15 foto’s in 2015

Dit is het laatste jaaroverzicht van 2015, beloofd! Maar het was er eentje dat ik (en ongeveer half blogland, maar dan zonder vertraging) zeker wilde maken, want er werd hier weer veel moois bezocht en dus ook gefotografeerd. Daarom mijn jaar 2015 in 15 foto’s:

Albispass (Le petit requin)
Breugel in Zwitserland, 31/01/2015
Gerardmer ski (Le petit requin)
Vriezen in de Vogezen, 05/02/2015
Bodensee Konstanz (Le petit requin)
Bodensee bij Konstanz, 14/03/2015
Rheinbrücke (Le petit requin)
The Bridges of Madison County tussen Zwitserland en Liechtenstein, 29/04/2015
Tschingelhörner (Le petit requin)
Tschingelhörner, 24/05/2015
Lago di Lugano (Le petit requin)
Monte Boglia bij Lugano, 30/05/2015
Matterhorn (Le petit requin)
Matterhorn, 20/06/2015
Breithorn (Le petit requin)
Breithorn, 21/06/2015
Flamingoslak (Le petit requin)
Flamingoslak bij duikstek Marie Pompoen in Curaçao, 12/07/2015
Wasserweg Flims (Le petit requin)
Wasserweg Flims, 18/07/2015
Triftbrücke (Le petit requin)
Triftbrücke, 27/09/2015
Eiger (Le petit requin)
Eiger, 11/10/2015
St. Johann Baptist Ulm (Le petit requin)
Johannes de Doperkerk Ulm, 13/11/2015
IJspegel (Le petit requin)
IJspegel, 06/12/2015
Mount Pilatus (Le petit requin)
Mount Pilatus, 06/12/2015

22 Comments

 1. oh wauw, die foto van Mount Pilatus/steenbok! (ik weet dat je die foto vorige maand al eens hebt getoond, maar desondanks zat ik er weer met open mond naar te kijken…zo indrukwekkend!)

  1. Ik heb eigenlijk nog getwijfeld om er hem bij te steken, omdat ik hem nog maar zo recent had laten zien (een deel van de andere foto’s verscheen hier ook al wel in weekoverzichten, maar minder lang geleden), maar toen dacht ik: foert, ’t is een van de mooiste van het jaar, die moet er gewoon bij. En als ik jouw reactie dan lees, ben ik blij dat ik het gedaan heb, merci! 🙂

 2. Ha, reacties schrijven werkt weer! Gisteren lukte het niet dus ik liet het venster even open staan in de hoop dat het gefikst zou worden…
  Deze foto’s zijn ZO indrukwekkend mooi, ik heb ze meerdere keren bekeken.
  Die brug is echt wooooooow, ik zou daar nooit op durven wandelen denk ik :-).
  Echt, MOOI!

  1. Om een of andere reden had wordpress de commentaren uitgeschakeld voor dit bericht, beetje bizar.

   En die brug valt wel mee hoor in het echt 🙂

 3. Ze zijn allemaal mooi, maar mijn favorieten zijn die van de Bodensee, de Wasserweg Flims en de Johannes de Doperkerk. Bij foto’s gaat het me precies makkelijker af om favorieten te kiezen als bij boeken. 😉

  1. Haha, bij mij waren de foto’s moeilijker (maar ik heb veel meer foto’s getrokken dan boeken gelezen en hoe meer keuze, hoe moeilijker natuurlijk 🙂

 4. Heel mooie foto’s!
  De foto van de brug vind ik geweldig! De foto in de Vogezen vind ik ook heel leuk, dat herinnert mij eraan waarom ik niet vaak voor een wintervakantie kies 🙂 (niet dat het er niet gezellig uitziet, maar.. zo koud).

  1. Hahaha, het was toen wel uitzonderlijk koud hoor in de Vogezen. Normaal zijn we niet zo zwaar ingepakt dat we onherkenbaar worden 🙂

 5. Wauw, dat zijn echt een voor een mooie foto’s.
  Ik kan Greet alleen maar beamen, die van de brug die verdwijnt in de mist is een mooie en deze van op de skilift een leuke. Maar ook die van de ijspegel vind ik geslaagd. Mooi overzicht, een van de mooiste die ik tegenkwam.

  1. Oh, bedankt, zo lief (en dat van iemand die zelf zo’n schone foto’s neemt!).

   Die ijspegel is door een venster getrokken, dus ik had eerst wat schrik dat je een reflectie ging zien. Content dat dat niet het geval was 🙂

 6. Wauw, die flamingoslak is echt fascinerend. Heel mooi!

  1. Ik kon daar naar blijven kijken onder water, naar die Flamingoslak 🙂 Het leuke is ook dat je over hun rug kan wrijven en dan verdwijnen de vlekken (de onderste had ik hier al eens geaaid) 🙂

 7. Ik ga herhalen wat iedereen hier al eerder zei, maar wat een mooie foto’s! 🙂

 8. Nummer 3 en nummer 11 zijn geweldig! Prachtig door hun eenvoud!
  Ik wou ook zo’n overzicht maken, maar het is nog niet gelukt. Dus qua vertraging kan het nog erger hoor 😉

  1. Merci!
   En ik ben blij dat je hier reageert, want om een of andere reden had mijn feed de berichten op je nieuwe blog niet opgepikt. Heb hem er eens uitgezwierd en opnieuw toegevoegd en nu is het ok. Dat wordt serieus bijlezen, want ik dacht dat het gewoon een beetje stilletjes was 🙂

 9. De meeste foto’s had ik al voorbij zien komen op je blog, maar het is geweldig om ze zo op een rijtje te zien staan. Erg indrukwekkend wat jij dit jaar allemaal hebt gezien/gedaan/gefotografeerd!

  Mijn favorieten zijn de flamingoslak, de Triftbrücke, de ijspegel en als asbolute topfavoriet de Mount Pilatus.

Comments are closed.