Week 2016/20 in woord en beeld

Buonasera a tutti!
Ik ben ondertussen terug van een heel drukke, maar fantastische week in Rome. Daar horen jullie volgende week meer over, maar eerst neem ik jullie nog even twee weekjes terug in de tijd. Niet dat Rome toen geen hoofdrol speelde, want het merendeel van de week bracht ik achter mijn computer door. De Zentralbibliothek is ondertussen zo’n beetje mijn tweede thuis aan het worden, al herbergt ze nog altijd geheimen. Wat er op de derde verdieping – naast de oude drukken – nog te vinden is bijvoorbeeld…

Le petit requin

Ontspannend lezen was er deze week amper bij: op de trein las ik vakliteratuur, ’s avonds in bed hield ik het meestal geen 5 min vol vooraleer uitgeput in slaap te vallen (met als gevolg dat ik al 3x opnieuw gestart ben in When God was a rabbit).

Le petit requin

Woensdag moest ik op de campus zijn, waar ik snel iets te eten kocht bij de Ässbar, een concept waar ik jullie eigenlijk al tijdens de Dagen zonder Vlees over wilde vertellen, maar wat ik toen vergat. Deze foodtruck – samen met hun winkel in het centrum – past namelijk perfect bij een van de uitdagingen, want ze verkopen broodjes en gebak van de dag ervoor onder de titel “Vers van gisteren. Samen tegen voedselverspilling”. Ik kocht er ondertussen al een paar keer iets en ga dat blijven doen, want behalve dat ik het concept super vind, smaak je – uiteraard – van geen kanten dat het “oud” voedsel is. Blij alleszins dat er vaak een rij staat aan te schuiven!

Le petit requin

Donderdag was het gas geven, want ’s avonds moesten mijn teksten binnen en hoewel ik al heel wat info verzameld had, stond er nog geen eigen woord op papier. Dat zorgde bijna voor een blokkerende stressaanval, maar gelukkig blijk ik ondertussen toch al een beetje uit mijn fouten geleerd te hebben en slaagde ik erin om de paniek af te wenden en effectief te schrijven. Mijn tweede tekst diende ik pas een paar uur na de deadline in, maar gelukkig was ik niet de enige en geraakte hij toch nog in onze reader.

Le petit requin

Vrijdag ging ik naar een studiedag over stadsontwikkeling. Heel interessant, al zorgde de iets te korte nacht voor een dipje na de middag. Ach ja, gelukkig valt het in een ruimte als de Semperaula niet zo hard op als een mens zijn aandacht er even niet meer kan bijhouden en wat zit rond te kijken 😉

Le petit requin

Voor onze vier jaar samen deed ik Johan een weekendje Mulhouse cadeau, al slaagden we erin om Mulhouse zelf uiteindelijk niet te zien. We besloten er een motoweekend van te maken: op zaterdag trokken we doorheen de Jura naar onze bed & breakfast. Mooie streek en leuk om te ontdekken wat er zich achter die autostrade bevindt die wij zo vaak richting België nemen (ook de reden dat ik Mulhouse koos als bestemming: we zeggen namelijk zo vaak dat we al die steden onderweg – o.a. ook Strasbourg en Metz – eens zouden moeten bezoeken). Het plan om ’s avonds in Mulhouse iets te gaan eten werd op aanraden van de B&B eigenaar vervangen door een uitstapje naar Basel, zodat Johan eindelijk ook o.a. de Basler Münster en het Rotes Rathaus te zien kreeg.

Le petit requin

Op zondag keerden we doorheen het Zwarte Woud weer terug: het plan om Mulhouse in de ochtend te bezoeken lieten we vallen, omdat het sowieso een lange rit zou worden en we de vermoeidheid van de dag ervoor toch al wat voelden (“we” inderdaad, want jups, ook als passagier voelt je lijf dat 🙂 ). Veel foto’s van onderweg heb ik niet, omdat je met een moto uiteraard niet zomaar eventjes snel stopt, maar toen ik deze koepel spotte, vroeg ik Johan toch om even pauze te houden. En gelukkig maar, want het voor de rest vrij kleine stadje St. Blasien bleek een heel mooie dom te herbergen!

Le petit requin

Schoon weekend, waarin we helemaal van de oorspronkelijke Mulhouse & fietsen-plannen afweken, maar die vervingen door minstens even mooie Basel & moto-belevenissen!

17 Comments

 1. Leuke foto’s, het doet me vermoeden dat er daar wel veel moois te zien is in de regio :-).

  1. Ja zeker! ’t Is een kant waar we tot nu toe niet echt kwamen, omdat de Alpen in de andere richting nu eenmaal zo’n grote aantrekkingskracht hebben 🙂 Maar ik denk dat we nu al wel eens ietsje vaker die richting uit zullen gaan!

  1. Ja he! Ergens wil ik wel weten waarvoor die afkorting staat, maar tegelijk: misschien is dat dan iets heel saai en dan is het hele mysterie weg 🙂

  1. Twee meter opzij waren een paar restaurantjes waarvan de terrassen boordevol met ijsjesetende toeristen zaten 😉 Maar die dom zelf was inderdaad wel een heel rustige plek. Mooi interieur ook!

 2. Straatsburg, Metz en het Zwarte Woud zijn zeker aanraders, echt een keer doen!

  1. Merci! Straatsburg hoop ik zeker snel eens te kunnen doen! Maar ’t is soms wat lastig: enerzijds willen we die steden op weg van en naar België graag bezoeken, anderzijds willen we natuurlijk ook altijd zo veel mogelijk tijd spenderen met familie en vrienden… 🙂

 3. Vers van gisteren, dat vind ik wel heel leuk gevonden. Tof ook om dat in een foodtruck te organiseren!

  1. Ja, ben heel blij met die foodtruck! In het centrum hebben ze wel een echte winkel, maar die foodtruck staat op de campus die buiten het centrum ligt. Veel praktischer dus voor studenten die daar les hebben 🙂

 4. Prachtige beelden alweer :-). Aan vers van gisteren doe ik hier thuis ook regelmatig mee en dat smaakt (uiteraard) nog. Samen tegen voedselverspilling, inderdaad.

 5. Super zo van die plannen die veranderen zodat uw weekend er helemaal anders gaat uitzien en toch nog leuk 🙂 🙂

  1. Absoluut! Afgelopen weekend hebben we ook zo’n complete verandering moeten doen, al was die jammer genoeg helemaal niet zo leuk: we hebben onze Alpentrekking door het slechte weer moeten annuleren 🙁
   Al heeft dat voor jou wel het voordeel dat we sneller naar België gekomen zijn en jouw pakket dus binnenkort toekomt 😉

   1. Waaaa *gaat bij de brievenbus op en neer staan springen*
    O zo spijtig van de trektocht! 🙁

Comments are closed.