Weekmenu februari 2017

Februari werd een 50-50-maand wat de verhouding tussen vlees en veggie betreft: het eerste tijdens een weekendje in België en een paar dagen Vogezen met mijn ouders, het tweede vooral thuis.

1: Zelfgemaakte pizza funghi

2: Geroosterde spruitjes met pompelmoes, uit: Plenty more (aangezien we in januari zoveel lekkers maakten uit dit kookboek, deden we daar in februari – al even succesvol – nog een beetje mee verder)

Geroosterde spruitjes met pompoen (Plenty more)

3: Tortellini met champignons in arrabiatasaus

4: Tagliatelle met walnoten en citroen, uit: Plenty more (simpel en snel is niet altijd een evidentie bij Ottolenghi – hoewel dat op zich best wel meevalt als je een mooi arsenaal aan kruiden in huis hebt 🙂 -, maar met dit receptje bewees hij dat hij ook dan iets lekkers samenstelt)

5: Restjes dag 3 en 4 + restje macaroni

6: Quiche met geroosterde wortelen, uit: De moestuin van Mme Zsazsa

Quiche met geroosterde wortelen (De moestuin van Mme Zsazsa)

7: Pizza vegé @ La pizza de Nico

8: Choucroute met puree

9: Hamburger met boontjes en aardappelen

10: Pizza poulette @ La pizza de Nico (mijn oorspronkelijke plan was om Colmar te ontdekken terwijl ik moest wachten op mijn bus, maar aangezien mijn val van de dag ervoor voor iets teveel hoofd- en nekpijn zorgde – geen ideale combinatie met mijn rugzak… – bleef ik gewoon in het station en at ik dus ook voor de tweede keer in vier dagen in hetzelfde restaurant 🙂 )

11: Stoofvlees met frietjes en rauw witloof

Stoofvlees met witloof en frietjes

12: Gewokte noedelschotel met quorn en pindakaassaus

13: Vegetarische lasagne met aardpeer, pastinaak, wortel en erwtjes (bij ons thuis ben ik duidelijk degene die kookt volgens recepten en Johan degene die kookt op gevoel. En zoals altijd was dat ook deze keer een zeer lekker gevoel, jammie!)

14: Rest dag 113

15: Croque mozzarella-tomaat

16: Prei-witloofsoep

17: Bicky burger

18: Mix van veggie- en kipschotel @ Amadeus (tja, Amadeus, daar ga je normaal naartoe voor de ribbetjes, maar als er nu iets is waar ik echt geen fan van ben… Gelukkig was dat ook bij Emilie het geval en aangezien we beiden twijfelden tussen dezelfde schotels, deelden we die onder ons, terwijl de rest van het gezelschap zich wel te goed deed aan ribbetjes)

19: Hapjes – Spaghetti – Speculoosijs met frambozencoulis

20: Frikadellen met krieken en rijst (het begint een traditie te worden: de dag dat we terugrijden naar Zwitserland, maakt mijn moeder frikandellen, die we samen met een bokaal krieken ’s avonds maar moeten opwarmen. Handig én lekker)

21: Rest dag 20 (en al even traditioneel is dat teveel voor één maaltijd en blijven er dus nog restjes over voor de dag nadien 😉 )

22: Pannenkoeken

23: Lasagne bolognaise

24: Rest dag 23

25: Witloof-champignontaart

26: Pasta met tomatengroentesaus en halloumi

27: Chicken wrap @ Starbucks (het is niet onlogisch dat veel meetups bij Starbucks plaatsvinden – wegens makkelijk bereikbaar, veel plaats, geen probleem als je er lang blijft zitten… -, maar het zorgt er jammer genoeg ook voor dat ik al eens “verplicht” wordt daar te eten)

28: Hapjes – Stoofvlees met frietjes en rauw witloof – Wafels (grappig hoe anders wij hier voor bezoek koken dan in België: waar we daar al eens graag iets “nieuws” uitprobeerden, gaan we hier – al dan niet op aanvraag van het bezoek zelf 😉 – veel vaker de Belgische toer op)

Wafels

5 Comments

  1. Ik blijf deze overzichtjes leuk vinden. Eigenlijk moet ik ook eens gewoon voor iets eenvoudigs gaan. Croques zijn bijvoorbeeld al superlang geleden maar dan vind ik dat niet ‘gekookt’ heb en dat dat dan eigenlijk niet als avondmaal telt. Wat uiteraard op niets slaagt vermits wat variatie net heel welkom is.

  2. Die quiche, zou het kunnen dat ik die hier al eerder heb gezien…? Vond die toen er zo lekker uitzien en nu opnieuw. Met van die regenboogwortelen, is het niet…?

Comments are closed.