ik. En ook zien hoe je leven in de loop der jaren veranderd is en nog aan het veranderen is.

Comments are closed.