Weekmenu juni 2018

Weinig energie √©n een WK, dat zorgde ervoor dat ik belachelijk veel uit huis at deze maand. Nooit gedacht dat voetbal mij nog eens geld zou kosten ūüėČ

1: Bicky burger met lucifer @ Pat@Friet

2:¬†Kalkoengebraad met worteltjes, erwtjes en kroketten – Aardbeientaart (“zondagseten” voor een vroege viering van mijn moeder haar verjaardag)

3: Sandwiches met americain

4: Macaroni met hesp en kaas

5: Fruit (weinig energie = niet koken. Ach ja, ik denk dan maar: beter fruit dan snoep :-))

6: Pizza mozzarella

7: Tomaat-mozzarellasalade met basilicum en pijnboompitten (zomer, ge smaakt zo lekker!)

Salade met tomaat, mozzarella, basilicum en pijnboompitten (Le petit requin)

8: Spaghetti bolognaise

9: Barbecue (ik hou wel van een stukje gegrilde kip op de barbecue, maar geef mij maar vooral véél geroosterde groentjes, jummie!)

Barbecue (Le petit requin)

10:¬†Quinoaburger @ Z√ľrich Formule E-Prix (ik hoorde de opmerking “dat roze broodje zal wel iets raars vegetarisch zijn waarschijnlijk”. Vegetarisch, ja, dat was het. Raar, dat dan weer niet. Wel verbazingwekkend lekker voor een kraampje bij een autowedstrijd ūüôā )

Burgers Formule E-Prix Z√ľrich (Le petit requin)

11: Farfalle in arrabiatasaus met champignons

Farfalle in arrabiatasaus met champignons (Le petit requin)

12: Gemarineerde tofu, paprika, bonen en courgette in pinda-sojasaus met noedels

13:¬†Chips en koekjes (tja, zelfs fruit eten was er op deze dag blijkbaar te veel aan…)

14:¬†Groentenmix met ma√Įsballetjes en jalape√Īos @ Tibits

15: Pizza funghi @ Santa Lucia

16:¬†Poolse goŇāńÖbki en Oekra√Įense syrniki @ Schloss Hegi (een vriendin die Pools leert, wilde heel graag naar dit event en toen ik – lang leve moe zijn in deze – onverwacht vrij was, ging ik uiteraard graag mee. Zeer lekkere ontdekkingen, zowel het Poolse hoofdgerecht als het Oekra√Įense dessert!)

Poolse goŇāńÖbki (Le petit requin)

17:¬†Quinoaburger @ Jack & Jo (was het tijdens de Formule E een roze broodje, dan sloeg dit keer de burger zelf roze uit. Het is verre van mijn lievelingskleur, maar als het smaakt zoals hier, dan ben ik er nog wel fan van ūüėČ )

18: Broodje tonijn

19: Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten (soms heeft een pasta niet meer saus nodig dan wat goede olijfolie)

20: Tomaat-mozzarellasalade met basilicum

21: Gyros pita @ Papp László Sportaréna

22:¬†Gevulde kool √† la Kolozsv√°r – Napf√©nyes schotel voor twee @ Napf√©nyes Restaurant (Sofie raadde mij dit restaurant aan en het bleek een schot in de roos! Zo wil ik wel nog eten op mijn verjaardag ūüôā )

Napfényes Restaurant (Le petit requin)

23:¬†Hongaarse goulash met noedels – Wafel met truffelaardappelen en paddenstoelen – Chocoladesymfonie @ B√ļsul√≥ Juh√°sz (een dag later kwamen we onverwacht in een veel sjieker restaurant terecht dan de bedoeling was. Lang leve de goedkope prijzen in Hongarije, waardoor de kost zeer goed meeviel voor al het lekkers dat we voorgeschoteld kregen)

B√ļsul√≥ Juh√°sz (Le petit requin)

24:¬†Groentensoep met griesmeelknoedels & Hongaarse bonen-goulashsoep – Gevulde kool √† la Kolozsv√°r & Seitan √† la Brasov met ratatouille¬†@ Napf√©nyes Restaurant (zei ik al dat dit restaurant een schot in de roos was? Zodanig zelfs dat we er twee keer gingen eten¬†ūüėú

25: Falafelsalade

26: Pizza diavolo met ma√Įs-bonensalade

27: Quinoaburger @ Jack & Jo

Quinoaburger Jack & Jo (Le petit requin)

28: Noedelsoep @ Asianway

29: Pasta pesto met champignons en kerstomaatjes

30:¬†Salade met pat√© – Wortels en erwtjes met ossobuco en puree – IJsje @ Restaurant du Glacier (dit was niet wat ik verwacht had – op het menu voor half pension stonden mimosa-eieren en risotto met champignons – en ook niet helemaal mijn ding, maar positief bekeken: vlees bevat ijzer en B12 ūüėČ )

5 Comments

  1. Mmmmm heerlijke gerechten! Die gevulde kool in het restaurant ziet er verrukkelijk uit <3 Blij dat je er content van was!

Comments are closed.