Weekmenu april 2015

Aangezien ik mij voornam om in 2015 aan een 50/50-verhouding te komen tussen vegetarisch en vlees/vis, ga ik vanaf nu elke maand in een blogbericht een overzicht geven van het weekmenu van de afgelopen maand.
Deze weekmenu’s komen ook, zoals tevoren, in de tab weekmenu bovenaan.

1: “Hachis parmentier” met vegetarisch gehakt en witloof (restje van de laatste dag van maart)

2: Preitaart met champignons

3: Kip met paprika en courgette in pesto-boursinsaus (euhm ja, ik ging normaal de kip eruit vissen, maar vergat dat, waardoor ik toch aan 5x vlees/vis kwam tijdens Dagen zonder Vlees, al is dat uiteindelijk zeker geen slecht resultaat en blijf ik hoe dan ook regelmatig vegetarisch eten)

4: Macaroni met champignons en erwtjes

5: Pizza (mix van speciale, tonno en mozzarella)

6: Spaghetti bolognaise

7: Rest dag 06

8: Vegetarische peperburger met rabarber, veenbessen en aardappels

Vegetarische peperburger met rabarber, veenbessen en aardappels (Le petit requin)

9: Groene kokospasta (lekker, al vergat ik de citroen. Ja, ik kan dat, hoe makkelijker het recept, hoe meer ik vergeet… Extra veel peper zorgde er weliswaar voor dat het nog meer dan goed smaakte, maar de diepvriesportie werd toch ingevroren met de boodschap “nog citroen toevoegen” 🙂

Groene kokospasta (aMuseRouge)

10: Croques met een slaatje

11: Pizza met witloof (opnieuw van aMuseRouge, die op mijn vraag wat het onbekende ingrediënt (zongedroogde tomaatjes) was, zo vriendelijk was om meteen het hele recept uit te schrijven. Aangezien het zo gelijkaardig is aan de hier zo geliefde witlooftaart, kwam het snel op het menu; voor Johan in een versie met zalm, voor mij in een veggie versie)

Pizza met witloof (Le petit requin)

12: Blinde vinken met appelmoes, veenbessen en puree

13: Aspergetaart met kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes (we kwamen er niet uit welke combinatie de beste zou zijn, dus belegden we een halfje met zongedroogde tomaatjes voor Johan en een halfje met kerstomaatjes voor mij en dat bleek de goede beslissing te zijn, want we vonden allebei onze “eigen helft” het beste 🙂

14: Rest dag 13

15: Champignonsoep

16: Pimientos de padron en andere restjes

17: Vispannetje

18: Barbecue

19: Feestmenu (communiefeest van een neefje van Johan)

20: Spaghetti bolognaise (na een paar dagen vlees en vis, had ik eigenlijk zin in veggie spaghetti, maar toen bleek de als witloofsoep gelabelde pot die we ook ontdooiden eigenlijk spaghettisaus met vlees te zijn. Blijkbaar moet ik mij een tijdje geleden vergist hebben met de stickertjes, want een van de potten “spaghettisaus” bleek dan witloofsoep te zijn)

21: Rest dag 20

22: Panaeng curry

23: Hespenrolletjes met witloof en puree

24: Blinde vinken met appelmoes en aardappelen

25: Spaghetti bolognaise

26: Pasta met halloumi

27: Vegetarische vol-au-vent

28: Salade primavera

29: Spaghetti pesto @ Pfännile

Spaghetti pesto (Le petit requin)

30: Tapas

Totaal: 17x vegetarisch / 1x vis / 12x vlees

Conclusie: Aangezien we (deels onverwacht) verschillende dagen in België waren (typisch eerder vleesrijke dagen), vind ik deze verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis nog heel goed meevallen.

5 Comments

 1. Ik ben geho gestopt met het eten van dier.
  Wat is jouw plan met het al dan niet vlees eten?

  Nieuwsgierige groet,

  1. Goh, ik heb daar eigenlijk niet echt een vast plan voor, moet ik zeggen 🙂 Ik wil minder vlees eten, omdat ik onze vleesproductie ecologisch gezien absoluut niet te verantwoorden vind. Tegelijk vind ik op zich niets mis met vlees eten, mits dat gebeurt met respect voor het dier (daarom ook dat we zoveel mogelijk biologisch vlees proberen te kopen). Al klinkt dit voor een vegetariër waarschijnlijk nogal absurd “respectvol een dier doden”…
   Ik vermoed dus dat ik eerder zal evolueren naar een evenwicht met vaak vegetarisch en soms vlees (een beetje zoals nu dus, maar misschien nog consistenter), al sluit ik uiteraard niet uit dat ik ooit toch helemaal vegetarisch wordt (of wie weet, toch weer meer vlees ga eten).

 2. Leuke verrassing die spaghettisaus 🙂 (ik ben zelf niet zo'n fan van witloof, des te meer van spaghettisaus!)
  Die aspergetaart klinkt lekker. Variant op de bloemkooltaart misschien?

  1. Eerder een variant op de witlooftaart van Photocopy Ann, die hier ook soms passeert: taartbodem (kan mij nu niet meer herinneren of we voor blader- of brokkeldeeg gingen, maar soit), mascarpone erop (gemengd met een gestoofd sjalotje en gekruid met peper en nootmuskaat) en dan daarop de al voorgegaarde asperges en de tomaatjes. Dus ja, waarschijnlijk een beetje zoals jouw variant van de bloemkooltaart, want jij at die natuurlijk ook niet als quiche met eieren enzo 🙂

Comments are closed.