Maandmenu juni 2022
- donkergroen cijfer = veganistisch
- lichtgroen cijfer = vegetarisch
- rood cijfer = vlees
- blauw cijfer = vis
- < = afhaal
- @ = op restaurant
1: Vegetarische balletjes in tomatensaus met frietjes en witloofsalade
2: Ravioli mit seizoensvulling en kruidenpesto @ Löwen
3: Vegetarische hachis parmentier met prei
4: Pasta pomodoro met champignons en halloumi
5: Pizza rucola-parmezaan < La Mirada
6: Veganistische fishsticks met spätzli en witte bonen in tomatensaus
7: Tofu in zoetzure saus met rijst < Thai orchid
8: Ravioli’s met vegetarisch gehakt en erwtjes in tomatensaus
9: Preischotel met aardappelen en wortelen
10: Salade – Risotto met paddenstoelen en gedroogde tomaten – Vanilleijs met aardbeien @ Restaurant Eulachpark
12: Pizza mozzarella
13: Paprika, broccoli en platte bonen met noedels in sojasaus-pindakaassaus
14: Tofu in zoetzure saus met rijst < Thai orchid
15: Lasagne met ricotta en spinazie
16: Zuurkool met puree en vegetarische braadworst
17: Pad thai met tofu en ei < Kaimug
18: Vegetarische en vleesballetjes met aardappelsalade en tabouleh
19: Kaaskroketten – Kalkoengebraad, peren met veenbessen en kroketten
20: Vegetarische schnitzel met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen
21: Linzenpotje uit het Midden-Oosten, uit: Honger!
22: Barbecue
23: Bicky burger met frietjes < Yummies
24: Groentenburger met boontjes en gekookte aardappelen
25: Vol-au-vent met frietjes
26: Spaghetti bolognaise
27: Vegetarische balletjes met puree en appelmoes
28: Pizza vegetariana < Caliente
29: Veganistische balletjes en champignons in tomatensaus met penne
30: Curry-rijstschotel met paprika en erwtjes
Dit wil ik nog altijd een keer zeggen: zo knap dat jij elke avond weer fatsoenlijk eet! Ik heb geregeld dat ik denk ‘een boterham is ook oké’. (En het is ook omdat ik niet alleen ben dat ik überhaupt moeite neem om te koken) . Heb jij dat nooit?
Oh jawel, heel vaak zelfs 🙂 De bovenstaande maand is een “specialleke”, omdat we 10 dagen in België gegeten hebben (de rode lijn in de voor de rest groene maand… 😉 ), maar eigenlijk kookt Johan het merendeel van onze maaltijden. Hij zou alleen voor zichzelf ook op een boterham of iets dergelijks terugvallen, maar omdat hij weet dat ik ook mee-eet, doet hij meer moeite. Dat redt echt mijn maaltijden, want met 90% werken op vier dagen zou ik, als ik (voor mijzelf) zou moeten koken, ofwel veel meer afhaal doen (zit er nu al regelmatig in, vb. wanneer ik weet dat ik laat ga werken of ’s avonds nog ga sporten, dan ga ik ’s middags op het werk iets gaan halen), ofwel boterhammen of brol eten (à la diepvriespizza, lasagne uit een pakje… ok voor een keer, maar niet om alle dagen te eten). Ik kan voor mijzelf ook best wel moeite doen, maar dat is sporadisch eens.
Je zette mij met je vraag wel aan het denken of dat altijd al zo geweest is, dus ik ben als vergelijk eens gaan kijken naar een weekmenu uit de periode dat we uit elkaar waren en ik dus eten moest klaarmaken enkel voor mij en dat zag er dan zo uit: https://lepetitrequin.com/weekmenu-november-2017/
En dit is dan weer een weekmenu uit een periode dat ik werkloos was, maar wel kookte voor twee: https://lepetitrequin.com/weekmenu-mei-2015/ (wel fijn om te zien hoeveel groener onze menu’s geworden zijn tegenover toen 🙂 ).
Dus ja, véél meer boterhammen als het enkel voor mij is én ik werk heb 😉 Mijn grootste aandeel in het menu hierboven is dat ik dat menu samenstel en de boodschappen doe op mijn vrije dag en in het weekend of op maandag af en toe eens kook. Maar de rest is allemaal Johan 🙂
Ik besef door jouw antwoord dat er ook een afhaaloptie is. Ik had daar helemaal overheen gekeken, dacht dat jullie vaak uit eten gaan. xD (ook omdat ik in mijn leven slechts één ding af te halen is: frietjessss)
Haha, is dat nu een enorme Belgische invloed, frietjes afhalen? Of was dat in Nederland al zo?
Vers mee begonnen toen we naar Vlaanderen kwamen. (Maar weet wel dat dat in Nederland ook veel gebeurt, alleen deden wij dat niet)
Ah, dat is wel grappig, dat dat in Nederland in het algemeen wel gedaan wordt, maar jullie dat pas in België deden. Ik merk dat ik daarin wel nog steeds Belgisch ben: hier bestaat dat gewoon niet (t.t.z. ik kan bij een durumzaak ofzo wel een pak friet kopen, maar de typische frituur bestaat hier niet) en hoewel ik het op zich niet mis, staat een bezoek aan België wel bijna altijd gelijk aan “eens frietjes gaan halen” 🙂
zuurkool nog in juni? da’s nu toch echt wintergerecht?
Goh ja, op zich wel, maar ’t was ingemaakte, dus dat is niet meer zo seizoensgebonden (toch qua beschikbaarheid van de groente, qua smaak blijft het wel eerder winters, maar ’t was een goestingske 🙂 ).