Weekmenu april 2016

Na een volledig groene maand maart, kleurde ons menu in april terug “normaal”: nog steeds overwegend groen, maar met toch ook een beetje rood en een mini beetje blauw.

01: Choucroute met puree (jah, na een hele maand vegetarisch had ik een goestingske in vlees dat eigenlijk amper vlees te noemen is: zwanworstjes. Wel lekker, zo heel af en toe 🙂 maar wel zwaar op de maag, dat jammer genoeg ook)

02: Vol-au-vent met frietjes

03: Linzendal met rabarber en komkommer (Johan – sowieso geen grote rabarberfan – bekeek dit met enig wantrouwen, maar het bleek wel een leuke manier om rabarber in een vegetarisch gerecht te verwerken. Heel veel inspiratie heb ik op dat gebied namelijk (nog) niet… Tips altijd welkom!)

04: Rest dag 02 met pasta

05: Pompoen-seldersoep

06: Champignonflensjes met appelmoes (geen goesting om te koken, dat resulteerde in deze diepvriescombinatie)

07: Linzenravioli met bieslook @ Restaurant Einsiedeln

08: Rodekooltaart met geitenkaas

Rodekooltaart met geitenkaas (AH)

09: Wafels

10: Kip met appelmoes, champignons en rijst

11: Tortellini’s met ricotta en spinazie in dragon-tomatensaus (een recept dat mijn moeder en broer graag eten en ik snap waarom!)

12: Garnaalkroketten – Lamsvlees met kroketjes en groentenmix

13: Parmigiane di melanzane en Penne pasqualina @ A casa mia

14: Spaghetti bolognaise

15: Eendensoep met bamboescheuten – Chop suey met tofu @ Saigon

Eendensoep (Saigon Zürich)

16: Penne met groene asperges, kerstomaatjes en ricotta (jeeeej, er zijn terug asperges! Simpel gerecht, snel klaar, heel lekker)

17: Courgettelasagne

18: Rest dag 17

19: Witlooftaart met kerstomaatjes (net iets te weinig witloof om de taart volledig op te vullen resulteerde in een combi met kerstomaatjes en dat gaan we in de toekomst nog wel eens expres doen denk ik)

Witlooftaart met kerstomaatjes (Photo-copy Ann)

20: Curry met bloemkool, boontjes en rijst

Curry met bloemkool, boontjes en rijst (De vegetariër)

21: Noedels met tofu en gemengde champignons @ Swiss Re

22: Rest dag 20

23: Curry-kokossoep met kip en zoetzure tofu met groenten @ Ah-Hua (als wij op restaurant niet kunnen kiezen, dan delen we gewoon twee schotels)

24: Farfalle met prei en champignons

25: Ajuinsoep – Rest dag 24

26: Pasta met kip, champignons, asperges en geitenkaas (lekker! En snel te maken, al naargelang hoeveel raspwerk de asperges eventueel nodig hebben. De volgende keer ga ik de kip misschien wel gewoon weglaten; lijkt mij zeker even lekker vegetarisch)

Spirelli met groene asperges, champignons en geitenkaas (Gimme some oven)

27: Curry met linzen, paprika en snijbonen

28: Salade met witloof, veldsla, feta en noten

29: Aziatische schotel met scampi’s, zoete aardappel en paprika @ Alumni Quattro Lounge

30: Biefstuk met pepersaus, witloof (rauw en gestoofd) en gebakken patatjes (we wilden nog profiteren van het einde van het witloofseizoen en dus kwam het in dit traditionele gerecht op twee manieren aan bod. En nu ga ik een beetje bleiten dat witloof tot november niet meer in seizoen is… Al zie ik het mijzelf eerlijk gezegd niet tot dan uithouden)

15 Comments

 1. Met mijn vriend doe ik dat niet, maar met met beste vriendin gebeurt dat ook al eens: half om half eten. Best gezellig, he! 🙂

  1. Hihi, wel grappig dat je dat met je vriend niet doet. Nu zit ik met zo’n “Joey-doesn’t share food”-vriend in mijn hoofd 😉

  1. Ja, rabarber is op dat gebied lastiger dan appels vind ik. Die kan je nog wel combineren met vb. pompoen ofzo, maar bij rabarber kom ik meestal niet verder dan “blinde vink met patatjes en rabarbermoes”. Ach ja, als ik er nog eens zin in heb, maak ik gewoon jouw rabarbercrumble nog eens 😉

   1. Haha! Ik moet dringend ook eens rabarber meebrengen uit de winkel (of uit de tuin van mama). Onlangs vond ik enkele lekker-uitziende muffinrecepten met rabarber. Mmmm! Waarom zijn al die lekkere dingen maar zo beperkt beschikbaar? Met asperges is dat ook…

 2. Een hele andere smaak dan hier maat wel interessant. Hier ook homemade confituur met rabarber, aardbei en bosvruchtenmengeling.

  1. Mmm, die confituur klinkt heel lekker! En je doet mij beseffen dat ik met al mijn gezoek naar gerechten met rabarber helemaal vergeten ben dat confituur ook een heel goede optie is!

   Welkom trouwens, leuk dat je een reactie achterlaat! 🙂

 3. Die pasta met kip, champignons, asperges en geitenkaas ziet er erg lekker uit. Gisteren heb ik toevallig nog een vegetarische quiche met geitenkaas (én bladspinazie + zongedroogde tomaten) gegeten. Superlekker dus die moet ik zelf zeker ook is een keertje maken.

  1. 🙂 Ja, ’t was wel een speciale combinatie! Niet eentje die we heel vaak zullen eten, maar wel lekker genoeg voor af en toe.

 4. Mmmm zwan!! Ook lekker gewoon met ketchup… dat at ik vroeger wel eens als lunch tijdens de examens ha.

Comments are closed.