Week 2016/18 in woord en beeld

Een week waarin ik van Zürich naar Genève ging en van Versailles over Bayreuth naar Rome! Gelukkig voor mijn lichaam vond enkel dat eerste deel ook in realiteit plaats 🙂

Op maandag en dinsdag was ik immers – opnieuw – vooral in de bibliotheek te vinden, dit keer om er het verslag van de vorige les te schrijven. Tijdens onze lessen geven immers altijd twee (of soms drie) studenten de presentatie, twee anderen geven feedback, twee leiden de discussie over het thema en tot slot schrijven twee studenten een verslag over dat alles. Of dat is toch het ideale geval, want toeval wil dat ik voor het verslag ingedeeld was met een student die aan het begin van dit semester besliste om zijn studie stop te zetten. Ik stond er dus alleen voor en had dan ook nog eens twee dagen minder tijd, omdat we door het Hemelvaartweekend al op woensdag i.p.v. op vrijdag les hadden. Het was dus even gas geven, maar gelukkig lukte het om mijn tekst over feest- en theaterbouw aan de hoven in respectievelijk Versailles en Bayreuth op tijd af te werken.

Le petit requin

Tijdens een van de pauzes deze week trok ik naar het nieuwe filiaal van Hiltl in een deel van het postgebouw, vlakbij Hauptbahnhof. Strategische locatie, al was ik nog meer gecharmeerd door de leuke aanduiding van de toiletten en de nieuwe kaartjes met o.a. een aubergine-poststempel. Qua reclamebureau hebben ze wat mij betreft alleszins wel een goede keuze gemaakt 🙂

Le petit requin

Op woensdag hadden we in de voormiddag dan onze gebruikelijke les; in de namiddag was het tijd voor de voorbereidingen voor de studiereis begin juni. Ging het vorig semester voor een tweedaagse naar Ulm, dan trekken we dit keer vijf dagen naar Rome. Superblij ben ik daar mee, want het is 15 jaar geleden dat ik er was en als je weet dat we toen op één dag een rondtoer deden, dan is er nog héél veel te ontdekken.

Le petit requin

Donderdag was het Hemelvaart en aangezien het stralend weer was, trokken we er in de voormiddag met de mountainbike en in de namiddag met de moto op uit. Die mototocht bracht ons langs de abdij van Einsiedeln, waar ik een paar weken tevoren ook al op studie-uitstap geweest was en die Johan ook wel eens wilde zien. En hoewel ik eerst van plan was om ze jullie ook te tonen, ga ik dat houden voor later, want dit beeld van de iets verder gelegen Wägitalersee was toch nóg meer de moeite waard 🙂

Le petit requin

Ik kreeg deze week ook een compleet overdreven cadeau van Johan, die vond dat ik voor de halve marathon toch wel een echte – hele smalle en superlichte! – loophorloge verdiend had i.p.v. met mijn fietsgps in de hand te lopen. Zotte dinges!

Le petit requin

Jullie lazen al dat we op zaterdag richting Genève vertrokken en er een stukje van de stad bezochten. O.a. de kathedraal met deze Kapel van de Makkabeeën was het bezoek alleszins meer dan waard!

Le petit requin

Op zondag werd er dan vooral gelopen en naast de foto’s die jullie al zagen, stelde ik – op basis van de beelden van de organisatie – nog een kort filmpje van ons beiden samen.

En hoewel Johan het qua tijd veel beter deed dan ik, bleek mijn recuperatie wel beter: ik was bijna niet stijf, terwijl hij twee dagen stram rondliep. Dat dat vooral ligt aan het feit dat hij durfde in hogere hartslagen te lopen, negeren jullie eventjes mee he 😉

12 Comments

  1. Ja, we vonden het truitje van de organisatie wel mooi en van goede kwaliteit, dus hebben we daar mee gelopen. Verbaasde mij eigenlijk dat niet meer mensen dat deden (behalve natuurlijk degene die vb. voor een goed doel ofzo lopen en daarvan een t-shirt hebben).

 1. Alweer een leuk overzicht! En zo een man die vindt dat je een cadeautje verdient, mag je zeker niet tegenspreken 😉 !

 2. Amai zo graaf dat er zelfs gefilmde beelden van zijn 🙂
  Jeej voor Rome! Is bij mij ook al 15 jaar geleden…

 3. Uiteraard negeren we dat mee. Ik ben vooral blij voor jou dat je nadien niet al te veel last hebt gehad van die marathon. Ik beperk me qua conditie-training nog steeds tot leesmarathons en boeken tillen.

  1. Aangezien ik de laatste tijd regelmatig met een hoop leesvoer op en af naar de bib sleur (lang leve dikke naslagwerken voor taken en een lange wachtlijst voor een kastje in de bib…), weet ik dat dat qua conditietraining soms echt niet te onderschatten is 😉

  1. De kathedraal zelf was eigenlijk veel soberder (protestants); dit was “maar” een kapel, maar qua kleuren veel overweldigender 🙂

 4. Die kapel is echt heel knap. En de kaartjes en stempel, leuk :-). Op sportief vlak heb ik grote bewondering, want ik houd het op microbewegingen en heel, heel, heel af en toe (binnenkort hopelijk vaker) een wandeling. Bravo voor jullie uithouding!

Comments are closed.