Weekmenu augustus 2017

1: Macaroni met hesp, champignons en courgette

2: Piadina met kaas en rucola @ Markt Hauptbahnhof (ik vind het altijd gezellig wanneer ik door het eetmarktje in Zürich Hauptbahnhof wandel, maar tot nu toe probeerde ik nog nooit iets uit. Dit keer wel en als ik nog eens honger heb wanneer ik daar in de buurt ben, ga ik dat zeker opnieuw doen 🙂 )

3: Groentesoep

4: Rest dag 3

5: Pizza funghi @ Santa Lucia

Pizza funghi (Santa Lucia)

6: Pannenkoeken

7: Rode koolsalade met paprika, bloemkool, geroosterde bietjes en noten (op de noten na kwam dit allemaal recht uit de tuin! Zo blij dat ik op zijn minst van een deel van de oogst kan genieten!)

Rode kool (Le petit requin)

8: Rest dag 7

9: Courgettelasagne

10: Wortelsoep – Ravioli met ricotta en tomatensaus @ Chrüz – Capresesalade – Curry met rijst – Brownie met gemberijs (ik was een hele dag op stap voor het werk en at dus ’s middags op restaurant. Normaal zou ik dan ’s avonds niet nog eens warm eten, maar na een emotionele en verregende dag, was ik heel blij dat ik mee mocht aanschuiven aan tafel bij wat een nieuwe vriendschap lijkt te worden)

11: Tomatensoep @ EY Hof

12: Rest dag 9 en courgettequiche

13: Courgettequiche

14: Käsefladen met gemengde sla @ Restaurant Hörnliblick – Pitta met halloumi en geroosterde groenten

15: Tomatenroomsoep – Salade – Risotto met cantharellen en abrikozencompote @ Gasthof Gyrenbad (teambuilding op locatie; qua eten was het alleszins in orde)

16: Frikadellen met champignons in tomatensaus en puree (op voorhand had ik gedacht absoluut nood te hebben aan deze dagen in België, maar uiteindelijk was dat (gelukkig) niet zo. Wat niet wegneemt dat ik mij de warmte en de typische maaltijden-van-mama heb laten welgevallen 🙂 )

17: Kip in currysaus met rijst en ananas

18: Broodje met paprikaspread en rucola @ Amok (ontdekt dankzij Kelly en jum, die bokes van Tinne, daar ga ik nog eens voor binnenspringen)

19: Vleesbrood met krieken en rijst (bezoek aan mijn grootmoeder, die speciaal voor mij vleesbrood met kriekjes had klaargemaakt. Een mens zou kunnen denken dat dat na de frikadellen een overdosis gehakt is, maar aangezien ik dat zelf maar heel zelden klaarmaak, laat ik het mij in België goed smaken 🙂 )

20: Barbecue

21: Courgettelasagne

22: Vegetarische spaghetti

23: Buffet @ Tibits

24: Rest dag 21

25: Ravioli met groenten @ Restaurant Rössli (de dag voor het Alpenbrevet at ik uiteraard pasta)

Ravioli Restaurant Rössli (Le petit requin)

26: Pizza funghi @ Restaurant Rössli (de avond erna had ik dan weer meer dan genoeg calorieën verbrand om te gaan voor pizza 🙂 )

Pizza funghi Restaurant Rössli (Le petit requin)

27: Buffet @ Hiltl

Hiltl (Le petit requin)

28: Spaghetti met boontjes, kerstomaatjes en halloumi (soms is restjeskoken het lekkerste koken…)

Salade met boontjes, kerstomaatjes en halloumi (Le petit requin)

29: Beschuiten met confituur (… en dan soms had je eigenlijk gewoon echt naar de winkel moeten gaan 😉 )

30: Garnalencocktail @ Waldegg

31: Crêpe Gonzalo @ Grepery

7 Comments

  1. Oh, dank je! Ik twijfel soms of mijn lezers wel geïnteresseerd zijn in dit soort berichten, dus fijn te lezen dat je er inspiratie uithaalt 🙂 (al is dit eerlijk gezegd wel een van de minder inspirerende maanden, vrees ik…).

 1. Hoera voor nieuwe vriendschappen en lekker eten. Ik moest trouwens echt lachen toen ik dag 28 en 29 zag. Zelf vind ik het ook tof om iets nieuws te bedenken met de ingrediënten die ik nog in huis heb. Gelukkig zitten de kasten hier doorgaans goed gevuld want anders wordt het inderdaad brood of beschuit met confituur.

  1. Waarschijnlijk had ik nog wel net iets meer in de kast zitten dan dat, maar ja, zolang ik in die tijdelijke woning zat, heb ik mijn voorraden heel erg beperkt en enkel pasta, dat is het zo toch ook niet echt 😉 Nu kan ik gelukkig weer eerder voor een dag 28 gaan als “restjesdag” 🙂

   1. Haha, enkel pasta spreekt mij ook niet aan hoor. Ik begrijp nog steeds niet hoe die wielrenners dat naar binnen krijgen zonder saus.

    1. Hmm, nu je het zo zegt: eigenlijk eet ik dat soms wel zonder saus (inderdaad: voor lange fietstochten). Maar: wel met bruine suiker erop, toch nog een groot verschil 🙂

 2. Hartjes voor gehakt… Het enige vlees dat ik écht niet zou kunnen missen 🙂

Comments are closed.