Weekmenu mei 2016

Een maand mei met een beetje veel: veel pasta, veel op restaurant, veel verschillende keukens. Maar vooral: meestal wreed lekker!

01: Couscous met aardpeer, wortels, courgette, paprika en falafel

Couscous met aardpeer, wortels, courgette, paprika en falafel (Le petit requin)

02: Rest dag 01

03: Rucolasalade met tomaten, mozzarella en geroosterde pijnboompitjes

04: Croque monsieur met slaatje

05: Tagliatelle met prei en champignons

06: Curry met rijst @ Hiltl

07: Pasta met groenten @ Prima pasta

08: Pasta met pesto, groenten en pijnboompitten

09: Rest dag 08 (even een overdosis aan pasta omwille van de halve marathon. Alhoewel, ik zou dat ook zonder sportwedstrijd niet erg vinden 🙂 )

10: Linzensalade met paprika, radijsjes, selder, kerstomaatjes en granaatappelpitjes (jum jum jum, zo simpel, zo lekker!)

Linzensalade (Le petit requin)

11: Risotto met asperges, champignons en erwtjes

12: Groentetaart met prei, broccoli en erwtjes (een slechte timing deze week zorgde ervoor dat de gekochte spinazie al slecht geworden was (méér dan een bank achteruit dadde) en dus verving ik ze door de rest van de diepvrieszak erwtjes van de dag ervoor. Ook lekker)

13: Rest dag 11

14: Vegetarische phosoep @ Saigon (euhm ja, ik dacht een niet te zware maaltijd uit te kiezen, maar uiteindelijk zat ik als laatste van het gezelschap nog te eten. Maar wel lekker, dat wel)

15: Buffet @ Hiltl (vrienden die voor de tweede keer op bezoek komen en zelf vragen om nog eens bij Hiltl te gaan eten… tja, dan doen we dat he 😉 )

16: Curry met linzen, paprika, snijbonen en rijst

17: Chicken burger @ McDonald’s

18: Chocomousse en kersen (euhm ja, negeren jullie deze twee dagen even mee? Laten we het erop houden dat heel hard doorwerken aan teksten mij op het punt brengt waar zelfs iets ontdooien en er pasta of rijst bij koken teveel gevraagd is)

19: Lasagne bolognaise

20: Salade tomaat-mozzarella met croutons

21: Flammkuchen, eentje met asperges en eentje met spinazie en champignons @ Museumsbistro Rollerhof

22: Spirelli met asperges, kerstomaatjes en champignons

23: Rest dag 22

24: Pizza ai funghi @ Don Leone

25: Couscous met aardpeer, wortels, paprika en courgette (het plan was om te koken, maar een wandeling met 1300 hoogtemeters zorgde ervoor dat mijn broer en ik blij waren gewoon iets te kunnen ontdooien 🙂 )

26: Quiche met provençaalse groenten en groentetaart met asperges en kerstomaten

27: Gewokte groenten met noedels in soja-gember-pindasaus

Gewokte groenten met noedels in soja-gember-pindasaus (Le petit requin)

28: Doro wot met aardappelsalade, linzensalade en injera (het was niet meer dan logisch dat we tijdens het bezoek van mijn broer, die ons de kruiden cadeau deed, eens Ethiopisch zouden koken. En lekker, weeral)

Doro wot met aardappelsalade, linzensalade en injera (Le petit requin)

29: Buffet @ Hiltl

30: Antipasti / Parmigiane di melanzane (ik ben de naam van het restaurant vergeten, maar hun parmigiane nog niet 🙂 )

31: Antipasti / Ravioli met ricotta en spinazie in tomatensaus @ Trattoria da Teo

19 Comments

 1. Ik mag dit soort van berichten eigenlijk niet lezen (en vooral geen foto’s kijken) als ik honger heb en een snelle boterhamlunch heb gepland. Zoveel zin in couscous met aardpeer, wortels, courgette, paprika en falafel nu :-).

  1. Haha, op zich bestaat dat inderdaad niet! Maar aangezien ik toen ’s ochtends ook met pasta had ontbeten, was het zelfs voor mij toch wel heel veel 🙂

 2. Die foto van de linzensalade ziet er erg lekker uit. In Antwerpen is er een zaak waar je Flammkuchen kan bestellen en ik hoop daar ooit hun versie met zalm en bladspinazie is een keertje te proeven. Deze week plan ik ook bewust een restjesdag in vermits onze diepvries nu eenmaal te klein is en er ondertussen weer enkele éénmans-porties in liggen.

   1. Bij Kaffeenini in de Nationalestraat. Misschien komen we elkaar wel een keertje tegen als je in Antwerpen verblijft. 😉

  1. 🙂 En super simpel om te maken! Bovenop wat hier staat nog een beetje verse dille en verse peterselie en als dressing wat limoensap en eventueel een beetje olijfolie.

 3. Hier ook een pastafreak, al geef ik daar liever niet teveel aan toe wegens 1/ niet sportief 2/ natuurlijke aanleg voor extra kilo’s die er zo bij komen. Maar als ik het eet, smaakt het telkens opnieuw ;-). Ziet er in elk geval lekker uit (en zal ook zo smaken, daaraan twijfel ik geen seconde).

  1. Ja, puur voor de kilo’s zou ik het misschien ook beter wat meer laten, maar ik hoop maar dat voldoende sport dat wat compenseert 😉 Al zou ik met én sport én geen pasta misschien effectief afvallen i.p.v. te stabiliseren…

   1. Het voornaamste is dat ieder zich goed voelt bij eigen keuzes, Haaike en dat staat los van een cijfer op de weegschaal ;-).

 4. Keigoe zo weinig vlees! Het gaat moeiteloos precies. En het klinkt allemaal ook niet slecht 🙂

Comments are closed.