Weekmenu november 2016

November was een maand waarin er naast een paar ouwe getrouwen ook een hoop nieuwe gerechten op tafel kwamen:

1: Ajuinsoep

2: Salade met witloof, geroosterde bietjes en pompoen, granaatappelpitjes en walnoten

3: Rest dag 1 en 3

4: Lasagne bolognaise

5: Köttbullar met veenbessensaus en frietjes (toen Johan hoorde dat ik naar Ikea moest om een kapotte plank om te wisselen, vroeg hij of ik köttbullar kon meebrengen. Niet mijn favoriet, maar voor een keertje wel eens tof)

6: Gewokte noedelschotel met kip en pindakaassaus (en zeggen dat ik pindakaas zolang niet heb durven proberen… er kunnen nochtans wreed lekkere dingen mee klaargemaakt worden, zoals dit bijvoorbeeld)

Le petit requin

7: Wraps met chili sin carne

8: Risotto met spinazie, erwtjes en champignons (in het recept worden enkel erwtjes en spinazie gebruikt, maar dat leek mij iets te eentonig. En ik had – zoals altijd – zin in champignons, dat ook 😉 )

Le petit requin

9: Rode quinoasalade (alleen al omwille van die kleurtjes zou een mens dit eten)

Le petit requin

10: Rest dag 8

11: Pizza vegetariana en margherita

12: Pasta met pompoen, spruitjes, bietjes, zoete aardappel, witloof en granaatappel (het superlekkere receptje met pompoen en spruitjes, maar dan aangevuld met een hoop restjes van andere groenten. Jum jum!)

Le petit requin

13: Wortelpuree met blinde vink en champignons (Johan zijn ogen vielen ongeveer uit hun kassen toen ik hem zei dat ik nog nooit wortelpuree gegeten had – of ’t moet zijn als baby/peuter, maar dat herinner ik mij natuurlijk niet meer. Daar moest verandering in gebracht worden, dus gingen we nog eens voor een uitzonderlijke, maar wel lekkere vlees-patatten-groenten combinatie)

Le petit requin

14: Lasagne bolognaise

15: Rest dag 12 en 13

16: Wraps met chili sin carne

17: Ajuinsoep

18: Pasta met geroosterde romanesco, prei en spruitjes (de allereerste keer dat ik een romanesco klaarmaakte, wat niet anders was dan bloemkool of broccoli. Maar vooral: kijk eens wat een mooie groente dat is!)

Le petit requin

19: Linzenschotel met romanesco, bloemkool, boontjes en wortels (ik baseerde mij op dit gerecht, maar verving de broccoli door de rest van de romanesco en de courgettes door boontjes)

20: Vogelnestje met champignons in tomatensaus en puree

21: Salade met boontjes

22: Rijstsalade met pompoen, spruitjes en veenbessen (ik koos dit gerecht uit, omdat ik zoveel zin had in boerenkool. Bleek er net die dag geen meer te zijn in de winkel… Gelukkig zijn er altijd spruitjes als jummie alternatief 🙂 )

Le petit requin

23: Veggie burger met witte bonen in tomatensaus

24: Lasagne bolognaise

25: Pasta met groentjes en risotto met champignons @ Turm (als “afscheidsetentje” voor we elkaar twee weken niet zouden zien (behalve dan via skype) gingen we naar dit – voor ons nieuwe – restaurant. Lekker eten, maar jammer genoeg heel lawaaierig, dus enkel voor herhaling vatbaar op een rustige avond)

Le petit requin

26: Kip in zoetzure saus @ Suan Long

27: Pizza vegetariana @ Cupido

28: Risotto e bruschetta @ Osteria Bocca Buona

29: Tortellini in brodo @ Trattoria Serghei

30: Tagliatelle al ragù @ Osteria Brocaindosso

5 Comments

  1. Ik kook heel regelmatig op recept, ja (elk gerecht dat hier met een link staat of waar een kookboek bij vermeld staat, is er zo eentje). Johan kookt veel intuïtiever, maar ik heb het gevoel dat ik nog veel kan leren qua combinaties enzo, dus volg ik recepten (tenzij het natuurlijk gerechten zijn die ik al verschillende keren gemaakt heb).

   Inspiratie haal ik zo’n beetje overal: ik google, zoek op pinterest of in onze kookboeken op basis van groenten die momenteel in seizoen zijn of op basis van een nieuwe keuken die ik wil uitproberen (tegenwoordig vb. regelmatig oosters). En als ik daar geen tijd/zin voor heb, dan heb ik altijd nog verschillende borden op pinterest, waar ik recepten op pin die ik toevallig tegenkomt op blogs enzo.

 1. Romanesco is gewoon mooi om naar te kijken. Ik hou echt van die vorm. Als ik jouw overzichtjes zie bedenk ik me steeds dat ik wat vaker restjesdagen moet inplannen.

  1. Ja, romanesco, of bijvoorbeeld ook een opengesneden rode kool… Groenten zijn eigenlijk zo mooi als bloemen he 🙂
   Restjesdagen komen hier eigenlijk automatisch. Wat doe jij met je restjes?

   1. Die worden meestal ingevrozen en blijven dan vrijlang in de diepvries liggen wat ze natuurlijk niet beter maakt van smaak. Eigenlijk zou ik dus gewoon af en toe een koelkastrestjes-buffet moeten inplannen zonder die kleine porties in te vriezen.

Comments are closed.