Weekmenu mei 2018

1: Tortellini met champignons, courgette en halloumi in tomatensaus

2: Pastasalade met asperges, tomaat en erwtjes

3: Tortellini in pikante tomatensaus met champignons (een restje tomatensaus van twee dagen ervoor, nog andere tortellini’s in de frigo en dus ging ik voor “gelijkaardig, maar toch anders”)

4: Salade met granaatappel- en pijnboompitjes met frietjes van zoete aardappel (niet willen snoepen, maar gigantische goesting in frietjes zorgde ervoor dat de twee zoete aardappels niet verdwenen in de geplande schotel, maar als frietjes in de oven terechtkwamen 🙂 )

5: Parmigiana di melanzane e zucchine

6: Rest dag 5

7: Salade met boerenkool en rode biet

8: Vegetarische chop-suey noedels met groenten @ Suan Long

9: Salade met garnaaltjes

10: Pizza mozzarella-tomaat-pesto

11: Chili sin carne met couscous (’t is niet de meest logische combinatie en op zich eet ik chili sin carne nog altijd liever met rijst of een wrap, maar aangezien dat eerste te lang duurde en dat tweede niet in huis te vinden was – en dus ook lang zou duren om speciaal daarvoor naar de winkel te gaan – was het best wel een goed alternatief)

12: Noedels met quorn en groenten in pinda-sojasaus (de kip vervangen door quorn, die je eveneens marineert in de pinda-sojasaus en voilà, dit wordt een lekker vegan recept)

13: Chicken burger menu @ McDonald’s (en dan ga je van vegan naar vlees. Of toch wat daar voor door zou moeten gaan 😉 . Tja, ik ben ook maar een mens met rare goestingskes van tijd tot tijd)

14: Rest dag 12

15: Salade met falafel

16: Pide met spinazie @ Kobane Imbiss (een collega met een heel ander werktempo dan mij, dat zorgde ervoor dat we op de middag kozen voor een snelle hap om zeker onze trein terug naar het bureau te kunnen halen. Al was dat “snel” wat voorbarig, want man, wat een portie! Maar wel lekker 🙂 )

17: Salade met loempia’s en jalapeños @ Tibits (mmm, jalapeños! Sorry aan al wie er nu in België zin in heeft *zwaait naar A. en S.* 😉 )

18: Panini met gegrilde groenten @ Hasan

19: Börek met groenten @ Sedir (ik had wel door dat dit een soort gevuld bladerdeeggebak zou worden, maar dat het een hele taart voor mij alleen zou zijn, dat had ik niet verwacht…)

20: Lasagne bolognaise en spinaci

21: Noedels met groenten @ Suan Long (doodop terugkomen van een hele dag wandelen en het totaal niet meer zien zitten om nog te koken, dan komt de Thai in het station al wel eens van pas 🙂 )

22: Tortellini pesto

23: Rest dag 22 met tomaatjes

24: Salade met rucola, maïs en bonen

25: Frikadellen met krieken en rijst (of ik op deze dag in België toegekomen ben? ’t Zou kunnen, ja 😉 )

26: Ethiopische auberginesalade, groentewat, doro wot, doro wat (al heet dit waarschijnlijk anders, want we aten het met rundsvlees i.p.v. kip) en scampi’s met ananas (ik wilde mijn grootmoeder graag eens Ethiopisch eten laten proeven en hoewel ze het wel lekker vond, probeer ik de volgende keer misschien toch beter het Congolees dat ze van vroeger kent. Nu nog recepten uit die keuken vinden… 🙂 )

27: Lasagne @ Le Monaco (3u onderweg en maar 7′ speling om de laatste bus van de dag te halen? Dat vond ik precies toch net een iets te groot risico met de Belgische spoorwegen en dus koos ik ervoor nog een uur langer onderweg te zijn, zodat ik mijn bus zeker zou halen. Maar ge ziet het altijd, uiteraard reed alles op tijd 🙂 Ideaal, want zo had ik gewoon nog tijd om te eten in Dinant)

28: Pizza funghi @ Casa Mia

29: Balletjes in tomatensaus met tagliatelle

30: Rest dag 29

31: Choucroute (eeuwig respect voor mensen die een hele dag op een werf werken en toch ’s avonds nog koken. Ok, ik was ook ziek, maar toch, zooo blij dat ik klaargemaakte schotels uit de winkel kon opwarmen en voor de rest kon neerploffen)

9 Comments

 1. Haha, ik maak ook vaak couscous als het snel moet gaan :-). Hoe maak jij (krokante?) zoete-aardappelfrietjes?

  1. Ik snij de zoete aardappels in staafjes (ongeschild, enkel hier en daar wat plekjes weggesneden) en kruid ze dan met wat paprikapoeder en komijn 30 minuutjes in de oven gezet. Halfweg hussel ik ze eens door elkaar en eens ze uit de oven komen, doe ik er nog wat zout op. Ze zijn niet zo krokant als frietjes uit een frietketel, maar wel vrij krokant 🙂

     1. Oh, nu heb ik ook weer iets bijgeleerd. Ik deed er steeds een beetje olijfolie op maar dat ga ik dus de volgende keer eens niet doen.

     2. Ik hoop dat het ze krokanter maakt (want uiteindelijk doe ik ook maar wat, misschien ligt het wel aan iets anders, zoals een verschil in oven ofzo 🙂 ).

 2. Gij eet echt supergevarieerd!
  Ik maak hier eigenlijk elke week ongeveer hetzelfde klaar…
  Respect 😉

  1. Haha, merci! Tegelijk: ik eet de laatste maanden net iets te vaak naar mijn zin afgehaalde of half voorbereide maaltijden. Elke week ongeveer hetzelfde klaarmaken zou het eigenlijk wel makkelijker maken om altijd vers te koken, want dan zou ik makkelijker grote hoeveelheden kunnen maken. Misschien is een gulden middenweg tussen onze beide menu’s wel de beste? 😉

Comments are closed.