Goede voornemens – Update april

Zoals jullie weten maakte ik begin dit jaar 12 voornemens en ondertussen is het weeral tijd voor de update van april!

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 14: 40′ lopen – 45′ zwemmen – 30′ yoga – 40′ yoga – 30′ lopen – 1u yoga – 5u skiën – 30′ lopen
Week 15: 30′ lopen – 2u fietsen – 30′ lopen
Week 16: 30′ lopen – 2,5u fietsen – 1u fietsen
Week 17: 1u lopen (inwijding van mijn nieuwe loopschoenen) – 1u fietsen – 30′ lopen
Week 18: 3u fietsen – 3u wandelen – 1u lopen – 1,5u wandelen – 50′ lopen – 4,5u fietsen

Een zeer afwisselende maand, met weken waarin ik ruim mijn doelstelling haalde en weken waarin dat maar nipt lukte (in de zin van aantal keren sporten; per keer haal ik dat half uur meestal ruim). Ik verwaarloosde yoga de afgelopen maand wel iets te veel, dus dat is zeker iets om in mei aandacht voor te hebben.

Le petit requin

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

In april at ik iets minder vegetarisch dan in maart, maar 57% maaltijden zonder vlees of vis is nog altijd goed binnen de norm die ik mijzelf oplegde.

5. 30 boeken lezen

Met al 23 boeken op de teller heb ik zo’n licht vermoeden dat dit wel gaat lukken 🙂

Le petit requin

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Logischerwijs gaat ook dit dan natuurlijk vrij goed vooruit, met twee derde afgewerkt. Een blogje over mijn boeken van april en voor welke puntjes deze kunnen tellen, komt er trouwens nog aan, maar ik loop een beetje achter met schrijven 🙂

9. Minstens 12x zwemmen

Gelukkig dat ik 12x schreef en niet “1x per maand”, want na het zwemmen in januari duurde het tot april vooraleer ik een tweede keer in het water dook. Tijd om daar eens wat meer aandacht aan te besteden!

Al bij al niet slecht bezig, al gaan we vooral die suikervrije maand best inplannen. Nu is er namelijk altijd wel iets dat ofwel Johan ofwel ik als excuus gebruikt:

 • “we zijn al te dicht bij het begin van de maand, dus we hebben geen tijd meer om ons goed voor te bereiden”
 • “ja maar, dat weekend is er een feest/etentje/weekendje gepland en ik wil wel een dessertje kunnen eten dan”
 • Voor”in juni is mijn verjaardag en ik wil die dag kunnen eten wat ik wil hoor”

Ok, ik geef toe, vooral ik kom met bla bla bla-excuses 😉

6 Comments

 1. Ik heb het al gezegd, maar echt: een peuterke hebben helpt zo hard om suikervrij te eten! Hij wil nu echt alles eten wat wij eten, ik wil niet dat hij suiker eet, dus dan is het simpel hé :).

 2. Ja, wij willen het vooral ook doen omdat je zo meer let op waar er eigenlijk allemaal suiker inzit; niet enkel de evidente dingen, maar soms ook waar je het helemaal niet verwacht. Al maakt juist dat het natuurlijk niet zo makkelijk om het helemaal suikervrij te houden.

 3. Bedankt voor de tip, maar die ga ik toch niet meteen toepassen, vrees ik 🙂

  Op zich zijn de "evidente" dingen (à la desserts) de makkelijkste om te laten staan: ik weet dat er suiker in zit, dus ik moet het gewoon niet eten (wat dus wel makkelijker gezegd is dan gedaan, maar wel meevalt 🙂
  Het ambetantste vind ik het eten waar het niet voor de hand ligt dat er suiker in zit, zoals vb. een curry: ik maak de currypasta daarvoor eigenlijk nooit zelf, maar bij die in een potteke is er suiker toegevoegd. Dus ja: suikervrij eten = zelf currypasta maken. En dat maal duizend 🙂
  Ik ben nu van plan om de komende maand een aantal van die maaltijden eens suikervrij klaar te maken en er zo wat in te groeien i.p.v. meteen all the way te gaan.

 4. Een suikervrije maand, echt waar courage, mij lukt het nog amper om een suikervrije dag in te lassen 🙁 Er zijn altijd wel excuses. En dat doortrekken naar de ingrediënten van je maaltijden, helemaal moeilijk. Maar aangezien je zo vastbesloten bent, ga ik je alleen maar succes toewensen 🙂 🙂
  En dat sporten zit wel goed hé zeg, ik ben al blij als ik met de fiets naar 't werk kan en zo aan 2x 20 min per dag kom, en dat is dan nog geeneens 'sporten' feitelijk.

 5. Mja, ik eet ook nog te vaak tussendoor een beetje chocola, een koekje… Binnen de perken, maar toch, ik maak het mijzelf er ook echt niet makkelijker mee om de switch te maken. Ik ga dus van de ene dag "we moeten dit gewoon doen, dat lukt wel" naar de andere "ik ga nooit ook maar één dag suikervrij kunnen eten, laat staan een maand" 😉

Comments are closed.