Give-away voor 7 jaar Zwitserland / bloggen

De afgelopen weken was het hier weer wat stilletjes. Nochtans heb ik massa’s inspiratie om te schrijven, want naast de maandoverzichten heb ik nog vier Silberstreifen-concepten klaar staan, de rest van mijn “Coronajaar”-overzichten, halve berichten voor de 30 day song challenge, idem over fair wear (heel stom dat ik zelfs niets over Fashion Revolution Day vorige week zaterdag geschreven heb! Het gedicht afgelopen donderdag was op voorhand ingepland met die dag in gedachten), wil ik weer wat meer over de moestuin en over boeken schrijven (al doe ik dat wel op Goodreads) en wil ik al zo lang ook eens wat meer schrijven over andere dingen: Zwitserland, migrant zijn, activisme en hoe ik daar soms mee struggle…

Tegelijk is er maar zoveel dat een mens kan doen en viel bloggen er de afgelopen weken even van tussen: op het werk vielen een paar grote deadlines – deels verwacht, deels onverwacht – samen, thuis ging de moestuin weer van start en schreef ik een artikel over mijn thesis. En sinds een tijdje pendel ik met onze nieuwe e-bike, waardoor ik amper nog op de trein zit en voornamelijk inboet op leestijd, maar soms ook op blogtijd.

Uetikon am See (Le petit requin)
Conclusie van dat pendelen met de fiets: we hadden die e-bike al veel sneller moeten kopen!

Het komt zoals het komt, dat is al zo sinds ik ben beginnen bloggen. Ik heb periodes waarin ik consistent drie keer per week iets schrijf en dan zijn er ook altijd weer momenten waarin het wat stil valt. Ik zie wel wanneer alles weer in gang schiet, maar toen ik besefte dat ik sinds afgelopen woensdag zeven jaar aan het bloggen ben (en dus sinds afgelopen dinsdag zeven jaar in Zwitserland woon), leek mij dat wel een mooi moment om jullie, mijn lezers, te bedanken. Want in die zeven jaar – die zowel magere als vette momenten bevatten -, waren jullie een van de belangrijkste redenen dat het telkens zo fijn was om hier te komen schrijven. Merci, voor het lezen hier, voor de reacties, voor de vriendschappen die er met sommigen zelfs ontstaan zijn.

Als bedankje geef ik een paar zelfgemaakte pakketjes. Jullie mogen wat lekkers, wat Zwitsers, wat om te lezen, wat om te knutselen… verwachten. En een ticket voor het “Tijd voor mij”-festival op 9 mei van Hade, een straffe madam waar ik al een een hoop interessante cursussen van volgde en die nu een fijne avond met interessante workshops en een muzikale afsluiter aanbiedt. Wat meteen ook betekent dat je dubbele post gaat krijgen, want Hade stuurt elke deelnemer aan het festival ook leuke post!

https://www.instagram.com/p/COaZ-uTjXr8/

Zin om mee te doen? Dan hoor ik in de reacties graag jullie mening over hoe mijn toekomstig kapsel er uit moet zien ๐Ÿ˜œ Mijn haar is ondertussen namelijk 30 cm lang en dus ein-de-lijk lang genoeg om te doneren aan Geef om haar (of een Zwitsers alternatief, dat moet ik nog even bekijken, nu ik nog steeds niet naar Belgiรซ kan). Ik vind het jammer dat de lengte tegenwoordig zoveel langer moet zijn, want toen ik de vorige keer doneerde, volstond 20 cm nog en dat is echt een veel realistischere lengte om vol te houden. Nu ja, het is gelukt en dat betekent dat ik de kans heb om eens iets drastisch met mijn haar te doen. Dus laat jullie vooral gaan met ideetjes! Indien mogelijk wel dingen die goed bij mijn gezicht passen natuurlijk ๐Ÿ˜‰

PS: even vergeten bij het publiceren: de give-away loopt t.e.m. donderdag 6 mei om 12u. Zo heb ik nog genoeg tijd om de winnaars te trekken en voor hen tickets bij Hade te kopen ๐Ÿ™‚

15 Comments

 1. Moest je toch 5cm langer willen overhouden, dan kan je het haar ook opsturen naar http://www.depruikenmaker.be, dan kan het vanaf 25 cm. En je ziet later nog wat er met je haar gebeurt.
  Tips voor een kapsel vind ik moeilijk, ik vind dat voor mezelf ook en heb daarom een kapper gezocht die daar goed advies in kan geven. Maar ik weet nog van vorige keer dat jij mooi staat met zo’n kort kopje!

 2. Dag Haaike,
  Je blog is een vaste waarde. Gedichten die ik hier vind, schrijf ik over op kaartjes of berichtjes naar anderen (eentje haalde zelfs het doopkaartje van mijn dochter), van jouw maandoverzichten van het menu krijg ik steevast trek, ik sta iedere keer weer versteld van de zwitserse panorama’s. Bovendien schrijf je vlot en integer.
  Met kapsels ben ik minder vertrouwd… Ik heb ooit een foto van je gezien en herinner me krulletjes. Dus ik zou zeggen: carre, vooraan wat langer dan achteraan? ๐Ÿ™‚ Succes ermee!

 3. Proficiat met je blogverjaardag!
  Ik heb je nog nooit ‘in het echt’ gezien dus kapseladvies vind ik lastig. De kapper carte blanche geven?

 4. Ik ga ook naar de kapper! Ik vind het keispannend want ik weet nog niet goed wat ik ga doen :p Ik zit altijd in een dilemma want ik vind kort haar echt super tof maar ik wil het ook eens echt lang laten worden. Maar mijn punten zijn zo gesplitst dat er wel echt een stukje af moet. Ik zou echt eens zot doen als ik jou was. Een korte bob ofzo, of inderdaad een froetje. Ooooof een pixie cut ๐Ÿ˜€ Of ja, de kapper laten doen.
  Proficiat met zeven jaar bloggen, toch al een serieuze mijlpaal eh!

 5. Joepie, hoera voor jou en voor je blog! En ook hoera voor de e-bike en de bijhorende prachtige landschappen die je nu elke dag in open lucht kan zien!
  Super dat je haar doneert, ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die dat kunnen, want mijn haar groeit nooit lang genoeg (het breekt af, omdat het te dun is).
  Ik ben niet zo goed in kapseladvies geven, maar mijn tip is om te vertrouwen op de kapper zelf. Die hebben vaak een heel goed gevoel over wat past bij (de vorm van) je gezicht. De keren dat ik de kapper carte blanche gaf, leverden me altijd veel complimentjes op :-).

 6. Wat een leuke opdracht! Ik zou teruggrijpen naar een kapsel uit een periode waarin je je goed in je vel voelde. Of/en vooral luisteren naar jezelf en wat jij mooi vindt van haarsnit. Dat werkt meestal beter ๐Ÿ™‚
  En dat er nog zeven mooie blogjaen mogen bijkomen. Met heel veel foto’s van bergen en prachtige landschappen.

 7. Wat goed dat je je haar opnieuw doneert. En wow, 30 centimeter sparen, da’s wel heel knap!

  Ik houd van kort en pittig. Dus … ๐Ÿ˜‰

 8. Gelukkige blog verjaardag!
  Jouw foto’s doen me hier steeds dromen van de tijd dat we terug naar de bergen gaan mogen…
  Nog even doorbijten en hopelijk komen we in augustus die kant op ๐Ÿ™‚
  Qua kapsel ben ik een slechte raadgever, ik draag mijn haar namelijk al zeker 25 jaar kort…
  Dikke chapeau dat het jou lukt om je haar 30 cm te laten groeien en dan te doneren!!

 9. Je weet wel dat ik hier graag kom lezen hรจ ๐Ÿ™‚
  Ik heb te weinig foto’s gezien van jou om te kunnen adviseren voor een kapsel. Zelf ben ik in deze omstandigheden (van lang naar vรฉรฉl korter) (zo lief dat je zo lang spaart om te doneren, echt knap) nogal fan van het shock-effect: kort! Heel kort ๐Ÿ™‚ Zodat hier en daar eens iemand van zijn stoel valt als je langskomt met je nieuwe kapsel. I love it ๐Ÿ™‚
  Maar ja, kapper zoeken die je vertrouwt, en die zijn/haar ding laten doen. Meestal hebben ze wel een idee van wat je staat. En vooral ook zeggen wat je niet wil. (ik heb een hekel aan zo’n ontploft kapsel door mijn haar te laten fรถhnen, mijn kapster weet al heel lang dat ze er niet mee moet afkomen om mijn haar te drogen)

  1. Oh, zo herkenbaar. Ontploft kapsel, dat is exact hoe het bij mij ook voelt als het gefรถhnd is. Ik heb hรฉรฉl lang gedacht dat dat standaard bij een kapperbezoek hoorde, tot ik (jaja, ik ben een trage) op het idee kwam om te vragen of ze ook los droogde. Ja dus!

 10. Hey
  Je kent mij niet en ik jou ook niet maar ik volg je al een tijdje, vooral je foto’s voor instant nostalgie. Ik woonde ooit bijna 3 jaar in Geneve en mis Zwitserland. Als ik kan toer ik er rond, niet op de fiets maar op de brommer. Dus ik kom hier regelmatig piepen voor wat instant wanderlust ๐Ÿ™‚ Maar voor je kapsel …. geen idee maar ik hou van kort, korter, kortst! Succes en tot lees!

 11. Hiephiephiep hoera voor je blogverjaardag!!
  En dat er nog vele jaren en fijne, eerlijke en grappige artikels mogen bijkomen ๐Ÿ™‚

  En dat kapsel laat ik toch liever aan jou en je kapper over hoor. Ik ben zelf een gigantische twijfelaar op dat vlak (kort-half lang-of toch maar een keertje sparen-frou of niet-…) en kies meestal wat ik zelf praktisch vind => het kapsel waarbij ik ’s ochtends het langst kan blijven slapen ๐Ÿ™‚

 12. Hip Hip Hoera voor je blogverjaardag. Het was me opgevallen dat het hier wat stiller was dus ik ben vooral opgelucht dat dat door drukte kwam en niet omdat het minder goed met je gaat. Een vriendin van me is ook haar haar aan het laten groeien en zij vond het net als jij jammer dat het plots een pak langer moeten zijn vooraleer ze het kan laten knippen. Ik vond het kapsel dat je na je vorige donatie had eigenlijk wel heel mooi bij je staan. Als je het moeilijk kiezen vindt kan je misschien gewoon die foto aan de kapper laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.