Week 2016/5 in woord en beeld

De woensdag na onze terugkeer uit Zuid-Afrika was vooral een luierdagje: Johan vond de moed om te gaan lopen al had hij dat achteraf bekeken beter niet gedaan, want hij liep er een blessure op die hem minstens twee weken aan de kant gaat houden (niet meteen ideaal voor zijn marathonvoorbereiding). Ik raapte mijzelf pas twee dagen later sportief weer bij elkaar, al evenaarde ik wel mijn langste loopafstand met 15km. Daardoor mocht ik deze leuke treinbrug (ik hou van zo’n duidelijk industrieel getinte bruggen) voor het eerst voorbijlopen, daar waar ze tot nu toe maximaal mijn keerpunt was. Hoera voor trainingsvooruitgang en voor het feit dat het weinige lopen op vakantie blijkbaar weinig invloed gehad heeft!

Le petit requin

Gezien Johans blessure kon hij zondag zijn lange duurtraining niet afwerken; we besloten in de plaats dan maar een fietstocht te doen, omdat hij daarmee weinig druk zet op zijn enkel. Alleen hadden we bij de keuze van ons parcours weinig rekening gehouden met mijn looptocht van de dag ervoor, waardoor de stevigste klim mijn benen als rubber deed voelen. De “zachtere” hellinkjes erna leken dan ook allemaal halve cols; zelfs het zicht op de echte cols en het meer was maar een flauwe troost en ik was dan ook zéér content toen we weer thuis waren.

Le petit requin

Tijdens onze vakantie had de inleiding op het komende semester plaats, waardoor ik jammer genoeg zelf niet kon kiezen welk thema ik wilde voor mijn presentatie. Gelukkig kwam ik wel bij een leuk onderwerp terecht, zijnde kloosterbouw, maar – en dat is iets minder tof – die presentatie moet al begin maart gegeven worden. Ik sprak deze week dan ook al meteen af met mijn twee groepsleden om te verdelen wie welk klooster gaat bespreken en te weten te komen wat er net verwacht wordt. En zo zijn we ook daar weer vertrokken!

Le petit requin

Al kon ik het toch niet laten om niet meteen mijn studieboeken in te duiken, maar wel eerst het boek uit te lezen waar ik op de terugvlucht in begonnen was. Te mooi om te laten liggen, oeps 🙂

Le petit requin

17 Comments

 1. Ik heb net hetzelfde boek uitgelezen :-). Ik had ook moeite om het neer te leggen, echt een aanrader!

  1. Ja he! Ik kreeg het vorig jaar voor mijn verjaardag van mijn broer en zijn vriendin en ik snap nog altijd niet waarom het een half jaar geduurd heeft voor ik er in begonnen ben! 🙂

 2. Hopelijk is Johan snel beter!
  ‘All the light you cannot see’ wil ik al zó lang lezen, maar het is altijd uitgeleend in de bib :-(. Ik moet reserveren toch overwegen denk ik…

  1. Als je het in het Engels wilt lezen, mag je mijn exemplaar altijd eens lenen hoor! Laat maar weten! We gaan komend weekend naar België, dus dan kan ik het van daar op de post doen (want te weinig tijd om het in Gent te komen afleveren vrees ik).

 3. Hoera voor je vooruitgang en het zicht op die brug! En zo flink dat je meteen weer in je studie gevlogen bent, weinig studenten doen je dat na…

  1. Euhm, dat is dus het nadeel aan die weekberichten een week na datum publiceren (wegens dat ik dan rustig tijd heb om ze te schrijven): dat er ondertussen al eens dingen veranderen. Afgelopen week namelijk bijna niets gedaan voor die studie, gelijk een echte student, ahum… Al heb je desondanks gelijk dat het wel goed is dat die eerste afspraak (en dus weten hoe of wat) er snel gekomen is 🙂

 4. Leuk dat je ons boek zo goed vond! 🙂 En proficiat voor die 15 km! Die halve marathon gaat een ‘piece of cake’ worden voor jou! 😉

  1. Haha, I wish 😉 Nee, uitlopen zou normaalgezien (als er geen blessures tussenkomen tenminste) wel moeten lukken, maar die “minder dan twee uur” zal toch voor een andere zijn zenne, ik loop nog altijd even traag 🙂

   1. Uitlopen is al een mooie uitdaging! En “onder de twee uur” kan nog altijd de uitdaging worden voor een volgende halve marathon 😀 !

 5. Ik hoor zoveel goeie dingen van dat boek, ik moet het echt dringend ergens te pakken krijgen!

 6. Soms kan een week of twee minder (regelmatig) trainen net beter zijn voor uw lijf, want gewoonte is niet goed naar het schijnt. Hoorde ik eens van een jogger.
  In mijn hoofd ligt heel Zwitserland de ganse winter onder een laag sneeuw; maar ik vergeet natuurlijk dat niet alle steden en dorpen op 1800 m liggen :p Is anders wel een geruststelling want stel dat ik er ooit woon, ik heb een gigantische hekel aan sneeuw!

  1. Haha, nee, een ganse winter sneeuw hebben we hier zeker niet 🙂 Vorig jaar wel meer dan nu, toen hebben we (op 400m) een ganse maand een laagje sneeuw gehad, nu blijft het – als het al eens sneeuwt – amper een halve dag liggen. Vandaag is er wel gevallen op de berg waar we op uitkijken (800m), ben eens benieuwd hoe lang het dit keer gaat blijven liggen, want ook op die hoogte is het dit jaar gene vette (wel jammer, want ik wilde onze slee eens uittesten, maar ’t is er dus nog altijd niet van gekomen).

Comments are closed.