Weekmenu oktober 2016

Oktober was een gemixte eetmaand: een beetje vegetarisch, een beetje vlees; de laatste zomerse groenten, de eerste herfstgroenten; een paar “klassiekers”, een paar nieuwkomers:

1: Barbecue (de dag voor een halve marathon barbecueën is niet echt de slimste voedselkeuze. Nu ja, een duikclubetentje gingen we niet laten passeren nu we toch in België waren en gelukkig omvatte het groentebuffet ook een pastasalade 😉

2: Frikandellen met tomatensaus, champignons en puree

3: Frikandellen met krieken en rijst

4: Rest dag 03 (euhm ja, toen ik mijn moeder op zondag vroeg of ze wat extra frikandellen wilde klaarmaken zodat we maandag na onze rit niet nog zouden moeten koken, had ik niet gedacht dat het er zoveel zouden zijn dat ik drie dagen frikandellen zou eten. Gelukkig smaakt mijn lievelingseten als kindje ook nu nog altijd 🙂 )

5: Pizza met salade

6: Mozzarellaburger met appelmoes en aardappelen

7: Röstischotel met zuurkool, boerenkool en paprika (ik blijf zuurkool moeilijk te combineren vinden, maar dit recept is alleszins wel een goede veggie keuze om op terug te vallen)

Röstischotel met zuurkool, boerenkool en paprika (Le petit requin)

8: Macaroni met champignons, erwtjes en radicchio

Macaroni met champignons, erwtjes en radicchio (Le petit requin)

9: Groentetaart met pompoen, bietjes en wortel

10: Rest dag 08 & 09

11: Croque monsieur

12: Mozzarellasalade met groenten en noten

13: Rode biet-wortel-pompoensoep (de groenteresten van dag 9 gooiden we bij elkaar in een verrassend lekkere soep)

14: Prei-hesperolletjes (nostalgie! En hoewel ik ondertussen wel heel graag gestoofd witloof eet, combineer ik hesperolletjes nog altijd het liefst met prei)

15: Biefstuk met peperroomsaus, gebakken patatjes en rauw witloof

16: Halloumiburger

17: Pizza speciale

18: Balletjes in tomatensaus met rijst @ Hiltl

19: Halloumiburger met frietjes

20: Salade met feta

21: Spaghetti bolognaise

22: Phôsoep (ik wil eens wat vaker Aziatisch proberen koken en dus startte ik met deze traditionele soep. Weliswaar lekker, maar ik ga toch nog wat andere phô-recepten uitproberen)

23: Pasta met geroosterde pompoen, rode ui, spruitjes en granaatappelpitjes (dit is het soort recept dat mij in de winkel doet springen van plezier dat er terug spruitjes zijn. Zo lekker, maar echt, zo zo lekker!)

24: Pizza speciale

25: Gewokte kip met paprika, champignons, broccoli en rijstnoedels (ik heb het lang wat moeilijk gehad met de smaak van sojasaus, maar het blijkt een gevalletje te zijn van “blijven volhouden”, want ondertussen vind ik het zelfs nog lekker ook)

Gewokte kip met rijstnoedels (Le petit requin)

26: Rest dag 25

27: Wraps met chili sin carne

Wraps met chili sin carne (Le petit requin)

28: Bulgursalade met bieten, noten en geitenkaas

29: Pasta met radicchio, paprika en courgette

30: Pizza met kip en groentjes

31: Rest dag 29

7 Comments

    1. Zeker eens uitproberen! In het recept is het een soort bijgerecht voor Thanksgiving, maar met wat volkoren pasta en eventueel wat pijnboompitjes (of andere noten) vind ik het perfect als veggie maaltijd op zich.

  1. Ik zou zelf ook eens wat vaker een restjesdag moeten inlassen. Alleen zijn het bij ons meestal kleine restjes waardoor je op de duur een soort buffetje moet organiseren van allerlei gerechten die eigenlijk niet bij elkaar passen. 🙂

    1. Hihi, dat gebeurt hier ook wel af en toe 🙂 Ik heb het “geluk” dat Johan tijdens de week op zijn werk warm eet, waardoor ik vaak een volledige portie over heb voor de dag erna.

  2. Frikadellen met krieken <3 <3
    Die groentetaart met pompoen, bieten en wortel klinkt wel goed… Heb je misschien een receptje? 🙂 En die pasta met spruiten klinkt ook goed… zo jammer dat het lief geen spruitenfan is!!

    1. Als we het ons goed herinneren, hebben we de pompoen, bietjes en wortel eerst geroosterd in de oven; dan op een voorgebakken bladerdeegbodem het “standaard” quichemengsel van room en eieren, de groentjes erbovenop, afwerken met wat geitenkaas en dan nog een kwartiertje in de oven (of tot de bodem goed is).

Comments are closed.