30 day song challenge #6: Dansen

“Een weekje pauze na elke vijf nummers, dat geeft mij wat meer tijd om te schrijven en misschien al eens wat voorsprong op te bouwen”, dacht ik drie weken geleden na liedje nummer 5. Bleken er heel drukke (maar wel fijne) weken op te volgen en werden het zo ineens twee weken pauze, oeps. Maar kijk, op naar nummertje 6, een liedje dat goesting geeft om te dansen.

30 day song challenge

Nu is het eigenlijk zo dat ik helemaal geen danser ben. In mijn hoofd wel, oh, in mijn hoofd voel ik mij comfortabel genoeg om heel de dansvloer rond te zwieren en ziet dat er ook nog eens elegant uit. In realiteit, tja, dan ben ik mij veel te bewust van mijzelf, voel ik mij vooral ontzettend lomp en verword ik tot een muurbloempje dat twijfelend aan de kant met zichzelf staat te overleggen of ze nu misschien toch even zou proberen dansen.

Niet dat ik echt mogelijkheden creΓ«erde om te dansen, want ik ben nooit veel uitgegaan: als tiener gaf ik voorrang aan fietsen en zaterdag- en/of zondagochtend om 7u op de fiets zitten, dat is moeilijk combineerbaar met lang uitgaan de avond ervoor. Als student aan de universiteit, heb ik veel te vaak voorrang gegeven aan mijn studie en ging ik dus amper naar TD’s. En tegenwoordig, tja, Johan danst niet graag, ik heb geen vriend(inn)en die graag uitgaan… iets waar ik overigens zelf dubbel in ben hoor: vaak ga ik liever rustig ergens iets eten of drinken, maar soms verlang ik er wel naar en zou ik willen dat ik het durfde, uren op een dansvloer staan. Het past vooral bij de Haaike met ongebreideld zelfvertrouwen die enkel in mijn hoofd leeft.

Veel verder dan wat meewippen met mijn voet, doe ik dus zelden. Maar er zijn wel veel nummers die mij inwendig laten dansen. Of in het echt, als ik alleen thuis ben. Zeker als ik aan het stofzuigen ben, want als ik één muzikale gewoonte echt wel overgenomen heb van mijn vader, dan is het wel luide muziek opzetten tijdens het kuisen (al dan niet via een koptelefoon, want die buren he πŸ˜‰). En dat is bij mij gegarandeerd muziek die goesting geeft om te dansen. Kwestie van het saaie taakje dat schoonmaken is toch een beetje toffer te maken (al gaan we het vanaf nu wel minder moeten doen, want hoera, we hebben terug een poetshulp!). Wat er dan zoal op mijn imaginaire “stofzuiglijst” staat?

Freed from Desire van Gala bijvoorbeeld al zeker. En Daan met fantastische drumster Isolde Lasoen mag ook niet ontbreken, o.a. met Victory en Housewife (waar ook een zalig mooie rustigere versie van bestaat). Of, om het Belgisch te houden, maar dan van lang “voor mijn tijd”: Oh la la la van TC Matic. Recenter mogen Dance Monkey van Tones and I (zalig clipje), Bad guy van Billie Eilish of Riverside van Tujamo & Sidney Samson mee op de lijst.

Maar eigenlijk is er één band die duidelijk “wint” in deze categorie, namelijk Eurythmics. Want starten, dat doe ik al-tijd met Sweet dreams, negen op de tien gevolgd door Here comes the rain again. Heerlijke nummers. En geen vrouw die mijn inwendige danser meer aan de oppervlakte laat komen dan de heerlijke Annie Lennox.

9 Comments

 1. Kuisen op muziek is hier ook aan de orde en dan durf ik al eens meezingen, wat nu meestal met een oogrol en zucht van de zonen gepaard gaat πŸ™‚
  Bij “The time is now” van Moloko kan ik sowieso niet blijven stilzitten en heb nog steeds een groot zwak voor alle Motown klassiekers en de jaren 80 natuurlijk met Simple Minds en U2 (Don’t you Forget about me en Beautiful Day bijvoorbeeld) πŸ™‚

  1. Haha, die oogrollen en dat gezucht van de zonen. Geef ze nog een paar jaren en dan doen ze in hun eigen huis gewoon hetzelfde, wedden? πŸ˜‰
   En oh ja, dat nummer van Moloko, dat is zeker ook zo eentje! Dat ga ik direct eens toevoegen aan mijn “vrolijk”-lijstje op Spotify πŸ™‚

 2. Hier worden er podcasts beluisterd bij het kuisen. Sindsdien vind ik het net iets leuker om te kuisen πŸ˜€ Muziek leg ik dan eerder op onder de douche of als ik de afwas doe πŸ™‚

  1. Grappig, dan hebben wij tegengestelde luistergewoontes πŸ™‚ Want ik zet podcasts (meervoud, want het zijn er ondertussen twee geworden :’-) ) eerder op tijdens het koken of in bad. Tijdens het stofzuigen heb ik nood aan iets vrolijkers, maar vb. groenten snijden en ondertussen luisteren, dat vind ik wel heel ontspannend.

 3. Ik kan echt niet dansen maar sommige nummers zorgen er voor dat ik dat wel eens durf te vergeten. Meestal New Wave nummers maar evengoed dat nummer van Punjabi MC dat ze een tijd zot hebben gedraaid op de radio. Of Whenever Wherever van Shakira. Er ziet niet echt een logica in maar bij sommige nummers kan ik moeilijk stil blijven zitten. πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.