Week 2016/25 in woord en beeld

Begin deze week liet ik mij nog eens gaan in de bibliotheek in mijn ouderlijk dorp. Ik kom er nog maar zelden, want tijdens onze bezoeken is het meestal de moeite niet om een boek uit te lenen: meteen uitlezen is vrij onhaalbaar gezien onze agenda tijdens zo’n bezoek meestal goed gevuld is en meenemen naar Zwitserland lukt ook al niet, omdat ik die boeken nooit op tijd terug kan brengen. Ons verblijf van een paar weken is dus hét moment om er nog eens van te profiteren, al heb ik misschien een beetje overdreven 😉

Le petit requin

Mijn vader ruimde deze week een hoop oude cassettes op en dat zorgde ervoor dat ik ook mijn – weliswaar veel kleinere collectie – aanpakte. Waar mijn vader het heel efficiënt aanpakte (papiertje eruit en in de papiermand, rest in de doos voor het containerpark), ging het bij mijn broer en mij vooral van “ooh, Klein Duimpje” en “aah, de troetelbeertjes”. Uiteindelijk hield ik er twee bij: mijn allereerste zelf opgenomen cassette én de cassette waarop mijn ouders gesprekjes met mij en later ook mijn broer opnamen (schetteren dat ik als drie- à vierjarige kon, miljaar!). Al heb ik ook even getwijfeld om deze cassette met o.a. David “Dowie” bij te houden 😉

Le petit requin

Woensdag vierde ik voor het eerst in een paar jaar mijn verjaardag nog eens in België. Goed voor veel te veel lekkers – mmm, chocoladetaart… mmm, pannnenkoeken… -, superleuke cadeautjes, een etentje bij mijn favoriete Italiaan in Brussel (met hilarische toiletposter) en een gezellige avond op café om – in stijl, ahum – naar de match van de Duivels te kijken.

Le petit requin

Op donderdag trok ik naar Leuven om LJ haar gewonnen pakket te geven. Toen de random name picker haar naam trok, ben ik echt in lachen uitgebarsten, want het kon moeilijk toepasselijker zijn dan de vermoedelijk grootste Zwitserlandfan onder mijn lezers (kijk maar alleen al naar haar blognaam). Ik heb weliswaar ook eventjes gedacht dat sommigen zouden denken dat het opgezet spel was, maar bon ja, dat is dan maar zo… Wie benieuwd is wat er uiteindelijk allemaal in het pakket zat, kan dat in dit bericht van LJ lezen; ik heb er alleszins mijn plezier aan gehad om het samen te stellen 🙂
Nadien trok ik nog richting boekwinkels Boekarest en Barboek, die laatste op LJ’s aanraden, want ik kon haar haar pakket persoonlijk overhandigen en ontdekte zo meteen dat ze ook in het echt een toffe madam is! Ik heb mij braaf ingehouden, maar nam in elke winkel toch één boek mee naar huis 🙂

Le petit requin

Vrijdag trokken we richting Zeeland voor het juniweekend van onze Brusselse duikclub. Omdat ik mijn nieuwe jacket wilde uittesten, doken Johan en ik al in het water vooraleer ’s avonds met de rest nog een duik te doen. De eerste was er alleszins eentje om te onthouden: niet alleen ben ik heel tevreden over het jacket, het was ook mijn 100e duik!

Le petit requin

Op zaterdag deden we opnieuw twee duiken: eentje in het meer van Grevelingen, waar we een eindje moesten stappen (altijd zuchten en blazen met al die kilo’s aan lood en fles op je rug 🙂 ) en daarna eentje aan de Zeelandbrug, waar de zoektocht van mijn buddy en mij naar een zeepaardje vruchteloos eindigde. Des te frustrerender toen bleek dat verschillende mensen van onze club het wél gevonden hadden. Ach ja, volgende keer dan maar 🙂 . Het deed hoe dan ook deugd om na lange tijd nog eens in de Zeelandse wateren te duiken!

Le petit requin

Zondagochtend lieten we het duiken over aan de rest; wij werden immers in West-Vlaanderen verwacht voor het lentefeest van een van Johans neefjes. Al hebben we mogelijks net iets meer gespeeld met Johans jongste petekind 🙂

Le petit requin

17 Comments

 1. Mooi overzicht, dat ziet er een fijne week uit! Super van je 100e duik ook, je hebt er even op moeten wachten.
  Homo Energeticus heb ik ook liggen, zeker het meer wetenschappelijke eerste deel vond ik interessant om te lezen. Boekarest is eigenlijk niet zo heel ver, ik zou er graag eens binnenstappen, maar dat is me tot nu toe nog niet gelukt.
  Nog fijne dagen in België!

  1. Ja, het duiken is door Zwitserland jammer genoeg wel wat verminderd. Al valt het al bij al nog wel mee (dankzij wat duikreisjes 🙂 ) met 100 duiken op 4 jaar.

   Ben net begonnen in Homo Energeticus en inderdaad, het eerste deel is tot nu toe heel interessant!

 2. Oei, en de fietstocht die in het water viel en dan maar een meeting werd tussen twee blogsters? 😉

  1. Haha, dat is week 26 😉 Ik neem altijd een week (of in dit geval een week en twee dagen) marge om die berichtjes te schrijven, anders voelt het iets teveel als “ik MOET NU schrijven” 🙂 Maar daardoor loop ik dus altijd een beetje achter. Het komt dus nog!

   1. Haha, excuses 😉 Wel spijtig dat we geen foto’s genomen hebben hé, tju toch.

    1. Ja, ik heb het ook nog gedacht! Deze zondag dan maar 😉

     (en om nog op je mailtje te antwoorden: ik ben gelukkig droog in Gent geraakt; veel donkere wolken, maar er is gelukkig niets uitgevallen 🙂
     Jij nog op de rollen gereden?

  1. Merci! Vond het heel leuk om samen te stellen, al was het toch wat spannend afwachten om te zien of ze het wel leuk zou vinden 🙂

 3. Fijne tijd in België gewenst, en alsnog een gelukkige verjaardag!

 4. Cassettes, my god.. Ik heb er ook nog ergens eentje liggen, eentje maar, voor een project op school een soort toneelstukje. Ik nam vroeger op van mijn cd’s en de radio, zo leuk 🙂 maar nu heb ik zelfs geen cassettespeler meer.
  Merci voor het compliment 🙂 en voor het pakket (dat kan ik niet genoeg zeggen).

  1. Ja, ik heb eigenlijk ook geen cassettespeler meer. Die eerste die ik ooit opnam, hou ik meer om nostalgische redenen bij 🙂
   Die met het gebabbel van mijn broer en mij kan hij gelukkig wel nog digitaliseren, want dat is nog wel grappig om naar te luisteren!

  1. Neen, nog niet (’t is zot hoeveel we al van hier naar daar gecrost hebben voor bezoekjes allerhande), maar ’t staat zeker op de planning!

 5. Oh, die luistersprookjes! Nostalgie! Mijn mama heeft ook eens alle cassettes weggegooid omdat we geen cassettespeler meer hadden en toen kon ik de auto van mijn oma overnemen, met jawel een cassettespeler, zoveel spijt dat ik toen had!

  1. Oh, dat is wel jammer!
   Ik heb mij bij die luistersprookjes echt moeten inhouden om ze niet allemaal eerst weer te beluisteren, zo zalig was het om die terug te horen 🙂

Comments are closed.