Lentedoelen 2017

Begin dit jaar maakte ik een aantal jaardoelen, maar voor het eerst ook seizoensdoelen om een aantal dingen op korte termijn te kunnen aanpakken. Hoe het staat met de lange termijndoelen en hoe het afgelopen is met mijn winterdoelen, daar schrijf ik later deze maand nog over. Ondertussen is echter het volgende kwartaal begonnen en dus is het ook tijd voor nieuwe doelen op korte termijn, opnieuw in de vijf categorieën die voor mij momenteel het belangrijkste zijn: sport, creativiteit, organisatie en gezondheid in hoofd en lichaam.

1. Iets sportief: 600km fietsen
Het plan is om dit jaar opnieuw aan het Alpenbrevet deel te nemen en ik zou dat graag beter doen dan dit jaar: ofwel drie i.p.v. twee cols, ofwel die twee cols in betere tijden oprijden. In alle geval, welke van beide opties het ook wordt, het impliceert sowieso dat ik voldoende moet trainen. Met gemiddeld 200km per maand hoop ik de lat voldoende hoog te leggen om regelmatig te gaan fietsen, maar ook weer niet zo hoog dat het al op voorhand onhaalbaar is.

Grimselpass-Furkapass (Le petit requin)
Dan moet ik hier weer op en over…

2. Iets creatief: handdoeken naaien
Na het wattenschijfjesplan van het eerste kwartaal, ga ik nu voor keukenhanddoeken. De stoffen zijn al besteld – al moet ik wel wachten tot we terug naar België gaan om ze daar op te pikken -, dus hopelijk is dat voldoende motivatie om er effectief werk van te maken 🙂

3. Iets georganiseerd: een bergruimte in orde brengen
Tijdens onze verhuis hebben we onze bergruimtes (ofte: kelder, een berging in het appartement en een klein berginkje dat toegankelijk is vanaf het terras) snel snel wat ingericht, maar eigenlijk kan dat nog een pak efficiënter, o.a. door wandplanken op te hangen. Vooral de kelder is op dit moment grote chaos, maar anderzijds gebruiken we de twee bergingen vaker en is het dus misschien handiger om die eerst in orde te brengen. Ik ben al blij als er eentje van de drie tegen eind juni ingericht is, maar hoe meer hoe beter natuurlijk 🙂 . De planken zijn in alle geval al op maat gesneden, dus is er eigenlijk geen excuus om er geen werk van te maken.

4. Iets gezond voor het hoofd: 5 “moetjes” niet doen
Dit is een idee van Johan, die natuurlijk ook merkt dat ik heel vaak dingen “moet” doen, terwijl ikzelf de enige ben die de zaken in kwestie belangrijk vindt en dus voor druk zorgt. Hoewel ik hem gewaarschuwd heb dat hij misschien wat meer “de was en de plas” gaat moeten doen 😉 , is het natuurlijk wel een goed idee om aandacht te besteden aan wat druk veroorzaakt, waarom net?, is het terecht of onterecht?, komt die druk van anderen of leg ik die mijzelf op? Én om vervolgens hopelijk een aantal van die dingen los te laten…

5. Iets gezond voor het lijf: 60 dagen suikervrij eten
Ik kan jullie al verklappen dat 45 van de eerste 90 dagen van het jaar suikervrij eten gelukt is (ofte: het winterdoel voor deze categorie). Het systeem lijkt wel te werken, dus ga ik voor hetzelfde doel, maar dan een stapje hoger: twee derde van de dagen suikervrij eten. Wetende dat er in de 91 dagen van het komende kwartaal al twee weken vakantie zit, zal dat een uitdaging worden, maar hey, daarom is het ook een doel natuurlijk én bovendien is het eentje waar mijn lichaam gezonder van wordt.

Le petit requin
Een beetje minder van dit dus…

7 Comments

  1. Veel succes! En chapeau voor het suikervrij eten. Ik heb niet kunnen weerstaan aan de paaseitjes met een suikerlaagje in de supermarkt… en zo heb ik telkens wel een ander excuus 😯

  2. Die laatste uitdaging zou voor mij het moeilijkste zijn. Al is dat minder ‘moeten’ misschien wel even moeilijk. Ik betrap mezelf er maar al te vaak op dat ik me niet kan ontspannen vermits ik niet alle klusjes heb kunnen doen maar die staan er de volgende dag natuurlijk nog steeds zonder dat alles in duigen valt of zo.

  3. Wat meer ont-moeten neemt meteen de druk weg. Suiker is ook een grote vijand van me. Zo’n uitdaging lijkt me heel wat. Leuke insteek dit lijstje. Veel succes ermee alvast!

Comments are closed.