Twee jaar in Zwitserland, tijd voor een give-away

Twee jaar geleden startte ons avontuur in Zwitserland: na een lange autorit trokken we in de studio waar we twee maanden zouden wonen. Ik zei het vorig jaar al en het gevoel is eigenlijk niet veranderd: de ene dag lijkt het alsof we hier al een eeuwigheid wonen, de andere kan ik niet geloven dat het ondertussen al twee jaar is. Twee jaar met gigantisch veel hoogtepunten, maar ook wel moeilijke periodes. Twee jaar waarin we proberen integreren, maar daar eigenlijk nog altijd maar half in slagen (aantal Zwitserse vrienden = 0; aantal Zwitserse wandelingen = tel kwijt 😉 ). Twee jaar waarin we zodanig verliefd werden op dit land dat het moeilijk in te beelden is dat we hier nog ooit zouden vertrekken. Twee jaar waarin we nog altijd met zoveel liefde terugkeren naar België dat het absurd lijkt dat we daar nooit meer zouden wonen.

Zürichsee (Le petit requin)

Twee jaar, minus één dag, ook dat ik ondertussen al blog. De dag na onze aankomst startte ik immers met dit blogbericht over bovenvermelde studio (ok, technisch gezien startte ik een paar maanden ervoor in het kader van Kikker leest, maar die poging bloedde onmiddellijk dood). Een blog die startte als plek om familie en vrienden in België op de hoogte te houden, maar ondertussen al zoveel meer dan dat is geworden. Een blog waar jullie ondertussen al een tijdje jullie weg naar vinden en ook dat blijft iets dat mij nog elke dag kan blij maken én verbazen.

En dus leek twee jaar Zwitserland en bijna twee jaar bloggen mij wel een mooie aanleiding voor een give-away, als bedankje voor jullie gelees hier, voor jullie reacties (eeuwige hartjes voor reacties!), voor de inspiratie die jullie mij zo vaak geven!
Het lijkt mij wel passend om er een pakje met een Zwitserse touch van te maken: verwacht jullie dus aan een combinatie van Swiss made en Haaike made 🙂 Wat er exact inkomt, ga ik bepalen al naargelang de winnaar. Zo is de kans groot dat onderstaande lekkernijen in het pakket terechtkomen (ik blijf fan van Belgische chocolade, maar – eerlijk – de Zwitserse is toch ook wel de moeite waard 🙂 ), maar aangezien er ook best wel wat veganisten onder mijn lezers zitten, kan het ook een variant erop worden. En zo ken ik een lezeres die heel blij zou zijn met Rivella, maar weet ik dan weer van anderen dat ze zo suikervrij mogelijk eten…

Truffes Sprüngli (Le petit requin)

Om kans te maken op dit Zwitsers pakketje op maat, moet je enkel een reactie achterlaten hieronder! Daarin hoor ik graag jullie mening over deze blog: wat lezen jullie graag? Welke berichten slaan jullie over? En stille lezers mogen, als ze daar zin in hebben, zichzelf ook altijd eens voorstellen. Ik ben best wel benieuwd wie de mensen achter de anonieme bezoekjes zijn 😉 Vergeet zeker geen geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik de winnaar kan contacteren!

Deelnemen kan tot en met 8 mei middernacht; de dag erna lig ik waarschijnlijk toch gewoon in de zetel te bekomen van de halve marathon, dus ideaal om papiertjes te knippen en een naam te trekken 😉 . De winnaar mag zijn pakketje in juni verwachten. Dat is nog een tijdje, maar dan kan ik het zelf naar België meenemen en ofwel afleveren, ofwel ginder onmiddellijk versturen: vanuit Zwitserland blijkt pakjes versturen namelijk nogal onvoorspelbaar te zijn; de ene keer duurt het een dag, de andere keer anderhalve week en dat risico wil ik met een pakketje met toch een aantal etenswaren niet lopen.

Succes! 🙂

23 Comments

 1. Super! Proficiat met je blogverjaardag! Amai, al twee jaar in Zwitserland. Ik kom hier met veel plezier lezen. Voor de weken in woord en beeld heb ik soms niet de moed om alles te lezen, dat hangt af van hoeveel tijd ik heb, maar eigenlijk lees ik alles hier wel graag. 🙂 Doe zo voort! Ik ben zelf wel een grote fan van Toblerone, al kan je die ook supergemakkelijk hier kopen natuurlijk. Hoera voor de give-away, dat alleszins!

 2. Zo lang volg ik je eigenlijk nog niet, maar heb nog niks tegen gekomen dat ik niet graag lees. Doe gerust zo door 😉
  Dankzij de blog van Kathleen (verbeelding) je leren kennen en ik ben super blij wat meer Belgische bloggers te ‘kennen’ ook al wonen ze in Zwitserland 😛 Ik weet wel nog steeds niet waarom je toen naar daar trok? Werk of liefde of beide? *curieuseneusemosterdpot-modus*

 3. Hieperdepiep! Ik weet eigenlijk niet goed meer hoe ik je blog leren kennen heb, want ik kom hier toch al een hele tijd lezen (al van voor ik zelf een blog begon). Ik lees vooral graag over het reilen en zeilen in Zwitserland, inclusief mooie foto’s. Zoals in deze post dus! Leuk, zo’n give-away! Ik doe mee :-).

 4. Oh, zo leuk, Haaike! Door jou zou ik me ook wel eens willen laten verrassen! Ik lees hier quasi alles, behalve soms zoals Gerhilde de weken in woord & beeld omwille van tijdsgebrek. Doe vooral verder zoals je bezig bent, dus! 🙂

 5. Proficiat met je blogverjaardag! Ik lees hier zo goed als alles, met een kleine voorliefde voor de blogposts over boeken en Zwitserland 🙂 De blogpost over de Brusselse boekenwinkels steekt er voor mij nog steeds bovenuit.

  Nog veel blogplezier!

 6. Wauw, is dat al twee jaar?! Ik weet ook al niet meer goed hoe ik her terecht ben gekomen, maar ik weet wel dat ik hier elke keer heel graag kom lezen. Op één: de leesupdates! En de weekmenu’s zijn ook leuk. En de updates van je voornemens. Eigenlijk lees ik ook zo goed als alles hier, maar ik laat niet altijd op elk bericht een reactie achter…

 7. Proficiat met je blogverjaardag! Ik lees hier bijna alles graag: de weekupdates, blogs over boeken, … Ik ben nogal kritisch over blogs: als er te veel berichten zijn die ik niet leuk vind, dan volg ik niet meer. Het feit dat ik je ondertussen toch al een tijd volg, zegt dus veel 😉

 8. Ter ere van jouw tweede blogverjaardag kom ik uit de anonimiteit 🙂
  Proficiat met jouw blogverjaardag!
  De mooie natuurfoto’s die mij steeds wegdromen maar ik weet niet of we ooit de kracht zouden hebben om de sprong naar het buitenland effectief te wagen.
  Dus blijf ik momenteel verder dromen 🙂
  Veel succes met de halve marathon. Ik duim voor een mooi resultaat!

 9. Leuk! Ik lees eigenlijk alles hier graag, zowel de persoonlijke posts als de informatieve (zoals die over de Brusselse boekenwinkels of vegetarische restaurants in Zürich). Als ik ooit al iets heb overgeslagen uit tijdsgebrek dan waarschijnlijk één van de weekmenu’s.

 10. Wauw, is dat al twee jaar?! De tijd vliegt …
  Ik lees hier eigenlijk alles graag. Er zijn veel dingen die kilometers (letterlijk én figuurlijk) van mijn bed afstaan, zoals het voornamelijk vegetarisch eten, het supersportief zijn, het proberen alles heel ecologisch aan te pakken, en toch blijf ik terugkomen en lees ik bijna elke post even enthousiast. Dat vind ik dus eigenlijk een geweldige kwaliteit; iemand die het onderwerp niet direct aanspreekt, toch geboeid kunnen houden. Chapeau!

 11. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik lees eigenlijk alles op jouw blog, maar heb een boontje voor boekenposts en fair wear posts, omdat dat ook twee grote interesses van mij zijn.
  Oh ja, en lijstjes natuurlijk ook (ben dol op lijstjes!) (hartjes voor jouw unesco-erfgoedlijstje). Ik vergaap me ook graag aan jouw mooie Zwitserland-foto’s (de steenbok!)

 12. Tegelijk blogjarig, als dat niet plezant is! Ik lees het liefst over wat jij leest, want ik hou van mooie woorden en ben altijd op zoek naar nieuwe verhalen om mijn hart mee te voeden. Op nog meer jaren in Zwitser/België/… vooral blogland!

 13. Proficiat met je blogverjaardag Haaike! Ik volg het hier nog niet zo lang en ben zelf beginnen bloggen in 2015. Toen ik de weg naar jouw blog vond, leek het me dat je hier al veel langer aan het bloggen was, het kwam zo vertrouwd over met name. Updates vind ik altijd leuk zoals de weekoverzichten. Ook voor boeken heb ik een zwak en door mijn eigen levendige interesse in een gezonde en bewuste levensstijl: alles wat daarmee te maken heeft (ecologische voetafdruk/fair wear friday…). Doe dus maar rustig verder zoals je hier bezig bent ;-).

 14. Dikke proficiat met je blogverjaardag! Ik kom hier heel graag lezen, ik denk dat ik ook praktisch al je blogberichten lees (ook al laat ik niet altijd een reactie achter). Ook je foto’s zijn fantastisch, van op reis in Zuid-Afrika bijvoorbeeld maar ook van in Zwitserland zelf. Ik ben ook curieus naar je voornemens en de updates hiervan en je trainingen voor je halve marathon …
  En, er zit ook een hele toffe lieve madam achter deze blog, dat weet ik ondertussen ook! Doe er nog vele jaren bij 😉

 15. Hoera voor 2 jaar bloggen! En uiteraard voor 2 jaar Zwitserland, ben benieuwd hoevele er nog gaan volgen 🙂
  Geen idee hoe lang ik hier al meelees, denk een half jaar ongeveer? Ik heb een boontje voor je FWF-posts en de mooie natuurfoto’s die je plaatst. En al de rest lees ik eigenlijk ook graag, dus ik blijf je zeker volgen. Veel geluk voor alle posts die nog gaan komen en alle Zwitserland-avonturen die je nog gaat beleven.

 16. Amai, de jaren vliegen voorbij zeg… Een dikke proficiat!

  Ik lees eigenlijk – net als veel mensen hierboven – al je posts. Ik ben totaal niet sportief, maar zelfs daar lees ik graag over bij jou dankzij je vlotte schrijfstijl en mooie (natuur)foto’s 😉

  Oh, en veel succes met je halve marathon! Bergen respect!

 17. Soms heb ik echt de indruk dat de tijd nog sneller voorbij vliegt wanneer je blogt. Plots is het weer tijd voor een wekelijkse of maandelijkse terugblik terwijl ik het idee heb dat die periode nog maar net gestart is. Ik volg je ondertussen nog niet zolang maar leerde je (als ik me niet vergis) kennen via een reactie die je achterliet op mijn blog. Ik vind het heel leuk om je blogposts te lezen maar minstens even leuk wanneer ik een melding krijg dat je een reactie hebt gepost.

  Ik weet echter niet meteen of ik een favoriete soort blogpost heb op le Petit Requin. Sommige interesses delen we, andere zijn voor mij dan weer nieuw maar eigenlijk lees ik ze allemaal graag. Ik vind het ook heel tof om je vakantiefoto’s te bewonderen en op die manier een beetje mee op reis te gaan.

 18. Mmmm Rivella!!!! 0:-)
  Proficiat met de twee jaartjes!
  Ha de Zwitserse post is inderdaad onvoorspelbaar; zonder priorzegel deed een brief er (in de tijd dat ik er vakantiejobs deed) soms een maand over om vanuit België op z’n bestemming te geraken, of omgekeerd.
  Je weet al dat ik hier zeer graag kom lezen. Ik durf zelfs zeggen dat ik hier alles lees en niks oversla. Omdat ik zo een beetje kan wegdromen en Zwitserland héél diep in mijn hart zit. (Hartjes voor bergfoto’s!) Omdat ik hoop er ooit ook te kunnen wonen. Omdat je heel leuk schrijft. Omdat je goed afwisselt tussen persoonlijke dingen en boeken en eten en dat zijn eigenlijk het grootste deel van mijn interesses 🙂 En omdat je ook over de minder leuke dingen durft schrijven, jezelf durft openstellen naar ons, compleet onbekenden uiteindelijk!
  Keep on blogging, is het besluit van mijn reactie.

 19. Proficiat met je tweede expatverjaardag!
  Ik lees hier gewoon alles en graag, al reageer ik slechts in perioden (met al die bezoekers hier staat mijn virtueel sociaal leven al lang op een laag pitje 😉 ). Je foto’s doen dromen, die zijn echt heerlijk. Ook je aandacht voor mooie beelden en de minder opvallende dingen (zoals dat ijzersmeedwerk onlangs) vind ik heel tof, omdat ik probeer zo vaak mogelijk van dat soort kleine gelukjes te genieten. Alleen op het vlak van sporten zijn we niet compatibel, (vrijwillig verder dan naar school) lopen of lange afstanden fietsen zie ik mezelf net zo gauw doen -chapeau voor jou!

Comments are closed.