Week 2015/18 in woord en beeld

Een drukke week, waarin ik mij afwisselend in Zwitserland, Liechtenstein, Frankrijk en België bevond.

Ik startte in het Frans, zij het dan wel in Zürich 🙂 In principe organiseer ik elke week een German study group, gecombineerd met de ene week Frans en de andere week Spaans. Doordat ik vorige week geen tijd had om ook maar iets te organsieren, werd het dit keer een heel volle taalweek: op maandagnamiddag French study group, op dinsdag in de vroege namiddag German study group en twee uur later Spanish study group. 
Voeg daar uitzonderlijk nog een lezing in het Engels aan toe op maandagavond en mijn hoofd broebelde zo’n beetje over (op een leuke manier welteverstaan).
Die lezing was er eentje van SwissRe en ging over de ontwikkeling van energie-infrastructuur en welke uitdagingen en risico’s dat met zich meebrengt. Na vier interessante presentaties was er een interactief debat, wat ook meteen die bakjes aan onze stoelen verklaarde 🙂

Le petit requin

Dinsdag beet ik tijdens het eten het draadje kapot, dat achteraan mijn ondertanden gekleefd is. Het was het enige restant van een hele serie tandenwerken en iets dat minstens 10 jaar in mijn mond moest blijven om mijn ondertanden op hun plaats te houden. Aangezien die periode ondertussen al voorbij is, mag het er dus uit, alleen zat ik in tussentijd natuurlijk wel met een half losse metalen draad in mijn mond; Johan haalde dus (op mijn vraag) een tang boven om het losse stuk af te knippen en plooide het uiteinde daarna nog om (good old school tandartsmethodes 😉 Op die manier raspte mijn tong op zijn minst al niet meer continu tegen het draadje en kon ik het wel nog een weekje uithouden om in België naar de tandarts te gaan. Het klinkt misschien onnozel om voor zoiets naar België te gaan, maar aangezien ik op zondag met mijn ouders vanuit de Vogezen mee naar daar kon rijden, een bezoek aan de tandarts mij ongeveer 25 euro kost en mijn busticket terug 45 euro, was dat sowieso pakken goedkoper dan wat het mij hier zou gekost hebben (om maar een idee te geven: een collega van Johan betaalde voor twee tandvullingen 2000 euro).

Le petit requin

Woensdag lukte eindelijk wat al een tijdje op de planning stond: een daguitstap naar Vaduz. Later schrijf ik er nog wel meer over, maar kort samengevat is het de schattigste hoofdstad die ik ooit zag. Ik bedoel maar, 5000 inwoners in een hoofdstad, dat is nog geen kwart van het dorp waar ik opgroeide! 🙂

Regierungsgebäude Liechtenstein (Le petit requin)

Donderdag ging ik naar de ETH voor een CV clinic; opnieuw veel tips die ik wel al wist, maar het was goed om eens met mensen van de ETH te kunnen praten, aangezien ik er al een paar keer solliciteerde en er nu ook een applicatie voor een Master of Advanced Studies aan het indienen ben.

Le petit requin

Donderdagavond vertrokken we richting Vogezen, waar we samen met mijn ouders, mijn broer en zijn vriendin het lange weekend zouden doorbrengen. De rest was er gelukkig al van woensdagavond, waardoor zij donderdag al hadden kunnen fietsen in mooi weer. Vrijdag hield het namelijk niet op met regenen, waardoor we het hielden bij een korte wandeling richting Roche de Boslimpré en een looptraining op een stevig Vitaparcours.

Roche de Boslimpré Vosges (Le petit requin)

Zaterdag was het gelukkig wel relatief mooi weer (zijnde geen regen :-), dus zetten we (op de vriendin van mijn broer na) aan voor een stevige fietstocht van uiteindelijk 70km met twee cols, de Petit Ballon en de Platzerwasel. Reed ik die eerste al bij al nog vrij vlot omhoog, dan ging ik er op de tweede volledig onderdoor. Zelfs recht op de trappers staan lukte nog amper, omdat mijn hele lichaam zo aan het trillen was. Mijn conditie is, hoewel al veel beter dan pakweg een jaar geleden, duidelijk dus nog niet wat het moet zijn. Nu ja, we rijden hier bij ons in de buurt tegenwoordig wel regelmatiger, maar zelden zo’n afstand, gecombineerd met zo’n hoogtemeters. Gelukkig was na de Platzerwasel het ergste qua klimmen voorbij, al besloot het weer toen een tandje bij te steken door ons te vergasten op gietende regen en mist. Ook al klinkt het nu waarschijnlijk niet als de plezantste rit ooit en is je lichaam eens tot het uiterste (of euhm ja, erover) duwen niet iets om elke week te doen, toch deed deze rit ongelooflijk veel deugd!

Col du Platzerwasel Vosges (Le petit requin)

Zondagochtend was het weer opnieuw slecht en dus werd de halvelings geplande korte fietsrit geschrapt en vertrokken we iets vroeger naar huis; Johan terug naar Zürich, ik met de rest mee naar België.
Al bij al een leuk weekend, al hoop ik de volgende keer toch op wat meer geluk met het weer 🙂

Le petit requin

6 Comments

 1. Wat een talen-week, ja, mijn hoofd zou ook nogal vol zitten! En wat een tandartsprijzen, dat zijn echt dingen waarover ik me zorgen maak – moesten we naar Zwitserland komen ('t is zo moeilijk om daar keuzes in te maken – we moeten de komende week waarschijnlijk de knoop gaan doorhakken). Ik ben benieuwd naar een Vaduz-verslagje!

  1. Oh spannend! Laat zeker iets weten als we met iets kunnen helpen als jullie naar hier zouden komen 🙂
   En ja, die dokterskosten zijn er echt over, daar blijf ik ook van verschieten. Alles is hier duurder, maar doordat het loon hoger ligt, blijft het wel in verhouding. Behalve dus zaken zoals dokter, tandarts… Want ja, als ik ruw schat dat ik voor deze ingreep hier 500 euro zou betalen, dan zou een loon al 10 à 20x hoger moeten liggen 🙂
   Anderzijds neemt de verzekering het natuurlijk vanaf een bepaald moment over, dus het bedrag dat je zelf moet voorzien is “beperkt” tot het bedrag voordat de verzekering tussenkomt + de maandelijkse verzekeringspremie x12 (al is dat zeker niet min qua totaal bedrag).

 2. Enneuh, wat was ETH ook alweer?
  En "een applicatie voor een Master of Advanced Studies", qué?? Het klinkt geweldig intelligent van uwentwege, maar deze simpele ziel is dus even niet helemaal mee …

  1. Oeps, door zo vaak de naam ETH te horen (van mensen die er werken en door er zelf te solliciteren) was ik een beetje vergeten dat dat niet voor iedereen duidelijk is, sorry! De ETH is de “Eidgenössische Technische Hochschule” ofte een universitaire hogeschool 🙂
   Die Master of Advanced Studies (MAS) is zoals een Master na Master in België (zoals je ook MBA’s in economie enzo hebt; je mag er dus pas aan starten als je al een masterdiploma hebt). Degene waar ik nu voor geappliceerd heb, is een specialisatie in architectuurtheorie- en geschiedenis.

 3. Dat is weer even slikken, een tandartsbedrag in vier cijfertjes voor simpele vullingen. Ik kan geloven dat je wanneer mogelijk daarvoor naar België komt!
  De Vogezen, daar ben ik nu nog nooit geweest se. Wel fijn dat je je familie op die manier, als in 'meet in the middle' nog redelijk vaak kan zien.

  1. Ja, alles is hier duurder, maar op zich best wel in verhouding met het hogere loon. Behalve dan die prijzen voor dokter en tandarts, die gaan er gewoon los over!
   Ik ben wel fan van de Vogezen: leuke streek om te wandelen, te skiën, te fietsen… Niet zo hoog (en mooi) als de Alpen, maar toch wel al een beetje een berggevoel. En: goed te doen voor vb. een lang weekend, want vanuit Brussel ongeveer 5u rijden (en van hier bij ons zelfs maar 2,5u).

Comments are closed.