Maand in woord en beeld: januari 2020 #2

Dag 17 – Zware sessie bij de psy, niet geselecteerd worden voor de tweede ronde bij een sollicitatie, ruzie thuis… soms zijn er van die dagen waarop ik enkel maar onder water wil verdwijnen om niet meer boven te komen.

Zürich (Le petit requin)

Dag 18 – Gelukkig volgde een vrij goede dag in de winkel met leuk leesvoer ’s avonds

The book of strange new things (Le petit requin)

Dag 19 – Wandeling in onze buurt, met de Wespi-Mühle als “oude bekende” en de ruïne van Kloster Beerenberg als nieuwe ontdekking

Wespi-Mühle Wüfllingen & Kloster Beerenberg (Le petit requin)

Dag 20 – Even stilstaan en kijken waar ik normaal gewoon doorloop 😍

Le petit requin

Dag 21 – Dagje archiefonderzoek, inclusief witte handschoentjes 😜

Stadtarchiv Luzern (Le petit requin)

Dag 22 – Het mocht een verrassing blijven, maar deze was te makkelijk om te raden, want ik wil al van voor we naar hier verhuisd zijn eens naar de thermen van Vals. Binnenkort gaat het er dus van komen 😄

Verjaardagscadeau (Le petit requin)

Dag 23 – En toen werd mijn keelpijn een zware hoest, ging ik naar de dokter en bleek het griep, bleh 😷

Le petit requin

Dag 24 – In de zetel hangen, dat geeft dan weer wel tijd om naar schone bloemen in huis te kijken

Amaryllis (Le petit requin)

Dag 25 – Foutief denken dat een klein wandelingetje wel opnieuw zal lukken

Winterthur Wülflingen (Le petit requin)

Dag 26 – Ik kan er naar blijven kijken, naar de vaste bezoeker in onze tuin 😍

Roodborstje (Le petit requin)

Dag 27 – Opnieuw naar de dokter wegens nog steeds doodop en licht koortsig. Naar huis gestuurd met een extra week verlenging. Dan maar in de zetel kruipen met films en series (waaronder deze fantastisch absurde What did Jack do? van David Lynch)

What did Jack do? (Le petit requin)

Dag 28 – Oooh ♥

Sneeuwklokjes (Le petit requin)

Dag 29 – Online call voor de Fashion Revolution Week van dit jaar. Chanceke dat griep online niet overdraagbaar is, zo kon ik tenminste nog deelnemen

Le petit requin

Dag 30 – Drankje van de week: warme melk met honing (en ook: ligt het aan het feit dat ik het nu met havermelk i.p.v. koemelk maak of aan het feit dat ik volwassen ben, dat ik dit nu wel lust, terwijl ik het als kind enkel vies vond?)

Le petit requin

Dag 31 – Sommige planten hebben het wat moeilijk deze winter, maar deze laatste aanwinst (eind november gekregen van bezoek ♥) blijft mij een zomers gevoel geven

Pachypodium Lamerei (Le petit requin)

22 Comments

 1. Hopelijk ben je ondertussen weer beter! Ik hoor van veel mensen dat ze de griep hebben… En hopelijk is ook de ruzie weer bijgelegd!
  Bij ons zijn er enorm veel plantjes gesneuveld deze winter… Mijn hart is een beetje gebroken, maar er is weinig aan te doen :-(.

  1. De ruzie is gelukkig al lang bijgelegd 🙂 De griep is voorbij in die zin dat ik geen koorts meer heb en terug kan gaan werken, maar ik ben wel nog heel moe en heb nog een vrij zware hoest, verstopte neus etc. Zeker nog niet ideaal.
   Jammer dat er bij jullie zoveel plantjes gesneuveld zijn! Hier maar een paar, maar dat deed ook al pijn. Ik hoop dat het nu wel voorbij is, maar er is er nog eentje waar ik serieus voor vrees…

   1. Ja, die nasleep van ziek zijn kan altijd even duren hé… 🙁
    Ik duim dat je je snel weer voelt!

  1. De tekst was langer dan alleen mijn naam 🙂

   Ik schreef iets met dat januari weer pittig is met niet lekker voelen en griep….gelukkig gaat het nu weer goed! De lente komt!

   1. Hihi, geen probleem 🙂
    Ja, de griep en verkoudheden zijn inderdaad goed aan het rondgaan… Enerzijds kijk ik uit naar de lente, anderzijds heb ik het gevoel eigenlijk nog geen echte winter te hebben gehad. Het mag dus nog wel even winter blijven van mij – liefst met wat uitstapjes in de sneeuw -, maar dan wel in de versie met blauwe lucht, zonder virussen 🙂

 2. De ziektekiemen lijken echt bij iedereen te passeren. Maar dan heb je dat ook weer gehad en zijn we nu klaar voor het voorjaar.

  1. Het was al lang geleden dat ik nog eens griep gehad heb, ’t is te hopen dat het nog even duurt voor ik het nog eens te pakken heb, want pittig was het inderdaad.

 3. Oh die retro tas van de Panos 🙂 :)!
  Hopelijk voel je je snel beter…

  1. Hihi, tof he die tas 🙂 Ik vond die als kind zo tof dat ik mijn ouders ooit gezegd heb dat ik als huwelijkscadeau enkel die tas wilde. Toen ik uit huis gegaan ben, heb ik ze meegekregen 🙂
   En: merci!

 4. Ik loop ondertussen ook al 2 weken grieperig/verkouden/… rond, zo vermoeiend!! Maar de lente is daar bij jullie al op komst zie ik, hopelijk heb je daar wat deugd van!

  1. Oh, tof dat je hier nog eens reageert; ik wist niet dat je ondertussen op een ander plekje herstart was!
   Ja, ’t is vooral ook dat he, die vermoeidheid. Ik merk het nu ook nog, ook al ben ik “enkel” nog verkouden, dat ik echt doodop ben. Hopelijk zijn we er snel alletwee vanaf!

   Die lente, dat is een dubbele eigenlijk 🙂 Enerzijds kijk ik er zeker wel naar uit, anderzijds heb ik het gevoel eigenlijk nog geen echte winter te hebben gehad (het is er nog niet echt van gekomen om wat uitstappen in de besneeuwde Alpen te doen en hier bij ons is er nog niets gevallen). Het mag dus nog wel even winter blijven van mij, maar dan wel in de versie met blauwe lucht, zonder virussen 🙂

   1. Als je op zo’n locatie woont, kan ik me voorstellen dat het zonde is dat de herfst gewoon zal overgaan in de lente. Ik ben er, met een 17 jaar oude auto die zelfs op herfstochtenden niet altijd wil starten, niet rouwig om.

    1. Oei, ik duim dat die auto het einde van de winter (en daarna hopelijk nog een paar lentes) haalt! In België zou ik ook al veel meer verlangen naar de lente, dat is met hier te wonen echt wel enorm veranderd 🙂

 5. Ai de griep! Hopelijk is hij ondertussen weer verdwenen!
  Oooooh dat roodborstje <3 heerlijk zeg!

  1. De griep wel, er is nu “enkel” een zware verkoudheid overgebleven. Nog altijd heel vermoeiend, maar ik lig gelukkig niet meer compleet plat.
   Super he, dat roodborstje! Zo fascinerend om naar te kijken. Er zitten ook massa’s koolmeesjes in onze tuin, maar dat roodborstje springt er toch wel uit 🙂

 6. Awoe de griep! Het is precies de moeite de laatste tijd. Zelf heb ik naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een vaccin gehad dus ik hoop dat die braaf zijn werk zal doen. Ik heb twee keer de pecht gehad dat er toch nog eens iets doorkwam maar op meer als 20 jaar vaccins valt dat nog wel mee hé. Die trappenfoto is super. Ik weet niet hoe het komt maar ik heb blijkbaar een zwak voor het geometrische effect van trappenfoto’s. De voorbije dagen heb ik net als jij enkele keren warme melk met honing gedronken en ik bleek dat toen lekker te vinden dan warme chocolademelk. Maar misschien moet ik gewoon nog eens uitdokteren hoe je dat het lekkerste kan klaarmaken want de voorbije twee keer had ik daar heel veel zin in en het viel telkens tegen.

  1. Hmm, chocolademelk vind ik ook wel beduidend lekkerder geworden sinds ik het met havermelk maak, net zoals melk met honing. Misschien kan je dat eens proberen?
   Ik was dus effectief ingeënt tegen griep, maar blijkbaar heb ik een soort gekregen die niet in het vaccin zat. Tweede jaar dat ik mij laat inenten en ik heb het al zitten, hopen dat die verhouding niet zo blijft 😉

  1. Ja, gelukkig wel, ik ben nog altijd moe en verkouden, maar ’t is gelukkig geen knock-out-gevoel meer, zoals bij de griep. Merci, lief dat je navraagt! 🙂

Comments are closed.