Verbeelding book challenge 2018 – Vierde en laatste kwartaal

De volle vijf dagen voor de “deadline” las ik het laatste boek voor de Verbeelding book challenge. Tijd voor de finale update dus, waarbij ik hieronder enkel nog die boeken beschrijf die er in het laatste kwartaal zijn bijgekomen. De hele lijst van wat ik voor de challenge gelezen heb, staat hier.

Verbeelding book challenge (Verbeelding)
Bron: verbeelding.org

8. Een boek dat begint met “Er was eens”
NN, Sprookjes uit de Sovjet-Unie
Het bleek verbazingwekkend moeilijk om een sprookjesboek te vinden dat begint met “Er was eens”… Ik heb er een aantal in de kast staan, waarvan de meeste bundels zijn, maar ofwel begon geen enkel sprookje met die drie befaamde woorden, ofwel een sprookje verderop in de bundel i.p.v. datgene waarmee het boek begon. Net toen ik op het punt stond voor die laatste optie te gaan, sloeg ik deze Sprookjes uit de Sovjet-Unie open, waarin het eerste verhaaltje start met “Er waren eens” 🙂

10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou
Hagar Peeters, Malva
Ook dit was geen evident puntje, al vond ik gelukkig wel een paar opties. Daarvan sprak Malva mij het meeste aan, waardoor ik niet alleen mijn initialen, maar ook mijn achternaam met de auteur deel.

24. Een boek dat zich afspeelt in China
Jung Chang, Wild Swans
Voor dit puntje las ik een boek dat al een hele tijd op mijn leeslijstje stond en daar achteraf bekeken veel te lang gestaan heeft. Een boek dat zich afspeelt in China, maar vooral veel inzicht geef in de communistische periode van dat land.

Ik weet nog niet of er een nieuwe challenge aankomt, maar indien wel, dan neem ik opnieuw deel met dezelfde instelling als de voorbije jaren: lezen waar ik goesting in heb, zien wat ik daarmee kan afvinken en waar nodig af en toe eens iets anders lezen dan ik normaal zou doen. Een combinatie die goed werkt voor mij: teveel focussen op de lijst zou mij mijn leesplezier ontnemen, maar net die paar boeken die ik anders niet zou lezen, maken dat het deelnemen de moeite waard is (die andere boeken zou ik immers sowieso lezen).

7 Comments

 1. Goed gedaan, Haaike!
  Wild Swans heeft op mij ook indruk gemaakt. Ja, soms gebeurt dat hè, dat je je afvraagt waarom een boek zo lang op je leeslijst is blijven staan.

  Ik ben ook benieuwd of er een nieuwe verbeelding challenge komt.
  En indien niet, heb ik voor mezelf al een persoonlijke challenge voor 2019 bedacht: alle boeken lezen die al langer dan twee jaar op mijn GR to-read lijst staan. Er staan nog een dertigtal boeken op mijn lijst die ik in 2016 heb toegevoegd, dus dat is haalbaar… maar tegen dat die boeken gelezen zijn, kan ik aan die van 2017 beginnen, dus in zekere zin is het een neverending challenge 😉

  1. Nu de nieuwe challenge er is, ga je deze persoonlijke challenge ook nog doen? Of de beide combineren, kwestie van er voor jou toch wat uitdaging in te vinden? 😉
   Ik heb snel eens gekeken en bij mij staan er 97 boeken op mijn leeslijst die ik voor 2016 toevoegde (gaat terug tot 2014, toen ik startte met Goodreads). Beetje schaamtelijk, amai! Die dertig op zich vind ik dus al een prestatie 🙂

   1. Ja, ik ga beide challenges combineren 🙂
    Wow, 97 boeken van voor 2016!
    Zelf word ik wat nerveus van te lange to-readlijsten, dus ik probeer mij te beperken tot het aantal dat ik ongeveer in 1 jaar kan lezen (rond de 100 boeken)

    1. Haha, ik dacht het al 🙂
     Ik had op een gegeven moment zelfs meer dan 600 boeken op mijn to readlijst staan, maar dat was er gewoon over. Daar ben ik ruim 10 jaar mee bezig en dan mag er ondertussen niets nieuws bijkomen 🙂 Nu staan er 226 op, wat eigenlijk nog altijd meer dan genoeg is, maar gelukkig word ik er niet nerveus van, ’t is meer “wat ik gelezen krijg, is meegenomen, wat niet, tja, dan maar niet” 🙂

 2. Eens zien of het dit keer wel lukt. Ik zie immers in je url niet of ik op de http of https versie van je blog ben uitgekomen. Ik had het geluk dat de ene sprookjesbundeling die ik in mijn kast had staan begon met ‘Er was eens’. Al had ik eigenlijk het wel idee dat vrijwel elk sprookje op die manier begon maar dat blijkt dus niet te kloppen.

  Edit: Het was de eerste keer dus niet gelukt. Blijkbaar linkt Bloglovin nog door naar de https versie maar dat krijg ik pas te zien wanneer ik op dat witte scherm uitkom na het achterlaten van een reactie. Ik heb dus nu zelf je url volledig ingevoerd en hoop dat het zo meteen wel gaat lukken.

  1. Oef, blij dat het gelukt is! Al snap ik echt niet hoe het komt dat Bloglovin’ bij jou verkeerd linkt, want die heeft als adres “lepetitrequin.com” en zou dus automatisch op https moeten uitkomen. Nu ja, belangrijkste is dat je het voor elkaar gekregen hebt 🙂 (als https of http niet in mijn url te zien is, kan je het eventueel ook zien doordat er “veilig” naast staat)

Comments are closed.