Goede voornemens – Update november

De laatste maand van het jaar is ondertussen ingegaan en dus is het tijd voor de voorlaatste blik op mijn voornemens (iets dat ik vanaf volgend jaar trouwens tweemaandelijks ga doen, want met die verjaardagsdoelstellingen erbij lezen jullie hier anders niets anders meer dan updates 😉 ). Er kwamen opnieuw niet zoveel zaken aan bod, deels omdat ik er al een aantal kon afwerken, deels omdat ik een aantal puntjes (het zwemmen bijvoorbeeld) iets teveel uit het oog verloor.

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 45: 40′ lopen – 30′ lopen – 2,5u  fietsen
Week 46: 2 dagen citytripwandelen – 30′ lopen
Week 47: 30′ lopen – 2,5u fietsen
Week 48: 1,5u lopen – 1u lopen – 1u lopen

Jammer genoeg bevatte november ook weer een week waarin de 3x sporten niet lukte, maar aangezien dat de week was waarin ik op vrijdag mijn presentatie moest geven, “vergeef” ik het mijzelf wel (alhoewel ik eigenlijk serieus aan mijn oren zou moeten trekken, want net op de zwaarste stressmomenten is sporten noodzakelijk om rustig te blijven). Soit, het belangrijkste is dat het lopen de dag erna en vooral het zalige fietstochtje in de sneeuw twee dagen later ongelooflijk veel deugd deden.

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

November was opnieuw een 70% vegetarische maand.

Pasta met halloumi (Miss Aiesj)

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Het gaat nog spannend worden, want eind september stond de stand op 28 geschrapte puntjes en nu, twee maand later, nog steeds. Ik verving  bij het puntje 16 “Een reeks” het duo Stad der blinden – Stad der zienden van José Saramago wel nog door de zeven Harry Potter boeken van J.K. Rowling, toch meer een reeks die naam waard 🙂

Het puntje “aangeraden boek” haal ik sowieso wel nog, maar het zou kunnen dat ik het science fiction-puntje niet meer haal. Niet dat ik The hitchiker’s guide to the galaxy al volledig afschrijf, maar op dit moment heb ik er gewoon geen zin in en dat puntje is mij nu ook weer geen leesdip waard. Maar we zien wel, wie weet vind ik nog iets anders.

16 Comments

 1. Ik ben nu aan mijn laatste twee puntjes bezig met Alice in Wonderland. Of valt dat echt niet onder fantasy? Voor mij helpt die challenge wel als motivatie eigenlijk. 🙂 En 28 puntjes vind ik al heel wat, zeker omdat jij daar effectief 28 boeken voor hebt gelezen. Chapeau!

  1. Goh, ik vind fantasy en science fiction zo moeilijk te definiëren. Bij fantasy horen in mijn hoofd precies tovenaars en toestanden en science fiction speelt zich af in de ruimte, zoiets 🙂 Maar als ik de definitie van wikipedia voor fantasy zo eens bekijk, dan is Alice in Wonderland dat zeker (verzonnen wezens: check, fictieve verhalen: check, imaginaire wereld: check, bovennatuurlijke elementen: check)!

   Zit jij eigenlijk op Goodreads? Want daar lezen we deze maand net Alice in Wonderland als maandboek 🙂

   De 30 gaan daardoor trouwens waarschijnlijk toch nog lukken want ik las Alice in Wonderland als aangeraden boek (want mij begin dit jaar door Johan gegeven als “zeker te lezen”) en ik ben net begonnen in V for Vendetta, wat hopelijk ook kan beschouwd worden als science fiction 🙂

   1. Mah, zo grappig! Nee, ik zit niet op Goodreads, heb al genoeg social media. 🙂 Ik vind die definities ook moeilijk. V for Vendetta lijkt me wel onder science fiction te passen, ja. Super dat de challenge waarschijnlijk gaat lukken!

    1. Haha, kan ik begrijpen 🙂 Ik heb geen facebook of instagram, dus dan kan Goodreads nog wel, maar ’t is inderdaad soms wat opletten om niet teveel op social media te zitten he.

 2. Wat vond jij van “Stad der zienden”? Ik heb “Stad der blinden” graag gelezen, en was van plan om nummer twee ook te lezen, maar Kelly van Ma vie en vert was er allesbehalve fan van…

 3. Ik heb me net voorgenomen om volgend jaar minder lees-uitdagingen aan te gaan. Eigenlijk wil ik vooral meer eigen boeken proberen lezen én een hervertelling van Belle en het Beest én een gedichtenbundel én … 🙂

  1. Ja, ik ga mijn leesuitdagingen volgend jaar ook beperken; ik wil wel veel blijven lezen (uiteraard!), maar omdat ik vrees dat ik door mijn studie een pak minder zal kunnen lezen, wil ik dat er zo weinig mogelijk “van moetens” is 🙂
   Meer eigen boeken lezen, dat is hier ook wel een doel (eentje van de verjaardagsdoelstellingen; veel lijstjes hier 😉
   Je hebt me met je bericht over al die herwerkingen van Belle en het Beest wel zin gegeven om er zo ook eens eentje te proberen!

 4. Momenteel ben ik aan het voorlaatste puntje bezig: Kind van sneeuw voor het puntje fantasy. Volgens mij heb ik die tip zelfs hier opgepikt! Daarna ‘moet’ ik nog een boek lezen dat gericht is op kinderen jonger dan 12 en daar heb ik al een boek van Marc de Bel voor liggen. Normaal lukt het dus wel!
  Voor sci-fi las ik ‘De Cirkel’ van Dave Eggers. Ik hou niet van sci-fi, maar vond dit boek sci-fi genoeg voor mij en ik vond het ook geen slecht boek eigenlijk!

  1. Oh ja, The Snow Child, dat vond ik inderdaad wel de moeite, best wel verrassend want zo’n enorme fantasyfan ben ik nu ook weer niet 🙂 Leuk dat je het (o.a.) door mijn review nu ook leest!
   Welk boek van Marc de Bel ga je lezen? Je geeft mij zin om er in de kerstvakantie bij mijn ouders nog eens eentje van hem te lezen, misschien De Beha-Boomhut.
   De Cirkel staat op mijn verlanglijstje, ik had er eigenlijk stomweg niet aan gedacht dat dat ook als sci-fi kan tellen. Maar bon, ik ben nu bezig in V for Vendetta, dus het komt normaalgezien wel in orde. En De Cirkel kan ik altijd volgend jaar nog lezen 🙂

   1. Het is nét genoeg fantasy, te veel is al snel te veel voor mij… Ik geniet nog steeds van het boek, en ga het echt jammer vinden als het straks uit is…
    Van sci-fi hou ik ook niet zo, vandaar dat ik een boek met een beetje sci-fi gekozen heb. Je kan de spelregels altijd in je eigen voordeel ombuigen hé :-).
    Als laatste boek ligt hier ‘De zusjes Kriegel’ van Marc de Bel klaar. Er waren zo ontelbaar veel andere boeken te ontlenen, dus ik koos bewust voor een iets minder bekend boek. Of toch eentje die ik als kind niet stuk gelezen heb 🙂

 5. Dat zijn goede voornemens! Hitchhiker’s guide is wel een hele boterham natuurlijk. Ik ben er ook nooit doorgeraakt, hoewel ik wel steeds moet lachen als ik aan het boek denk. De Cirkel van Dave Eggers is inderdaad ook wel heel erg goed! En iets dunner…

  1. Ja, ’t is eigenlijk raar: op zich vond ik de eerste pagina’s van The hitchhiker’s guide ook wel grappig en toch lukte het precies niet echt. Nu ja, misschien komt het er volgend jaar wel van (en moet ik het dan ook meer als één boek per keer beschouwen i.p.v. meteen de vier verhalen te willen lezen).

   1. Ik zou het sowieso als verschillende boeken beschouwen, dat heb ik ook gedaan, ik heb enkel het eerste gelezen en de rest ja staat nog te blinken in de kast… Ook niet veel zin in 😉

    1. Haha, dat geeft hoop 🙂
     Ik vind dat altijd zo moeilijk om maar een verhaal te lezen als er meerdere in één bundel zitten; dat boek voelt dan precies niet “uit” (tenzij het echt een verzameld werk is ofzo met gans het oeuvre).

Comments are closed.