Weekmenu december 2017

1: Pizza funghi @ Santa Lucia (na een verhuis en met drie mannen op bezoek, mocht het eten iets makkelijks zijn)

2: Gegrilde groenten met kip in pikante tomatensaus en pasta (eerste maaltijd in mijn eigen appartement, hoera! 🙂 )

3: Chicken burger frietjes @ McDonald’s

4: Belegde broodjes

5: Rest dag 2

6: Pikante currysoep

7: Belegde broodjes

8: Rest dag 6

9: Brusselse wafels en Zwitserse Guetzli (ok, ik geef toe dat dit niet bepaald de gezondste of meest gevarieerde maaltijd is. Maar lekker: oh jup, dat zeker 🙂 )

Le petit requin

10: Broodjes

11: Pompoenlasagne met linzen en champignons

12: Panini met gegrilde groenten en halloumi @ Hasan

13: Veggie pasteitje @ Wienachtsmärt Winti (ik werkte uitzonderlijk een paar uurtjes op woensdag en kon zo ook mee lunchen op de kerstmarkt 🙂 )

14: Linzensalade

15: Spaghetti pesto @ EY Hof

16: Rodekooltaart met walnoten en geitenkaas

17: Rest dag 16

18: Balletjes in zoetzure saus met rijst en koude groenten @ Tibits

19: Pizza funghi @ Santa Lucia

20: Pompoensoep met salade

21: Falafelwrap @ Starbucks

22: Lasagne bolognaise

23: Gewokte rijst met spiegelei (nu mijn broer en zijn vriendin een eigen appartement hebben, is vegetarisch eten in België een pak makkelijker geworden 🙂 )

Gewokte rijst met spiegelei (Le petit requin)

24: Hapjes – Kervelsoep – Gevulde kalkoenlapjes met denappelkroketjes en groenten – Kersttulband

Le petit requin

25: Kervelsoep – Gehaktbroodje met krieken en rijst

26: Groenteballetjes in tomatensaus en seitanstoofvlees met frietjes en bloemkool

27: Geroosterde zoete aardappel, pastinaak, wortel en pompoen met pasta en noten

28: Bicky burger met lucifer en frietjes

29: Hachis parmentier

30: Kip met appelmoes en rijst

31: Hapjes – Erwtensoep – Zalm met zoete aardappel en mangosalsa – Praliné cheesecake

4 Comments

  1. Eigenlijk zou ik eens moeten beginnen met een menu op te stellen per week of zo. Zodat ik alleen koop wat ik ga klaarmaken. Nu zorg ik dat ik altijd vanalles in huis heb om van dag tot dag te bekijken met hoeveel we zijn en waar ik zin in heb. 🙂

    1. Goh, zelf werk ik liever met een weekmenu, omdat ik dan inderdaad alleen koop wat ik effectief ga klaarmaken (en dan nog verschuift er al wel eens iets door onverwachte of last-minute veranderingen), maar tegelijk ben ik opgegroeid in een gezin waar dezelfde methode als de jouwe gebruikt werd, dus ik zie er ook wel de voordelen van in. Hangt er denk ik heel sterk vanaf hoe vaak het aantal personen aan tafel wisselt: als dat heel vaak is (of er veel tegelijk bijkomen, want eentje erbij aan tafel lukt meestal wel nog, als het er drie zijn is het weer al wat anders natuurlijk) dan is jouw systeem natuurlijk wel flexibeler.
      Je kan het altijd eens uittesten he 🙂

  2. Ik krijg hier steeds goestingskes van en dat is eigenlijk een goed teken vermits ik nog steeds aan het herstellen ben van een felle buikgriep en pas vandaag voor het eerst ergens zin in krijg. Tot nu toe heb ik steeds ‘moeten’ eten in plaats van willen eten.

    1. Hoera voor goestingskes! Al helemaal als ze een teken zijn van een buikgriep die voorbij is (en nu hoop ik voor jou dat het een correct teken was!).

Comments are closed.