28 before 29 – Maand 3 & 4

Zotjes dat het alweer vier maand geleden is dat ik mijn 28 before 29-lijstje maakte! Maar dat wilt dus ook zeggen dat het tijd is voor een nieuwe tweemaandelijkse update:

4. Zes films bekijken

Vorige update: 1/6

 • Walk the line
 • Million dollar baby
 • Inside Out

Voor mijn doen keek ik ongelooflijk veel films de afgelopen twee maand: Million dollar baby zag ik negen jaar geleden al, maar blijft zijn plek in mijn lijstje favoriete films behouden. Walk the line was ook heel straf, zowel op acteer- als op zanggebied en Inside Out deed mij lachen en wenen tegelijk en veroverde meteen een plekje bij mijn favoriete animatiefilms.

7. 12 recepten uit kookboeken maken

Vorige update: 2/12

Lang leve de kookboekweek, die er voor zorgde dat ik zes nieuwe recepten uitteste. Dat gaat hier nog in orde komen zo 🙂

 • Oriëntaalse spinazie, ovenpasta met groenten, erwtensoep en wortelhumus uit De moestuin van Mme Zsazsa van Dorien Knockaert en Kim Leysen
 • Choco en haverpap van de nacht uit Art d’Eco van Kelly Eeckhaut

10. Een challenge van 30 dagen doen.

Ik deed de 30-day minimalism-challenge, waar jullie al veel over konden lezen en nog wat extra leesvoer over mogen verwachten.

12. Minstens 20 boeken uit eigen kast lezen

Vorige update: 4/20

 • Dimitri Verhulst, Godverdomse dagen op een godverdomse bol
 • Tatiana de Rosnay, Sarah’s key
 • Julie Maroh, Le bleu est une couleur chaude
 • Gabriel García Márquez, Liefde in tijden van cholera
 • Amélie Nothomb, Stupeur et tremblements

Ik las sinds de vorige update vijf boeken uit onze eigen kast, zodat de helft van dit puntje bijna gehaald is. Dat is op zich goed na vier maand, maar met mijn huidig leestempo kan het nog heel moeilijk worden (ik las in oktober tot nu toe immers niet eens één boek, boehoe). Waarbij het dan niet zozeer jammer is dat ik dit puntje niet haal, maar wel dat ik het ontspannend lezen mis.

Le bleu est une couleur chaude (Julie Maroh)

14. 100 spullen weggeven/ verkopen/weggooien

Gingen hier de afgelopen tijd de deur uit:

 • 70 stukken kleding (zowel van de laatste kleerkastopruiming in september als van die in februari, want jawel, ook die hoop stond hier nog steeds… Lang leve het goede doel dat zakken in de bus stopte en die een paar dagen later kwam ophalen)
 • 6 paar schoenen (zelfde bestemming als de kleding)
 • 5 huishoudelijke stuks (2 verroeste bakvormen, teveel aan kabels… gingen richting de Zwitserse variant van het containerpark)

En hopla, van helemaal niets de vorige keer naar 81 stuks dit keer. Die 100 zal dus wel lukken, want de berging is nog niet eens aan de beurt geweest 🙂

15. Digitale opkuis: mails, favorieten…

Tijdens de minimalismechallenge ruimde ik onder andere een beetje digitaal op. Het bleef weliswaar beperkt tot een deel van mijn favorieten en ondertussen is er jammer genoeg nog niet meer schot in de zaak gekomen. Al moet ik eerst en vooral dringend wat structuur brengen in mijn studiemap, want daar staan ondertussen al een hele hoop losse documenten in, waardoor het echt niet meer praktisch is om die ene tekst of die andere presentatie terug te vinden.

17. Zes nieuwe steden of plaatsen bezoeken

Vorige update: 2/6

 • Grosser Mythen
 • Triftbrücke en Triftgletsjer
 • Eigertrail met Eigergletsjer

Veel nieuwe ontdekkingen in Zwitserland dit keer en dat is iets dat we gaan proberen te blijven doen; er is hier immers nog zoveel moois dat we nog niet gezien hebben!

Triftgletscher (Le petit requin)
Triftgletsjer bij Gadmen

20. 1500 km fietsen (koersfiets en mountainbike)

Vorige update: 170km / 1500km

Ik denk dat ik mijn doel iets te ambitieus gemaakt heb, want ik reed – voornamelijk “dankzij” een drukke maand september – amper 55km, belachelijk weinig! Al had ik dit doel misschien beter uitgedrukt in uren op de fiets i.p.v. in kilometers, want de eerste tocht met mijn nieuwe mountainbike bracht maar 20km op de teller, maar zorgde wel voor twee gereden uren 🙂 Ach ja, er komt nog een fietsweekend aan en voor de rest zien we wel weer…

22. Gewicht verliezen (of mijn huidig gewicht behouden)

Vorige update: +1,5kg

September deed mijn gewicht eerst nog wat stijgen, maar gelukkig zorgde de suikervrije maand voor een duik naar beneden die de bijgekomen kilo’s op twee weken weer deed verdwijnen! Gewicht verliezen is nog wat teveel gevraagd, maar het behouden is op dit moment toch ook al iets.

23. Drie keer knutselen

Mja, ik weet niet of ik het hier ga meetellen, maar die maquette op het werk heb ik proberen te bekijken als knutselen 🙂 Al wil ik desondanks ook thuis wel gewoon wat ontspannend knutselen. Nu enkel nog tijd vinden daarvoor…

25. Tijdschriften uitlezen en opruimen

Er gingen al 7 tijdschriften de deur uit en daar kwamen nog bij:

 • 3 vrijetijdsmagazines
 • 2 vaktijdschriften

Bijna in de helft (als ik er tenminste geen nieuwe bijkoop 😉 ), dus best wel al wat vooruitgang.

27. 12 nieuwe soorten vegetarisch broodbeleg uitproberen

Vorige update: 2/12

De twee recepten van de vorige update werden hier al een paar keer opnieuw gemaakt: auberginespread en guacamole (zowel het basic recept van toen als een meer gekruide en ook heel lekkere versie van Fiekfatjerietjes). Daarnaast maakten we ook nog eens opnieuw de tofu curry van aMuse Rouge, wat alweer een paar maanden geleden was. Echt nieuw waren volgende twee recepten, die ook zeker nog opnieuw op het menu zullen verschijnen:

Tofucurry en auberginetapenade (aMuse Rouge)
Tofucurry en auberginetapenade

28. Een architectuuruitstap doen

De Vitra Design Campus staat nog steeds op het verlanglijstje, maar dit puntje schrapten we afgelopen weekend al met de expo van Milaan! In november gaan we met de masteropleiding ook nog op tweedaagse naar Ulm ofte dus twee dagen architectuur.

Expo Milano Poland (Le petit requin)

Opnieuw twee puntjes geschrapt en bij de langere termijnpuntjes zijn er toch best wel al een aantal over of bijna in de helft. Heel blij mee dus, zeker wetende dat ik – op die 30 dagen challenge na – bijna niet bewust met dit lijstje bezig ben geweest.

13 Comments

 1. wauw, dat gaat daar op het eerste zicht allemaal vrij vlotjes zeg, zo goed van je! Dat veggie broodbeleg ziet er heerlijk uit. Ik krijg er zowaar honger van -maar nog net niet genoeg om zelf aan de slag te gaan 😉
  Zwitserland is niet bepaald vlak hé, telt elke gefietste kilometer daar niet driedubbel? In onze buurt is het alleen maar heuvelachtig en ik vind dat elke km hier dubbel telt…

  1. Hihi, ok, als ik op het einde die 1500km niet haal, dan doe ik gewoon x3 omdat het mag van jou 😉 Maar ’t is inderdaad daarom dat ik aan het denken was dat ik beter uren i.p.v. kilometers zou bekijken; in België zou ik immers nooit 2u rijden over een mountainbiketocht van 20km (én paf af zijn achteraf) 🙂

   Dat broodbeleg is eigenlijk best wel snel gemaakt hoor! Maar bon ja, heel veel dingen vragen op zich niet zoveel tijd, maar als je al die tijd samentelt, ben je natuurlijk wel efkes bezig 😉

 2. ik ben ook gestart met kookboeken uittesten! merci voor de tip!

 3. Walk the line is één van mijn twee favoriete films aller tijden. Films boeien me zowiezo maar matig, maar de vertolking van Reese Witherspoon en Joaquin Phoenix bliezen me danig van mijn sokken. ‘k Heb er zowaar de DVD van gekocht en die ligt hier geen stof te vergaren. Prachtig gewoon eh, hoe Joaquin een perfect geloofwaardige Johnny Cash neerzet?

  1. Ja, heel straf gedaan! Ik vond het bij vb. The broken circle breakdown ook al straf hoe goed die acteurs kunnen zingen, maar wat Joaquin Phoenix doet is nog wat straffer vind ik: je moet het maar durven om dé grote Johnny Cash te coveren!

   En nu ben ik wel benieuwd wat je andere favoriete film is 🙂

    1. Oh ja, de film is sowieso al de moeite, maar als je fan van Joaquin Phoenix bent, is het echt wel een must-see. Heel straf geacteerd!

 4. Wauw, ik bewonder je minimaliseer- en opruimpuntjes! De tijdschriften zijn hier al aangepakt, maar daar bleef het zo’n beetje bij…
  Leuk dat je de guacamole lekker vond! Doet me eraan denken dat wij ‘m al lang niet meer gegeten hebben :-).

 5. Ik verschiet ervan hoeveel gij weet klaar te spelen in uw vrije tijd. Ik ben al compleet op als ik om half 6 thuis kom van mijn werk, laat staan wat dat zou geven als het pas om 19u was. En damn die spreads/tapenades zien er goe uit!!

  1. Wij hebben bijna geen familie- en vriendenbezoeken he; als ik mij niet vergis heb jij er daar toch af en toe wel een beetje van 😉

Comments are closed.