Fair wear Friday (8)

Het lijkt hier wel een halve inhaalweek te worden, want behalve het boekenbericht dat jullie nog te goed hadden, beloofde ik jullie eind april al een betere blik op de fantastische tas die Kelly voor mij maakte! Al zorgt die schandelijke vertraging er wel voor dat ik jullie ondertussen op basis van anderhalve maand intensief gebruik kan vertellen dat ze niet alleen mooi, maar ook heel praktisch is (Elk nadeel heb zijn voordeel om in EK-voetbalsferen te blijven…). Wie bij Kelly zelf meeleest, moest overigens ook helemaal niet zo lang wachten 🙂 (en kan daar ook terecht voor details over patroon en stoffen).

Logo Fair wear Friday
Een initiatief van Ma vie en vert, Villa Lisa en Juffrouw Sanseveria

Maar goed, genoeg inleiding, over naar de foto’s en de feiten: toen Kelly tot mijn verbazing “ja” antwoordde op mijn eigenlijk lachend bedoelde vraag of ze ook tassen op bestelling maakte, ging het in mijn hoofd vooral van “whiiii, ik mag een tas op maat laten maken”!
Hoe ik wilde dat die tas er zou gaan uitzien, was vrij snel beslist: mijn groene tas, die jullie al eerder zagen voorbijkomen, was namelijk mijn enige grote tas. Hoewel ik nog steeds heel blij ben met die aankoop, past de kleur uiteraard niet bij elke outfit even goed. Zeker bij rood, een kleur die toch veelvuldig in mijn kast voorkomt, zorgde het al eens voor een lichtelijk kerstboomgevoel 🙂 . Groot en neutraal waren dus zonder enige twijfel de belangrijkste voorwaarden.

FWF 8 (Le petit requin)

Ik snuffelde wat door Kelly’s archief en onder meer deze geweldige jeansbroeken- en kippentassen, in combinatie met mijn contentement over mijn groene tas, leidden tot een voorkeur voor een rechthoekige vorm. Daarnaast leken een paar zakjes mij ook wel praktisch voor sleutels en gsm. Kelly mailde enthousiast terug met nog een paar vraagjes o.a. over hoe ik de rits wilde en daarna was het spannend afwachten.

FWF 8 (Le petit requin)

De tas die Kelly maakte, overtrof mijn verwachtingen compleet. Kijk maar eens naar die mooie combinatie van donker- en lichtgrijs! Kijk naar die mooie belijningen van tassenband en zakjes! Iets wat mijn moeder overigens een zodanige “oh, zo mooi” ontlokte, dat ik toch even heb moeten benadrukken dat de tas wel degelijk met mij mee zou gaan naar Zwitserland 😉

FWF 8 (Le petit requin)

Kijk naar die verzonken rits, die perfect afgestemd is op de kleur van de binnenafwerking!

FWF 8 (Le petit requin)

Kijk naar al die zakjes! Kelly schatte volledig juist in dat ik een mengelmoes van stofjes (en dus op en top verwerking van stofrestjes) daarvoor zeker zou kunnen appreciëren. Heel esthetische buitenkant, heel praktische binnenkant, check! De zijzakken zijn ideaal voor mijn waterfles, pennenzak en/of paraplu. In de kleine zakjes kan ik mijn sleutels en gsm kwijt en in de grotere zakken vinden mijn boeken en laptop een plaatsje.

FWF 8 (Le petit requin)

In de buitenzakken is meestal mijn klein fototoestelletje te vinden, kwestie van dat altijd bij de hand te hebben 🙂 . Of zoals op deze foto’s, mijn nieuwe zonnebril. Ook die hoort in deze rubriek thuis: het is namelijk een model uit bamboe, wat dus wel een paar hoeraatjes voor hernieuwbaar materiaal waard is!

FWF 8 (Le petit requin)

Ongesponserd en al, maar wie ook op zoek is naar een houten zonnebril, is misschien wel geholpen met de resultaten van mijn zoektocht: de mijne komt van het Zwitserse Bambuu, maar er zijn er ook te vinden bij het eveneens Zwitserse Einstoffen, het Belgische merk Antonio Verde en het Duitse Kerbholz (vanwaar ook mijn horloge komt die ik jullie in de vorige FWF toonde).

FWF 8 (Le petit requin)

Weer een paar stappen verder op weg naar een faire en ecologische kleerkast! Dikke merci Kelly!

9 Comments

  1. Ik had de tas al bij Kelly gezien: super super mooi!
    En ik heb ook een bamboe zonnebril, maar dan van Antonia Verde 🙂
    Mooie spullen heb hier, hopelijk kan je er nog jaaaaaaren mee doen!

    1. Leuk dat je ook een bamboebril hebt! Is die van jou ook zo superlicht? Daar was ik echt van verschoten eigenlijk in het begin 🙂

  2. Dat lijkt me echt een geweldig handige tas. Sober langs de buitenkant en speels binnin door die verschillende materialen. Al die aparte zakjes zijn ook een groot pluspunt. Zelf ben ik ook fan van handtassen waarin een lintje hangt waar je je sleutelbos aan kan vastklikken. Zodra je de gewoonte hebt om die iedere keer vast te maken (wat ik dus doorgaans vergeet) hoef je nooit meer heel je tas door te grabbelen vooraleer je je sleutels hebt gevonden.

Comments are closed.