Hoe goed kent hij mij?

Anne postte een paar weken geleden een interview met haar Meneertje Mertens en dat vond ik zo’n leuk idee dat ik het vandaag overneem. Het oorspronkelijke idee kon ik via Tiny terug traceren tot bij ene Kliefje, een blog die echter ondertussen offline is.

In alle geval: eens kijken hoe goed J. mij kent 😉 (zijn tekst in normaal lettertype, mijn commentaar in italic)

Ze zit voor de tv, waar kijkt ze naar?

Naar je laptop 😁
Als je effectief naar tv kijkt, dan Grey’s Anatomy, de koers (en programma’s errond), Game of Thrones, Project Runway…

Auwtch, dit is confronterend. Zeker omdat mijn broer, toen ik hem dezelfde vraag stelde, ook antwoordde met “ah, naar uwe laptop natuurlijk”. Nu, wanneer het programma’s zijn die mij niet interesseren (wanneer J. naar politieke debatten kijkt bijvoorbeeld), dan vind ik het niet erg. Maar zelfs bij programma’s die mij interesseren, heb ik de neiging ondertussen met een half oog op mijn laptop bezig te zijn en dat is natuurlijk onnozel.

Wat lust ze niet?

Moet ik dat allemaal opnoemen? 😜 Hesp in warme gerechten, ingewanden, onethische dingen. Sommige dingen heb je wel leren eten, maar andere zoals lamsvlees of olijven blijven moeilijk.

Ik vind het nog wel meevallen eigenlijk 🙂. Maar het is wel waar dat ik minder lust dan jou.

Jullie zijn uit eten, wat bestelt ze te drinken?

Spuitwater meestal. Als je iets alcoholisch neemt, is het een Martini of een Mojito. Of een lekkere limonade ofzo.

Wel grappig dat je geen cola (zero) vernoemt, want dat bestel ik ook vrij regelmatig.

Ah ja, klopt.

Muntthee (Le petit requin)
Deze muntthee bestel ik ook heel vaak aan de ETH, maar daar is hij nooit bij natuurlijk

Wat is haar schoenmaat?

Het was 39, maar is naar 38 gegaan.

Jup, raar, maar waar.

Als ze spullen zou verzamelen, wat zou dat dan zijn?

Stempels en boekjes (genre notitieboekjes). En boeken. Vroeger ook schoenen, maar dat is nu minder. En om het breder te trekken: nieuwe, spannende en interessante ervaringen.

Hahaha, schoenen, dat is toch echt wel wat overdreven! 😂 Ik heb ooit wel meer schoenen – en dan vooral pumps – gehad dan nu, maar ook toen had ik, inclusief twee paar fiets-, een paar loop- en een paar wandelschoenen, ongeveer 25 paar (niet dat dat weinig is, maar ik kan alleszins onmiddellijk een paar mensen opnoemen die er méér hebben). Dat van die stempels en boekjes daarentegen, daar pleit ik schuldig 😜

Schoenen (Le petit requin)
Mijn schoenencollectie op haar uitgebreidst. Vandaag heb ik nog de helft van de pumps, één paar laarzen, één paar lagere botjes, één paar sandalen, twee paar sneakers, één paar ballerina’s en mijn sportschoenen (koersfiets, mtb, lopen, trail, wandelen) ofte dus 16 paar. Zeker die pumps kunnen eigenlijk wel met minder, omdat ik ze – sinds ik ooit een teen brak – niet meer lang kan dragen. Maar ze zijn zo mooi, meneer 😉

Wat is haar favoriete broodje?

Ja maar ja, favoriete dingen gaan in periodes bij jou, dus er is er niet echt eentje die altijd dé lekkerste is. Een favoriet die je zelf gemaakt hebt, is met gegrilde groentjes, halloumi en yoghurt-harissasaus (deze dus, maar tegenwoordig liever op zelfgemaakt vlechtbrood dan gekochte hamburgerbroodjes). Een sandwich met americain ook, maar nu misschien wat minder omdat je nog maar weinig vlees eet.

Klopt helemaal. Mijn broer voegde er nog “die broodjes van Hasan” (eigenlijk gelijkaardig aan mijn broodje met gegrilde groenten, maar met humus en pesto als sauzen) en een broodje Indisch aan toe, vroeger inderdaad mijn favoriet aan de VUB.

Panini met gegrilde groenten (Le petit requin)
Een broodje van bij Hasan

Noem iets wat ze elke dag zou eten als het kon.

Euh ja, chocolade 🙂

Ik zou willen dat het iets gezonder was, maar nope.

Wat is haar favoriete ontbijt?

Ja, maar dat verandert ook weer. Het is lang een omelet met banaan geweest, nu eerder een gewone omelet of een spiegeleitje. Of een boterham met mischmus (een notenpasta) en banaan. Ofwel iets met eieren, ofwel die boterham dus.

Klopt. Eieren eet ik wel maar één keer per week als ontbijt. De rest van de week is het inderdaad die boterham met mischmus of met confituur; af en toe ook granola, al dan niet met yoghurt.

Wat is haar favoriete muziek?

Jah, ook weer heel veel. Qua naam Warren Zevon en als rockband Led Zeppelin.

Warren Zevon klopt absoluut; Led Zeppelin een beetje. Ik hoor een aantal van hun nummers heel graag (Stairway to heaven is een van mijn favoriete nummers aller tijden en Whole lotta love vind ik ongelooflijk machtig), maar ken eigenlijk bijlange niet al hun cd’s. Mijn broer vermeldde nog Nick Cave, die er inderdaad zeker ook bij mag.

Wat is haar favoriete sportteam?

Pfoe, individuele wielrenners wel, maar echt een team? Als je echt supportert en er volledig in meegaat, dan de Rode Duivels.

Wel grappig, want ik ben normaalgezien totaal geen voetbalfan en veel meer een fietsfan, maar een echt favoriet fietsteam heb ik inderdaad niet, terwijl ik wel supporter voor de Rode Duivels.

Belgische nagels (Le petit requin)
Dat leidt dan bijvoorbeeld tot dit soort zottigheid 😉

Welke kleur hebben haar ogen?

Bruin.

Wat doe jij, waarvan ze zou willen dat je het niet doet?

Met mijn rollen ogen. Er zijn er zoveel 😜

Hahaha, “Er zijn er zoveel”, precies alsof ik niets anders doe dan zagen 😂

Sokken oprollen, aan uw haar trekken terwijl ik in slaap val.

Oh, maar dat is nog maar één keer gebeurd. Normaal kriebel je gewoon in mijn haar en dat vind ik net heel leuk; ’t is enkel maar toen je een tijdje geleden bij het in slaap vallen zo een “schokje” had en per ongeluk een snok aan mijn haar gaf… Plezant was dat natuurlijk niet, maar ’t is nu ook weer niet alsof je dat continu doet he 😉

Nee, dat is waar. Maar zo in het algemeen geen oog hebben voor dingen waar jij oog voor hebt, dingen niet zetten zoals jij wilt dat ze staan.

Mja, ik kan niet ontkennen dat ik een moeilijke ben op dat gebied.

Waar is ze geboren?

Goh, ik denk toch in Aalst.

Klopt! Ik snap de verwarring wel, want mijn broer is daar niet geboren.

Je bakt een taart voor haar verjaardag, wat is haar favoriet?

Oei, weet je dat zelf? Er zijn de klassiekers – als ik die ooit zou kunnen maken -, zoals Vateltaart. Of Franse taart van je andere grootmoeder. Of ja, die heavy bom, misschien vind je die nog lekkerder. In Zwitserland dat dessertje met meringue en kastanjenoten. Maar zo iets waarvan je altijd zegt “dat”, dat herinner ik mij niet.

Het klopt alleszins dat ik geen uitsproken favoriet heb. Maar bijvoorbeeld Vatel en Franse taart vind ik wel lekker, maar zou ik eigenlijk niet zelf als verjaardagstaart kiezen. Die “heavy bom” (een charlotte met chocolade) maakt al meer kans. Of tiramisu. Of bavarois 🤤

Tiramisu met ananas en kokos (Le petit requin)
Lang geleden al, deze tiramisu met kokos en ananas. Maar wel wreed lekker 🙂

Wat voor sporten heeft ze allemaal gedaan?

Een beetje atletiek, wielrennen, mountainbiken, badminton, lopen, duiken, wandelen, skiën, zwemmen natuurlijk… Ik denk dat ik wel een groot deel heb nu, ik denk niet dat ik een belangrijke gemist heb.

Neen inderdaad, er zijn er enkel nog die ik eens een dagje gedaan heb (SUP, canyoning…).

Skiën La Bresse (Le petit requin)
Skiën in de Vogezen

Wat zou ze uren kunnen doen?

Blogs lezen 😜 Goh ja, echt uren… als het fysiek lukt, uren op een fiets zitten natuurlijk. Ah ja, en lezen natuurlijk.

Wat voor een uniek talent heeft ze?

De verwondering kunnen vinden, het mooie zien in dingen die andere mensen niet opmerken. Je hebt nog meer talenten, maar dat is er zeker eentje van.

Hoelang zijn jullie al samen?

Zeven jaar.

19 Comments

 1. Geestig.
  Bij die unieke talenten moest ik ook glimlachen omdat het zo mooi is.
  Mag ik u een Led Zep tip cadeau doen? No Quarter. Kiekenvel, niet normaal. (zelf eigenlijk eerst leren kennen door een cover van Tool)

 2. Leuk dat J een keertje aan het woord komt. En inderdaad, heel mooi wat hij zegt over je unieke talent. Ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat je zo’n uitgebreide collectie pumps had (niet dat die zo uitzonderlijk uitgebreid is waarschijnlijk, maar ik vergelijk even met die van mijzelf :-)). Ik kan mij blijkbaar veel beter een beeld vormen van de sportende Haaike, of de Haaike die in de tuin werkt, dan van Haaike op hoge hakken. Toch weer een ander kantje van je leren kennen :-).

  1. Haha, sportende of in de tuin werkende Haaike zijn ook wel veel meer aanwezig, maar het is wel zo dat ik graag pumps draag 🙂 Of vooral droeg, want sinds die gebroken teen, doet het na een tijdje pijn om ze te dragen, waardoor ik ze nog amper draag. Was vooral in de beginperiode dat J. en ik elkaar kenden dat ik vaak pumps droeg, maar ondertussen staan ze dus – op twee lagere paren na – vooral in de kast… Maar ik heb dus inderdaad wel degelijk een “girly” kantje 😉

 3. Zo fijn dat J. je zo goed kent. Zo’n mooi antwoord op de talentvraag! En ook die kleine dingetjes als eigenlijk ben je niet echt een teamsupporter, maar als het moet dan… of americain maar minder omdat je weinig vlees eet… Echt zo’n mooie voorbeelden van zien en gezien worden

  1. Ja, die kleine dingetjes waren heel fijn om te horen, omdat ze mij inderdaad heel erg het gevoel gaven dat hij mij “echt” kent 🙂

 4. Dat voorlaatste heeft hij echt heel mooi omschreven en dat het waar is bewijzen natuurlijk je blogposts met geluksmomenten. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat manlief zou antwoorden wanneer ik hem die vragen zou voorschotelen.

  1. Eens testen, zou ik zo zeggen 😉
   Was eigenlijk ook wel tof om te doen; ik heb het ook voor hem ingevuld (komt volgende week online) en we hebben toch een paar keer goed gelachen eigenlijk 🙂

  2. Doen, echt, want zoals Haaike zegt, het is leuk om doen en er valt al eens te lachen 🙂

 5. ik kijk ook meer op laptopscherm of telefoonscherm dan tvscherm terwijl ik “iets aan het volgen” ben op tv. Guilty.

  1. Vies eigenlijk he; precies of je kan je niet meer op één ding tegelijk concentreren. Grappige bij mij is dat ik dat met mijn telefoon totaal niet heb (vergeet ik heel regelmatig mee te nemen of ligt twee dagen met een lege batterij op de kast). Maar mijn laptop, daar zit ik elke dag uren op…

 6. He, zo gek dat je voeten gekrompen zijn 😀
  Jaren geleden is er zo nog eens een stokje rondgegaan, herinner ik mij. Het lief heeft dat toen ook ingevuld, interview-gewijs, maar ik weet niet meer hoe hij het er van af gebracht heeft toen!
  Leuk om uw vriendje eens aan het woord te horen hier.

  1. Ja, raar he! En ’t was echt wel ineens bij alle merken, dus niet toevallig één paar van een merk waar de maten wat klein uitvallen. Al heb ik gisteren een paar wandelschoenen gekocht, in maat 40… (ok, van een merk met smalle maten en een wandelschoen mag een maat groter), maar toch, rare dinges, die voeten van mij 🙂
   Heb je dat gepost toen, dat interview met je lief? Of gewoon onder jullie twee gedaan?

Comments are closed.