Tikkertje: 25 questions

Upje nomineerde mij al een hele tijd geleden voor de 25 questions tag. Veel geschrijf over andere zaken zorgde ervoor dat dit stokje wat in de diepe krochten van de drafts verdween; dringend tijd dus om het boven te halen!

1. Heb je huisdieren?
Bij mijn ouders thuis hadden we vroeger wel een hond en toen wilde ik er later absoluut ook eentje. Maar ondanks dat je heel veel aan zo’n beest hebt, hebben we er momenteel noch de ruimte, noch de tijd (we zijn te vaak van huis), noch de goesting voor.

Griffith (Le petit requin)

2. Noem drie dingen op die het dichtst bij je zijn.
De muis van mijn laptop, het boek dat tijdelijk als muismatje dient en een fles water.

3. Hoe is het weer nu?
20°C, zonnig, maar toch wat bewolkt. En daar ga ik na dit bericht van genieten door met mijn studieboeken naar buiten te verhuizen!

4. Rij je met de auto?  Zo ja, heb je al eens een ongeluk gehad?
Ja, nog een half jaar en ik kan zelfs mijn tienjarig rijbewijsjubileum vieren (en ik voel mij plots oud nu, hoe kan ik nu ineens al 10 jaar een rijbewijs hebben?!). Een ongeluk heb ik gelukkig nog nooit gehad, wel drie boetes voor overdreven snelheid (max. 10km/u te snel weliswaar). Valt al bij al wel nog mee, al ga ik de komende vijf jaar boetevrij moeten blijven als ik mijn oorspronkelijk gemiddelde van “max. één boete per vijf jaar” wil blijven aanhouden. Ik kreeg die eerste boete namelijk twee weken nadat ik mijn rijbewijs vijf jaar had; mijn broer probeert nu beter te doen 😉

Zwitsers rijbewijs (Le petit requin)
Geen nostalgisch roze kaartje voor mij, dat werd namelijk afgepakt toen ik mijn Zwitsers rijbewijs ging halen

5. Hoe laat was je deze morgen wakker?
8u45 en daar ben ik heel blij mee, want ik word tegenwoordig in het weekend soms ook al rond 7u wakker, terwijl ik echt wel nog moe ben. Stom lijf!

6. Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Gisterenavond.

7. Wat is de laatste film die je hebt gezien?
Wie hier veel meeleest, weet het mogelijks al en gaat misschien denken dat ik een reclamecampagne gestart ben, maar jups, Inside Out dus 🙂

8. Wat staat er in je laatste sms’je?
Dat was een sms’je van onze kuisvrouw met de bevestiging dat ze volgende week terug langskomt (hoera voor toch al zeker 1x per maand een volledig proper huis!) en de kostprijs van de vorige keer (ook de reden dat het bij 1x per maand blijft 😉 ).

9. Wat is je ringtone?
De Nokia tune. Vroeger heb ik nog wel eens een liedje ingesteld, maar tegenwoordig ben ik te tam om dat te doen.

10. Ben je al eens in een ander land geweest?
Ja, ik woon er zelfs 🙂

Skyline Trail @ Rocky Mountains, Canada (Le petit requin)
Skyline Trail in de Rocky Mountains in Canada

11. Hou je van sushi?
Nog maar één keer geprobeerd en dat was absoluut niet voor herhaling vatbaar! Al lag dat grotendeels aan de rauwe vis (beikes!), dus misschien probeer ik ooit wel eens een vegetarische versie.

12. Heb je ooit medicijnen geslikt om sneller in slaap te vallen?
Ja, al wist ik het zelf niet eens! En voor jullie hier denken aan wilde feestjes en drugs in mijn glas of dergelijke: het werd mij door een dokter voorgeschreven, omdat ik vrij regelmatig last heb van het rustelozebenensyndroom. Niet in de figuurlijke “haha, die kan geen seconde stilzitten” betekenis, want mijn benen beginnen – vooral ’s avonds – al wel eens te tintelen en daardoor oncontroleerbaar spastisch te bewegen. Als ik langer dan een uur in de zetel zit, is het meestal van dat en soms heb ik er ook bij het inslapen last van, wat toch wel vrij irritant is. Enter de dokter dus, die een medicijn voorschreef dat “mij misschien wel een beetje moe kon maken”. Gelukkig dat ik om die reden besliste om het voor de eerste keer uit te testen in het weekend. Het hielp, want ik viel kort na het innemen als een blok in slaap. Nu was ik sowieso wel moe die dag, dus zorgen baarde mij dat niet echt. Toch nam ik het tweede pilletje voor de zekerheid opnieuw in het weekend en een paar dagen later las Johan toevallig in een boek de naam van dat medicijn als “een van de grootste slaappillenverslavingen”. En ja, tot zover dus het nemen van slaappillen, want ge ziet dat van hier dat ik voor iets dat weliswaar irritant is, maar nu ook weer niet zo erg, slaappillen ga nemen. Het ergste vind ik nog dat dat blijkbaar als eerste hulpmiddel wordt voorgeschreven en dat pas als dat niet helpt, er verder onderzoek wordt gedaan. Met zo’n ondermaatse waarschuwing (ik denk dat je van een slaappil echt wel wat meer merkt dan “misschien een beetje moe”) ben je je ook van geen kwaad bewust en neem je ze maar zonder er bij stil te staan dat het een slaappil is. Zolang die rusteloze benen dus niet erger worden (genre dat ik er echt totaal niet meer van kan slapen of dat mijn benen de hele dag door zitten te wippen), verdraag ik het dus maar.

13. Waar doe je je boodschappen?
Meestal bij Migros, blijkbaar ook de populairste supermarkt onder de Zwitsers, en af en toe Lidl, waar we vooral spuitwater halen. Lezen er hier trouwens mensen die een spuitwatermachine hebben? Wij drinken dat namelijk heel graag en veel, maar dat geeft dus ook best wel wat petflessen-afval. Misschien dat zo’n machine dus wel een goede aankoop is?
Bij de tweede grootste Zwitserse supermarkt, Coop, halen we blokjes voor de afwasmachine, omdat zij de enige zijn met een ecologisch afbreekbare variant. Af en toe gaan we ook wat producten halen bij een boerderij vlakbij, maar aangezien die niet bio zijn, vind ik het de extra moeite niet altijd waard.

14. Heb je broers en zussen?
Ja, één 3,5 jaar jongere broer!

Aletsjgletscher (Le petit requin)
Met mijn broer aan de Aletsjgletsjer. Vraag mij niet meer wat zijn vriendin vertelde terwijl ze aan het fotograferen was, maar ’t was blijkbaar grappig.

15. Heb je een computer of een laptop?
Een laptop, die dringend aan vervanging toe is. Al is de keuze tussen tablet-desktop enerzijds en laptop anderzijds nog niet helemaal gemaakt. Ik zou dringend eens wat tijd moeten steken in het opzoeken van de huidige processoren en toestanden.

16. Hoe oud zal je zijn de volgende keer dat je je verjaardag mag vieren?
29, wat maakt dat ik in totaal nog 1 jaar en 8 maanden een twintiger ben.

17. Draag je een bril of lenzen?
Neen, geen van beiden. Niet omdat ik zo’n goede ogen heb, wel omdat ik ze een paar jaar geleden heb laten laseren.

Ooglaseroperatie (Le petit requin)
Ik vond het filmpje van de operatie eigenlijk veel viezer dan de operatie zelf

18. Verf je je haar?
Nee. Soms vraag ik mij wel af hoe ik er uit zou zien met een andere haarkleur, maar niet genoeg om het ook effectief eens uit te testen. Wie weet ooit als ik grijs word?

19.Wat ben je vandaag nog van plan?
Lezen over architecten Herzog & de Meuron, Semper en Labrouste, op restaurant gaan en misschien zwemmen in de Middellandse zee als ik de moed vind.

20. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Gisteren.

21. Wat is je favoriete pizzabeleg?
Vegetariana, mmm!

22. Eet je liefst een hamburger of een cheeseburger?
Hmm, hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Ik ben namelijk nogal zot van deze halloumiburger en ja, halloumi is kaas. Van de typische fastfoodcheeseburger gruwel ik dan weer, juk zo’n vieze kaas! Geef mij daar dus maar een hamburger 🙂

Halloumiburger (Le petit requin)

23. Heb je al eens een nachtje doorgetrokken?
Ja, al kan ik mij niet herinneren wanneer de laatste keer was.

24. Wat is de kleur van je ogen?
Bruin.

25. Merk je het verschil tussen Pepsi en Coca Cola?
Tuurlijk, de eerste smaakt slecht en de tweede goed 😉
Ik probeer zo weinig mogelijk cola te drinken (en deze maand uiteraard helemaal geen), maar zowel de Zero, de gewone als de groene Cola lust ik (die laatste twee zijn nog net een tikkeltje lekkerder). De lightversie of Pepsi vind ik daarentegen echt niet te drinken.

Ik geef dit stokje, als ze dat willen, graag door aan:

19 Comments

 1. Wij hebben een Sodastream en ik vind dat toch echt de moeite. Zeker als je veel bruiswater drinkt, ja.
  Ik denk niet dat ik dat zou kunnen, mijn ogen laten laseren. Ik zou getraumatiseerd geraken, denk ik. Ik hou het dus bij een bril, maar erg vind ik dat niet, want ik sta eigenlijk beter met een bril dan zonder (en ik heb er drie, dus ik gebruik die eigenlijk ook wat als accessoire). 🙂

  1. Ja, ik hoor wel van meer mensen dat ze wat schrik hebben voor die operatie; dat was bij mij niet het geval, omdat mijn vader het zelf jaren geleden heeft laten doen. Neemt niet weg dat het wat raar is (een heel kort moment wordt alles zwart en zie je helemaal niks, wat effectief wel even beangstigend is), maar ik zou het zo opnieuw doen (en ga het – dat is wel wat jammer – ook moeten doen, omdat er een kleine correctie nodig is).
   Maar een bril dragen is inderdaad nu ook niet zo erg, sommige mensen staan er inderdaad beter mee en het is zeker een tof accessoire, al helemaal als je kan variëren in modellen of kleuren! Moest ik enkel een gewone bril nodig gehad hebben, zou ik het misschien niet gedaan hebben (want het kost wel wat), maar bij mij kwam het neer op een gewone bril, een sportbril voor het fietsen, een duikbril met aangepaste glazen (had ik nog niet, maar duiken met lenzen, wat ik deed, is door de druk niet echt aangeraden). En ja, als je dan om de zoveel tijd die allemaal eens moet laten vervangen of graag meerdere gewone brilmodellen wilt, dan is die operatie uiteindelijk goedkoper en praktischer 🙂

   1. Als je zo intensief sport, kan ik mij dat wel voorstellen, ja. Bij mij is er behalve een gewone bril en een zonnebril niets nodig. Wel jammer dat je dat dat opnieuw gaat moeten laten doen. Dus het is niet per se een keer voor de rest van je leven dan?

    1. Normaalgezien is het effectief voor de rest van je leven, maar zo’n correctie-operatie komt toch wel vrij regelmatig voor. Gelukkig kost het dit keer maar 1/10 van de totaalprijs; was het in het eerste jaar na de operatie al nodig geweest, dan was het zelfs gratis. Dus ja, buiten het ongemak (paar dagen België voorzien voor laatste onderzoek, operatie en controle en vlak na de operatie een klein uurtje wazig zien) valt dat nog wel mee als het daarna dan (hopelijk definitief) in orde is 🙂

  2. Wat ik je nog wilde vragen i.v.m. die Sodastream 🙂 Hoe lang doen jullie zo met één CO2-cilinder? Want op hun website staat ongeveer 60L en als dat niet overdreven is, kopen we er morgen meteen eentje denk ik 😉 Eén cilinder voor 40 PET-flessen is namelijk véél minder dan ik eigenlijk dacht.

 2. Brrr dat laseren! Veel mensen hebben mij al gevraagd waarom ik dat niet doe. Ik denk dat het een beetje is zoals bij Gerhilde: ik vind dat ik beter sta met bril dan zonder. Helaas blijft het bij mij bij één exemplaar, omdat mijn glazen meer kosten dan het montuur… Maar vandaag bestelde ik, na 4 jaar, nog maar eens een nieuw exemplaar (mijn glazen moesten sowieso sterker, dus twee vliegen in één klap dan maar).
  Vegetarische sushi moet je écht eens een kans geven. Zoooo lekker! (Doet mij eraan denken dat de eerste en laatste keer dat ik er zelf maakte oudejaar van 2014 was. Dringend tijd voor nog eens sushi!)

  1. Oh, maar ik vind dat laseren ook echt geen must; als je graag een bril draagt, zie ik zelfs niet echt een reden. Maar bij mij was het een combinatie van enerzijds echt niet graag een bril dragen en lenzen niet meer continu kunnen dragen (omdat ik er mijn ogen mee beschadigde) en anderzijds de kosten. Want zo’n operatie kost wel veel, maar bij mij verving dat mijn gewone bril, mijn sportbril voor het fietsen (nodig, want zonder bril kan ik niet rijden en met lenzen had ik teveel last van wind of modder, zelfs met een gewone sportbril). En dan wetende dat ik ook nog een – heel dure – duikbril nodig had (want duiken met lenzen is door de druk niet goed voor je oog), tja… dan kwam die operatie, die ik al jaren aan het overwegen was, ook nog eens goedkoper uit op lange termijn en was het rap beslist 🙂

   En nadat zowel Kelly als jij zo enthousiast zijn over vegetarische sushi, ga ik toch maar eens op zoek naar norivellen 🙂

 3. mijn lief liet ook zijn ogen laseren. Het jaar erna liet hij nog een correctie uitvoeren omdat één oog teveel wegdraaide. Daar heeft hij ferm van afgezien, hij was blijkbaar allergisch aan de druppels die ze voorschreven waardoor hij ineens enorm dikke ogen had en hij bloedtranen had. Het was een creepy gedoe! Maar achteraf is hij wel blij met de operaties want hij ziet er wel stukken beter uit zonder bril vind ik 😀

  1. Oei, dat is ook raar dat hij daar zo fel op reageerde! Had hij daar bij de eerste operatie dan helemaal geen last van?
   Ik hoop dan maar dat ik er even goed op reageer als de eerste keer, want ik moet binnenkort ook een kleine correctie laten doen (mijn ene oog is iets verslechterd, naar -0,25; bijna de moeite niet, maar toch een beetje lastig).

 4. Ik ben keilelijk met een bril en ik zou ooit terug graag lensvrij zijn, dus zo’n laseroperatie staat op mijn verlanglijstje, voor ooit. Eerst moeten mijn ogen nog stabiliseren … Voorlopig blijven ze nog elk jaar achteruit gaan 🙁

  1. Oh, jammer! Gaan ze nog zo sterk achteruit dan? Bij mij waren ze gelukkig gestabiliseerd tegen dat ik het echt serieus overwoog.
   Heb dat trouwens bij Salet in Aalst gedaan voor het geval je voor ooit nog een dokter zou zoeken 🙂

 5. Ik vermoed dat die dokter nu al uw vertrouwen kwijt is :p
  iiii die oogfoto bah bah bah alleen al het gedacht aan iets dat in mijn oog snijdt is al genoeg om mijn (gehate) bril ne keer goed vast te pakken. Brrrr.

  1. Goh, dat snijden valt nog wel mee hoor eigenlijk. Al ben ik wel blij dat de methodes ondertussen zo verbeterd zijn dat alles met de laser kan en dat er dus geen krasjes en weet ik veel wat nog meer aan te pas komen.

 6. Goh, ik krijg alleszins ook zin om naar Inside out te gaan kijken 🙂
  Ieuw, ik vind dat ook een akelige foto van dat oog. Mijn broer is nog een stapje verder gegaan, bij hem hebben ze het topje van zijn oogbol afgesneden om daar te laseren terwijl hij bij bewustzijn was (als ik het me goed herinner). Vond dat ook een gruwelverhaal … Ik hou het bij een bril 🙂

  1. Ah bah, een stukje afsnijden?! Dat klinkt pas echt vies, vind ik 🙂 Bij mij was het gewoon een klein sneetje dat dan nadien weer mooi dicht gemaakt werd.

Comments are closed.