27 before 28 – Update maand 8

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

3. Minstens 52x lopen

Vorige maand: 44/52

Ik ging zes keer lopen de afgelopen maand, wat zeker niet slecht is, maar wel minder dan mijn normale gemiddelde van twee keer per week. Die drie dagen Vogezen maakten dat ik die week maar één keer liep, maar who cares als dat vervangen wordt door drie dagen skiën 🙂 . De week erna echter was een wat drukkere week door onder andere een tweedaags colloquium en dat ik toen maar één keer liep is wél jammer, want wat gaat dat dan wel niet geven eens ik terug (fulltime of deeltijds) aan het werk ben?
Los daarvan komt dit puntje wel in orde; ik zou al mijn been moeten breken ofzo om de komende maand geen 2x te kunnen lopen 🙂

Nieuwe stand: 50/52

12. 6kg vermageren

Vorige maand: -3,1kg

Ahoi, weer een kleine halve kilo eraf! Wie nu denkt “ja maar meiske, als ge die 6kg wilt halen, gaat ge wel wat beter mogen beginnen doen dan een halve kilo per maand”: jullie hebben absoluut gelijk, maar hey, een beetje eraf is sowieso beter dan een beetje erbij, niet? 🙂

Nieuwe stand: -3,5kg

18. 365 foto’s nemen
Nog altijd bezig 🙂

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Ik kuurde eerst nog wat verder, maar ondertussen lijken mijn nagels toch weer stevig genoeg geworden om echte nagellak aan te durven. Dit keer een turkoois kleurtje (dat er op foto iets groener uitziet dan in realiteit).

Le petit requin

26. Een artikel voor een vaktijdschrift schrijven
Ik heb een onderwerp bepaald, bronnen opgezocht en op twee na alle foto’s genomen die ik nodig heb (voor die laatste twee zou de sneeuw hier moeten smelten, zodat je het onderwerp van de foto tenminste kan zien 🙂 Nu nog schrijven (én dan opsturen én dan gepubliceerd geraken)… Dringend in gang schieten dus!

27. Een reis / citytrip met Johan
We hadden weliswaar een verlengd weekend in de Vogezen begin februari, maar net zoals onze duikreis in Egypte in september was dat geen “alleen wij twee” reis.

Dit puntje zal echter in april of mei geschrapt kunnen worden, want dan gaan we voor Johan zijn verjaardag op citytrip naar Firenze!

Al bij al was dit geen al te goede maand. Misschien omdat de combinatie van dit met mijn voornemens een beetje teveel is? Of misschien gewoon omdat de makkelijke puntjes voorbij zijn?
Zeker wat die fotoalbums betreft ga ik er echt eens werk van moeten maken, want vier maand lijkt veel tijd voor twee albums, maar als je weet dat het samengeteld gaat om zo’n 10 000 foto’s, dan is dat ook niet op 1, 2, 3 gesorteerd en in een album gegoten natuurlijk.

10 Comments

 1. Al die lijstjes, dat zorgt wel voor wat stress, merk ik ook! Maar je bent toch goed bezig? Een halve kilo per maand eraf lijkt me zeker niet slecht, anders krijg je toch maar last van een jojo-effect. Succes nog!

 2. Stress krijg ik er gelukkig (nog) niet van; 't is vooral een focusprobleem 🙂
  Die halve kilo per maand is inderdaad het beste om een jojo-effect te vermijden, maar aan dat tempo kom ik juist niet aan de beoogde -6kg, vandaar 😉 Maar ik ga zeker niet drastisch diëten ofzo hoor; 't zal gaan zoals het gaat en hopelijk is dat voldoende!

 3. Nog steeds goed bezig, vind ik!

  Een artikel publiceren in een vaktijdschrift zou zó cool zijn! Ik ben benieuwd naar je onderwerp! 🙂

 4. Succes met je lijstje! Laat weten wanneer je gepubliceerd bent hé, zodat we je artikel kunnen lezen 😉
  Ik word in april 29, dus ik ben stilaan aan het nadenken over de 30 dingen die ik voor mijn 30-ste wil doen.

 5. Bwah, ik vind toch dat je goed bezig bent, ik zou het niet kunnen elke maand mijn doelen behalen. Ik heb de eerste keer goede voornemens gemaakt, ik geloof niet dat ik er op het einde van het jaar veel van gebakken zal hebben 😉

 6. Het is juist beter, en gezonder, om langzaam gewicht kwijt te raken. Beter 0,5kg per maand dan 1 kg per week hoor!! Dus ik zeg: keigoed bezig!
  Firenze, heerlijke stad!

 7. Merci!
  Ik hoop dat het lukt, maar we zien nog wel. Eerst maar eens die eerste woorden op papier krijgen en hopelijk ben ik dan vertrokken 🙂

 8. Hehe merci! 't Is zeker ook niet dat ik plots keihard wil afvallen hoor; ik had bewust 6kg gekozen, omdat dat neerkomt op 0,5kg per maand gespreid over een jaar. Alleen ben ik de afgelopen maanden vooral veel op en af gegaan (0,5 erbij – 0,5 eraf – …), waardoor die 6kg nu toch nog moeilijk gaat worden. Nu ja, stabiliseren is ook niet slecht 🙂
  Wel leuk hoe niemand zegt "ja meiske, inderdaad, wat beter uw best doen", maar wel allemaal "how, 0,5kg is genoeg hoor!" 🙂

Comments are closed.