Gedicht: Mijn oma weet verhalen

Mijn oma weet verhalen
van heel erg lang terug.
En als ze die vertellen wil,
gaat dat niet zo vlug.

Maar op de televisie
is soms een grappig spel
dat ik niet zo goed volgen kan:
dat gaat weer veel te snel.

En dus houd ik van boeken,
mooie boeken, lekker dik.
Want boeken, die gaan altijd
precies zo vlug als ik.

(Hans Kuyper)

9 Comments

  1. EÊn van mijn favoriete gedichten over lezen. Ook de reden waarom ik me tot nu toe niet aan audioboeken heb gewaagd. Ik lees liefst in mijn eigen tempo.

    1. Ja, ik ook. Op zich heb ik nog nooit een echt audioboek uitgeprobeerd, maar ik merk vb. bij podcasts dat ik soms echt de draad kwijtgeraak, omdat ik dan even iets anders doe dat ook aandacht vraagt. Bij een boek, dat nog veel langer duurt, zou dat echt lastig worden, denk ik 🙂

  2. je kan die ook op pauze zetten als het te schoon is om te snel uit te lezen of te spannend. Zoals Joey van Friends doet “ze in de diepvries steken”. ‘ k moet daar vaak aan denken bij een goed boek waar ik het zonde vind om het te snel uit te hebben ook

    al is het laatste jaren vooral de boeken die geduld hebben met mijn quasi onbestaand leestempo

    1. Haha, merci om Joey met zijn boek in de diepvries terug op te roepen. Ja, dat is soms wel he, enerzijds niet kunnen stoppen met lezen en anderzijds niet willen dat het te snel uit is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.