Week 2015/51 in woord en beeld

Weten jullie nog dat ik advies vroeg om een tablet te kopen? Wel euh, het is een indicatie van hoe “snel” dure beslissingen hier genomen worden, want de volle vier maand later werden de knopen tablet/laptop en nieuw/tweedehands eindelijk doorgehakt. Uiteindelijk ging ik op basis van jullie opmerkingen en de eerste studie-ervaringen (en wat daar voor nodig is) voor een laptop/tablet-combinatie die aan alle eisen voldoet: enerzijds heel licht en met een afneembaar toetsenbord, maar anderzijds met de volledige Office (dus geen app met beperkte opmaak- en andere mogelijkheden) en voldoende geheugen om bijvoorbeeld ook Indesign te installeren. 4G heeft hij niet, maar daarvoor hebben we een wifi-ontvanger bijgekocht, iets wat mij eerst een nadeel leek (want: iets extra mee te sleuren), maar ik nu vooral als een voordeel beschouw (want: als ik geen afleiding wil, neem ik die ontvanger onderweg niet mee). Zeer content dus! En wat een gigantisch verschil in snelheid met de oude; ’t is pas als je wisselt dat je dat echt beseft. Ik bedoel maar: opstarten was gisteren nog “knopje induwen, naar toilet gaan, inloggen, glaasje water halen en mijn bureau opruimen, programma opendoen”; vandaag ben ik op vijf seconden aan het werk. Zotjes! 😉

Le petit requin

Dinsdag mocht ik op het werk nog eens op verplaatsing, dit keer naar het kanton Glarus waardoor ik bij aankomst ter plaatse kon genieten van besneeuwde bergen. Ik ging er samen met een collega twee gebouwen opmeten die al een tijdje leegstaan. Dat was er niet enkel aan te zien, maar ook te voelen: ik was blij dat ik voldoende lagen aanhad en mijn dunne handschoentjes had meegebracht, want ook binnen in het gebouw was het heel frisjes.

Le petit requin

Woensdag ging ik lopen, al werd het door de pijn in mijn rug vooral een trage en toch zware training. Gelukkig waren er wat eendjes-op-een-rij om de boel op te vrolijken, maar ik vrees dat ik het lopen de komende dagen beter eventjes laat, want het geeft duidelijk teveel schokken om goed te zijn. Lang leve lange yogasessies met stretchoefeningen voor de rug!

Le petit requin

Op donderdag werd hier eindelijk de kerstboom gezet; net op tijd om er zelf nog wat van te kunnen genieten, aangezien we voor de feestdagen zelf naar België vertrekken… ’t Is maar een klein boompje, maar desondanks best wel gezellig vind ik (én zo is het ook eentje die nog een paar jaar op ons terras verder kan groeien). Veel cadeautjes kwamen er niet onder te liggen, aangezien we de meeste via online shopping rechtstreeks in België laten leveren, kwestie van eventuele douanekosten te vermijden 😉

Le petit requin

Ik startte deze week ook in het laatste boek dat ik nodig heb om de Verbeelding book challenge af te werken, namelijk V for Vendetta als science fiction boek. Al denk ik dat ik mij een beetje mispakt heb toen ik dacht “ach, ik neem een strip, dan ben ik er snel vanaf”, want met ruim 300 pagina’s is het een serieuze kanjer 🙂

Le petit requin

In het weekend startte ik met het eerste deel van de bureau-opruiming, waarbij er vooral veel cursussen taal- en letterkunde en infobrochures van monumentenzorg – toch online te vinden – richting papiermand verwezen werden. Er staan nog wat mappen te wachten op een opkuis, maar alleen al deze eerste grove borstel-schoonmaak zorgde voor twee vrije vakken in onze boekenkast!

Le petit requin

Ik kreeg ook mijn eerste kerstruilkaartje binnen, maar daar blog ik later nog over, wanneer ook nummertje twee is toegekomen 😉

10 Comments

 1. Ik zou mij ook eens een nieuwe laptop (/tablet) moeten aanschaffen, maar hoop dat de huidige het volhoudt tot na de ergste verbouwingen. Ik start die hier dus altijd netjes op tijd op en neem dan even mijn smartphone ter afleiding. 🙂
  Beterschap met je rug!

  1. Ja, kan mij wel inbeelden dat je een nieuwe laptop niet meteen wilt blootstellen aan al dat stof! Hier was het vooral het feit dat de traagheid zo’n impact had op mijn studiewerk (regelmatig onderbroken worden doordat de laptop blokkeert enzo) waardoor ik uiteindelijk toch beslist heb dat het nu toch echt wel het moment was 🙂

 2. ik ontving ook al één kerstkaarjte! Van de organisatrice herself dan nog! 🙂 leuk hé decluttering!

 3. Is dat vocht op de muren of heel erg oude verf? Zelfs op de foto ziet het er een koud gebouw uit…
  Hier tekenen de kindjes al enkele maanden op oude cursussen, waardoor ik besef dat ik niet zo veel meer weet over trillingen en weerstanden en wat-nog-meer. De schildpadden, zeepaardjes en dino’s waarin die papieren veranderen zijn veel leuker en kleurrijker 😉

  Ik hoop dat je erg gezellige feestdagen beleeft in België!

  1. Hihi, dat is nog een idee, met die cursussen leuke dingen maken 🙂

   ’t Is (gelukkig) vooral afbladderende verf; dat gebouw zou dringend onder handen genomen moeten worden!

 4. Een schattig boompje!! 🙂
  Wat voor laptop/tablet is het eigenlijk geworden?

Comments are closed.