Maand in woord en beeld: maart #2

En voila, deel 2 van de maand maart (volgende week krijgen jullie nog april, en vanaf dan wordt het tweewekelijks i.p.v. de overload die het nu eventjes was, no worries 🙂 ):

Dag 76 – Vandaag ging ik shoppen en kwam ik thuis met een plank uit pijnboomhout en eentje uit dennenhout, allebei voor schapjes. En bestelde ik een blad in beukenhout om zelf een eettafel mee te maken. Allemaal massief, allemaal herbruik 😍 Eeuwige liefde voor initiatieven en winkels als deze ❤ #wiederverwerklewinterthur #winti #upcycling #recycling
Wiederverwerkle Winterthur (Le petit requin)

Dag 77 – Ergens verlang ik ook al naar de lente. En toch, toen ik deze ochtend opstond en de verse sneeuw zag, kon ik niet anders denken dan “oooh winter, ge zijt toch zo schoon, blijf nog maar even”. Tot mijn ouders mij deze foto doorstuurden van het nieuwe leven in huis (of tuin). Dus lieve winter, maak het maar extra koud hier bij mij in Zwitserland, maar laat dat lammetje in België het lekker warm krijgen ajb 😙
Lammetje (Le petit requin)

Dag 78 – Of ik superblij ben met mijn hangplankjes? ’t Zal nog niet zijn dadde! Of ik sinds zaterdag al elke dag gesnuffeld heb aan die heerlijke ruikende houtkwasten? ’t Zou kunnen 😜 #zolekkerruikendatdatdoet #mmmplankjes #pijnboomhout #recycling #upcycling
House Doctor plankdragers zwart (Le petit requin)

Dag 79 – Even verstrooid, even vast op een trein die aan de kant gezet werd. Gelukkig niet voor lang 😜 #woeps
Bahnhof Langnau-Gattikon (Le petit requin)

Dag 80 – Ik doe het veel te weinig (ah ja, ik gebruik ze weinig…), maar vandaag gebeurde het toch nog eens: make-up borstels kuisen. En ik denk dat ik het ideale systeem gevonden heb om ze te laten drogen zonder dat er water in de borstel loopt. Hoera! 🙂
(Le petit requin)

Dag 81 – Een doos met papieren opruimen = terugblikken naar lang vervlogen momenten. Zoals die keer toen ik de eerste man tijdens de Antwerpse Ironman begeleidde tijdens zijn looptocht, zodat supporters langs de weg wisten dat hij de koploper was (mijn moeder deed hetzelfde met de eerste vrouw, mijn broer met de eerste andersvalide sporter, ofte Marc Herremans).
(Le petit requin)

Dag 82 – Dank u Stadtwerk Winterthur om energie uit hernieuwbare bronnen te leveren. Nu nog mijn geslacht aanpassen in jullie systeem en ik ben helemaal content 😜
(Le petit requin)

Dag 83 – Te weinig tijd om tijdens mijn werkdagen op plaatsbezoek te gaan. Dan maar in het weekend. Maar dan wel te voet, zodat het aanvoelde als een ontspannende wandeling van 15km i.p.v. als een werkendag 😉
Hemberg - Säntis - Rotes Haus St. Peterzell (Le petit requin)

Dag 84 – Heerlijk, maar net iets te lang fietstochtje langs de Greifensee 🙂 #treinmoetennemenomthuistegeraken #schaamtelijk 😉
Greifensee (Le petit requin)

Dag 85 – Als de forsythia bloeit, is het écht lente  😍
Forsythia (Le petit requin)

Dag 86 – Plannen afhalen bij de drukker en olifantensnoepjes krijgen #kleingeluk
(Le petit requin)

Dag 87 – Hoera voor de rookvrije buitenzones die bij een paar stations uitgetest worden!
Rauchfreie Zone Bahnhof Zürich Stadelhofen (Le petit requin)

Dag 88 – In België! Alwaar ik bijna een hele dag moest bekomen van een slechte nacht op de trein (boehoe voor midden in de nacht 3u moeten wachten in Frankfurt Flughafen!), maar mijn broer mij dan toch de zetel uitsleurde om vliegtuigen te gaan spotten. En zo zag ik Magritte! En de Smurfen! En een vliegtuig van het kersverse Air Belgium! En eentje van Swiss Air (wat niks speciaals is, maar zwaaien deed ik desondanks 😉 ).
Brussels Airlines Magritte (Le petit requin)

Dag 89 – Oh, oh, oh, ’t is lente, ’t is lente! En ik ben oh zo blij dat ik hier op tijd ben om die schattige lammetjes op een leeftijd te zien waarop ze nog kunnen opgepakt en platgeknuffeld worden 😍
Lammetjes (Le petit requin)

Dag 90 – Jah, dit was dus niet het plan. Niet dat ik zo zwaar ziek ben, maar wel genoeg om niet te mogen langsgaan bij mijn grootmoeder, die zelf net uit het ziekenhuis komt en dus geen extra bacteriën rond haar mag hebben. Dan maar naar Brussel om mijn nieuwe zeteltje en boekenkast op te meten, zodat ik bij mijn volgende bezoek met een voldoende grote auto kan afkomen. En om de stof, passend bij dat zeteltje, mee te nemen, zodat ik kan beginnen aan een zelfgemaakte poef 🙂
Le petit requin

10 Comments

 1. Oh, die lammetjes, zo mooi! Wij hadden vroeger thuis ook schapen en tijdens deze tijd van het jaar mis ik dat toch een beetje.

  1. Ja, dat snap ik! Vorig jaar ben ik rond deze periode niet in België geweest en tegen dat ik ging waren het al halve schapen 🙂 Vond het ook heel jammer dat ik het gemist had.

 2. Oooh die lammetjes, ik kwam vrijdag ontsnapte lammetjes tegen. Gelukkig waren mijn hondjes aangelijnd of het was een bloedbad geworden :'(

  En wat een mooi boekensteuntje heb je!! <3

  1. Oei, hopelijk zijn die lammetjes terug geraakt van waar ze kwamen! Zouden je honden daar direct zo aanvallend op reageren?

   Ja, die boekensteun is mooi he! Kreeg hem voor mijn kerst twee jaar geleden, ben er nog altijd heel blij mee ♥

   1. ja, alles dat wegloopt, is interessant om op te jagen. Windhonden zijn gemaakt om op levend wild te jagen… Andere rassen sporen wild op of gaan geschoten wild brengen

    Echt prachtig! <3

 3. Zo’n oplossing als die met de make-up borsteltjes zou ik ook bedacht kunnen hebben. Mijn oplossingen zien er soms wat gek uit maar ze werken doorgaans wel goed. 🙂

 4. Over België gesproken, heb jij eigenlijk de post gehad die ik naar je ouders had gestuurd?

  1. Ja, ik heb hem weliswaar pas begin deze maand ontdekt toen ik in België was, maar heb er ondertussen al wat in gelezen. Was al van plan om je een mailtje te sturen, maar aangezien er nog andere dingen waren die minder makkelijk/snel te vertellen waren (die valentijn), kwam dat er maar niet van. Maar ik heb er nu werk van gemaakt 🙂 Merci alleszins om het op te sturen he!

Comments are closed.