Week 2015/49 in woord en beeld

Een week die rustig begon met onder andere een dagje zelf bloggen en een hoop blogs lezen, want de voorbije weken was ik bijna niet aan lezen toegekomen.

Le petit requin

Op weg naar huis van het werk op dinsdag merkte ik dat ook hier de kerstgekte is losgebarsten. Enerzijds leuk, maar desondanks blijf ik het jammer vinden dat er niet gewacht wordt tot Sinterklaas / Samichlaus (de Zwitserse versie) gepasseerd zijn.

Le petit requin

We maakten deze week ook voor het eerst zelf spuitwater! Aangezien dat zeker even lekker is als wat we in de winkel kunnen kopen, hebben we bij deze een van onze grootste afvalbronnen kunnen schrappen, joepie 🙂

Le petit requin

Ik raakte deze week ook verslaafd aan het nummer “Take me to church” van Hozier. Ongeveer twee jaar na de rest van de wereld vermoedelijk en als ik het mij goed herinner, heeft mijn broer het mij ook ooit al laten horen, maar om een of andere reden bleef het pas deze week echt hangen. Insert repeat en boxen op maximaal volume!

Zaterdag had ik moeite om mijzelf buiten te sleuren voor een looptochtje met als gevolg dat ik pas vertrok toen het al aan het schemeren was. Slim, ik weet het… Gelukkig loop ik eigenlijk wel graag in het donker: je komt bijna geen volk meer tegen, waardoor het veel stiller is en je de geluiden van het bos zelf beter hoort (wat, ik geef het toe, soms ook een beetje freaky is). Dat mijn ogen heel snel aan het donker wennen, helpt natuurlijk wel, al nam dat niet weg dat ik bij deze nieuwe paddenstoelensculptuur (de jaarlijkse boskap inspireert mensen blijkbaar tot kunstwerkjes) toch een paar keer moest kijken om door te hebben wat er eigenlijk stond.

Le petit requin

Op zondag waren we eerst van plan om naar Bern te gaan, maar uiteindelijk had ik toch niet zoveel zin in cultuur. In natuur echter des te meer en dus trokken we naar Pilatus, een berg in de buurt van Luzern. Omdat het al rond de middag was besloten we het kabelbaantje tot boven te nemen en daar een wandeling te doen; een misrekening want door de sneeuw waren alle paden boven afgesloten en was het rondlopen er beperkt tot het gebouw bij de lift en de trap naar de top, allebei boordevol toeristen. Een beetje jammer dus, maar het fantastische uitzicht op een onder andere vers besneeuwde Jungfrau maakte veel goed. Al helemaal toen deze Alpensteenbok verscheen, kijk eens hoe machtig!

Mount Pilatus (Le petit requin)

Het was de eerste keer dat we er zo eentje in het wild zagen, genieten dus (al moet ik toegeven dat ik wel even gevloekt heb omdat ik de telelens niet te pakken kreeg voor hij weer verdween 😉 ). De meest toeristische plekken blijken dus soms ook de grootste verrassingen op te leveren!
Omdat we uiteindelijk toch wel gekomen waren om te wandelen, namen we erna wel nog de lift naar een lager gelegen station (op ongeveer 1000m en dus rond de sneeuwgrens) en wandelden vandaar naar beneden. Soms fantaseer ik wel eens over een volgend land waar we zouden kunnen wonen, maar als ik dan dit soort dagen en fantastische dingen zie, vraag ik mij af of er eigenlijk wel een land bestaat dat dit nog kan toppen 🙂

13 Comments

  1. Wel, we waren al langer aan het twijfelen, maar jouw enthousiaste reactie een tijdje geleden heeft mij definitief doen beslissen om de verschillende modellen eens te vergelijken en er eindelijk eens eentje aan te kopen. Merci dus 🙂

 1. Zalig, dat uitzicht vanop Pilatus! Ik denk dat je met Zwitserland inderdaad een goede plek hebt gekozen om te wonen. Zo’n berglandschap in de buurt, daar zou ik ook geen nee tegen zeggen.
  Ik loop bij voorkeur als het donker is (als ik er al toe kom om te gaan lopen), omdat ik dan zelf de indruk heb dat ik minder traag vooruitga dan als het licht is. Ik weet wel dat ik nog altijd even traag loop, alleen valt het minder op, en dat werkt motiverend.

  1. Haha grappig, ik ga er de volgende keer eens op letten of ik in het donker ook het gevoel heb dat ik sneller loop. ’t Is mij nog niet heel erg opgevallen, maar wie weet is het wel een goede manier om de heel trage recuperatietrainingen een beetje sneller te laten lijken 🙂

 2. Wat een mooie foto van die steenbok!
  Ik loop ook graag in het donker, ook al is het nu alweer een tijd geleden dat ik jogde. Dan ziet de omgeving er toch helemaal anders uit dan bij daglicht.
  Het blijft een mooi nummer van Hozier, de verslaving waard 🙂

  1. Leuk dat er precies toch nog veel mensen in het donker lopen; ik kreeg altijd de indruk dat de meeste dat juist niet graag doen 🙂

 3. prachtige foto.

  Ons Liv was vandaag boos op mij want ze wou op weekend naar Zwitserland, want daar ligt sneeuw.
  Ik wil feitelijk ook wel op weekend naar Zwitserland, spijtig dat het zo ver is.

  1. Haha, ik zou zeggen, altijd welkom voor een weekendje (al moet je eigenlijk nog verder rijden, want bij ons is de sneeuw ondertussen weg), maar ’t is inderdaad iets te ver daarvoor he. Merken wij ook elke keer we voor een weekendje naar België gaan 🙂

   En je reactie doet er mij aan denken dat ik je nog ging mailen, ga dat direct eens doen!

 4. Brr in het donker krijg je mij geen bos in… te veel horrorfilms gekeken vroeger :p Die Sodastream is wel interessant; ik dacht dat je er enkel limonade mee kon maken (en dus zelf het water moest toevoegen)! Het lief drinkt graag bruiswater en als ik hem laat doen verzamelen we op een maand tijd 50 lege flessen :p
  Wat een prachtige foto!!

  1. Met die Sodastream maak je eigenlijk spuitwater van gewoon water en dan kan je nog siroopjes toevoegen die er limonade van maken. Maar in de eerste plaats is het dus eigenlijk gewoon een spuitwatermachine (al trekt het limonade-idee waarschijnlijk meer mensen aan, waardoor ze daar denk ik meer mee uitpakken). Wij zaten hier aan ruim 30 flessen per maand, dus zelfs al duurt het eventjes voor we qua kosten break even zitten, qua afval zal het snel in orde zijn 🙂

   1. En als je moet vergelijken, bij welk merk van spuitwater zit de smaak het dichtst in de buurt? En hoe zit het met droogresten – dat aantal mg durft wel eens hoog zijn bij bepaalde watersoorten? Ik vind er weinig info over, over gewoon het bruiswater, wel over de limonades!

    1. Goh, moeilijk te zeggen, want dat hangt af van de samenstelling van je kraantjeswater, dus het onze zal sowieso heel anders smaken dan bij jou. Het onze smaakt zo’n beetje naar River van de Aldi 🙂
     Qua droogresten heb ik eigenlijk geen idee, moet zeggen dat ik daar nooit bij heb stilgestaan. Maar als dat van jullie kraantjeswater goed is, dan zal het voor het spuitwater ook wel ok zijn, veronderstel ik?

Comments are closed.