Maand in woord en beeld: november #2

Dag 320 – Kolenmijn met gezichtsbedrog

Kohlenbergwerk Riedhof (Le petit requin)

Dag 321 – Vlechtbrood en een avondloopje, ofte de ingrediënten van een rustige zondag

Vlechtbrood (Le petit requin)

Dag 322 – Op moeilijke dagen helpt het al wel eens om te kijken naar mijn oude teddybeer en ons roze konijn

Mampfine & Teddy (Le petit requin)

Dag 323 – Of ik na plantensneakers nu ook een plantenrugzak heb? Het zou kunnen, ja 😜

Le petit requin

Dag 324 – Oude wandelstokken versleten + mogelijkheid om aan inkoopprijzen te kopen = nieuwe exemplaren

Wandelstokken (Le petit requin)

Dag 325 – Definitief te koud voor een onbeschermd hoofd

Handschoenen en muts (Le petit requin)

Dag 326 – Kleurtjes in de oven! En 32e verjaardagscadeau, deel 5, ofte the gift that keeps on giving

Le petit requin

Dag 327 – Eerst zwemmen, dan wolken kijken

Hallenbad & Sihlpost Zürich (Le petit requin)

Dag 328 – Hoekje in huis ♥

Le petit requin

Dag 329 – Er komt een City Chapter van Fashion Revolution in Winterthur!

Hinterer Hecht Winti (Le petit requin)

Dag 330 – Inkoopbestelling deel 2: sneeuwschoenen. Ik heb ze een tijdje gehuurd, maar weet nu dat ik het graag genoeg doe om te investeren in een eigen paar.

Sneeuwschoenen (Le petit requin)

Dag 331 – Seizoen drie van The crown overtuigde iets minder, de muziek van de trailer blijft goed

The Crown trailer (Le petit requin)

Dag 332 – Ale, met het pensioen dat ik van de Belgische staat ga krijgen na 2,5 jaar zelfstandige activiteit kan ik dan later eens één keer op mijn eentje op restaurant 🙄

Le petit requin

Dag 333 – Knopen doorhakken. En dat vieren met vrienden en kinderlijk amusement

Illuminarium Zürich (Le petit requin)

Dag 334 – Regenboogkleurtjes 😀

Regenboogflessen (Le petit requin)

11 Comments

 1. Toch wel een beetje benieuwd of de avonturentocht een verrassing bleef voor jou 😉 en wat een prachtige wolken toch altijd!

  1. Ja! Voorlopig is die tocht nog steeds een verrassing, want we moeten nog gaan en ik hou wel van verrassingen, dus wilde ik gerust nog wat langer wachten 🙂 Waarschijnlijk kom ik het in januari of februari te weten.

 2. Met dat Belgische pensioen ga je inderdaad niet ver geraken. Ik vind het trouwens een beetje onzinnig dat ze mensen nu een bedrag voorhouden dat ze zogezegd als pensioen gaan krijgen binnen 35 jaar. Er kan (en zal) nog zoveel veranderen. Dat herinnert mij eraan dat ik in mijn tijd bij Thomas Cook een Zwitsers contract had en toen een klein stukje Zwitsers pensioen zou moeten hebben opgebouwd. Benieuwd of daar ooit echt iets van komt want officiële documenten om dat te bevestigen heb ik niet.

  1. Ah oei, en nu met dat faillisement is het waarschijnlijk heel moeilijk om daar nog ergens iets officieels van te pakken te krijgen. Ik hoop alleszins dat dat gewoon in orde komt. Hoe komt dat eigenlijk dat dat een Zwitsers pensioen is, Thomas Cook was toch Brits? (moet je niet op antwoorden hoor, ben gewoon nieuwsgierig 🙂 )

   1. Ja, misschien moet ik toch eens op zoek gaan naar documenten die mijn tewerkstelling daar bevestigen en die goed bewaren. De Britse tak van Thomas Cook heeft de Belgische meegetrokken in zijn faillissement, maar toen ik er werkte had ik eigenlijk de indruk dat wij met de Britten weinig te maken hadden en werkten voor de Duitse tak, die zijn personeelsafdeling in Zwitserland had zitten. Zwitsers contract dus, en ons loon in Zwitserland betaald.

 3. Ik vond het 3e seizoen van The Crown ook niet echt een hoogvlieger, mooi gemaakt, dat wel, maar voor de rest een beetje middelmatig.
  En wat een mooie rugzak!

  1. Ja, mooi gemaakt is het zeker; ’t is inderdaad ook inhoudelijk dat dit seizoen mij minder overtuigde. Het was niet slecht, maar het voelde teveel als 10 losse afleveringen i.p.v. als één opbouwend verhaal, vond ik.

 4. Die nieuwe rugzak ziet er prachtig uit en van kleurrijke gerechten word ik zelf steeds een beetje vrolijk. Dat gezichtsbedrog is trouwens zo bizar.

  1. Ja he! Ik was even in de war, omdat we in de uitleg van de gids net te horen hadden gekregen dat je bijna nergens goed rechtop kan staan in die mijn en we dus plots een schijnbaar 3m hoge gang te zien kregen. Tot er plots een klein rimpeltje in het wateroppervlak te zien was (nadien door de gids versterkt) en het dus gewoon een supermooie spiegeling bleek 🙂

Comments are closed.