Weekmenu februari 2016

Februari is de maand waarin de Dagen zonder Vlees van start gingen en dus kleurde ons weekmenu nog wat groener dan anders. Een overzicht:

01: Vegetarisch menu @ Qatar Airlines

02: Vegetarische spaghetti

03: Quiche met geroosterde wortelen, uit: De moestuin van Mme Zsazsa (jum jum jum, echt weer zo lekker dit! Johan zag de concentrische cirkels eerst niet echt zitten, maar aangezien ik een mooie foto wilde – voor de blog ah ja -, gingen we er toch voor 🙂 )

Worteltaart (De moestuin van Mme Zsazsa)

04: Rest dag 03 met salade

05: Paddenstoelenragout met marsalasaus, uit: Vegetarisch nach Lust und Laune

06: Wortelgroentenstamp met gesmoorde sjalotjes (vrienden die meer en meer overtuigd raken van vegetarisch eten en dat laten weten door recepten door te sturen die dan ook nog eens heel lekker blijken te zijn: zalig!)

Wortelgroentenstamp met gesmoorde sjalotjes (Plenty More)

07: Buffet @ Hiltl

08: Rest dag 06

09: Fettucini met scampi en chili – Tarbot met Belugalinzen en mosterdzaadsaus @ Sihlhalde (lekker, maar echt, zo zo lekker)

10: Limoentofu, uit: Vegetarisch nach Lust und Laune

11: Salade van geroosterde biet, geroosterde pompoen, witloof en feta

Salade met biet, pompoen, witloof en feta (Le petit requin)

12: Vegetarische pizza

13: Trio van groentetaarten: worteltaart (uit: De moestuin van Mme Zsazsa), witlooftaart en bloemkool-broccolitaart (waarbij die laatste mijn geplande seizoensgroentedag verpestte, want op een of andere manier slaagde ik erin te vergeten dat “kolen = wintergroente” en “bloemkool en broccoli = kool” niet noodzakelijkerwijs impliceert dat “bloemkool en broccoli = wintergroente”. Tedju toch)

14: Buffet @ Hiltl

15: Rest dag 13 + witloofsoep

16: Vegetarische pizza (er was nog een pizzabodem over van de week ervoor, maar mij hoor je nooit klagen over teveel pizza 😉 )

17: Champignonsoep

18: Arabische Bamja, uit: Vegetarisch nach Lust und Laune

Arabische bamja (Hiltl)

19: Wortel- en preitaart, het eerste geïnspireerd op, het andere letterlijk uit De moestuin van Mme Zsazsa (wie zich afvraagt of drie keer worteltaart op drie weken tijd niet een beetje overdreven is: misschien wel ja. Maar kijk, als we een lekker en makkelijk recept ontdekken, dan willen we dat blijkbaar met iedereen delen)

20: Witloofrolletjes met hesp en kaassaus (de eerste dag tijdens Dagen zonder Vlees dat we “zondigden”, maar aangezien ik niemand wil verplichten vegetarisch te koken – dat is tijdens de rest van het jaar immers ook niet het geval – aten we bij vrienden gewoon wat de – overigens zeer lekkere – pot schafte)

21: Rest dag 19 met rucolasoep

22: Met riccota en spinazie gevulde pasta met arrabiatasaus, courgette en paprika (geen zin om te koken, maar toch iets gezonder dan diepvriespizza willen, resulteerde voor het eerst in een tijdje nog eens in deze halve kant-en-klaarklassieker)

23: Risotto met schorseneren en champignons (een rijstvariant van de pasta die hier al vaker op tafel kwam. Ik combineerde het dit keer met dragon en dat blijkt zeer goed bij schorseneren te passen)

Risotto met schorseneren en champignons (Le petit requin)

24: Rest dag 23

25: Witloofsoep

26: Groene curry met groenten en tofu @ Woka

27: Pasta met geroosterde wintergroenten, granaatappelpitjes en pijnboompitten (a-mai, zo lekker! En ziet die kleuren! Grote kans dat dit de wintervariant gaat worden van de pasta met radicchio, paprika en courgette die ik zo graag eet)

Pasta met geroosterde wintergroenten, granaatappelpitjes en pijnboompitten (The pioneer woman)

28: Röstischotel met zuurkool (ik kende zuurkool tot nu toe enkel in de – weliswaar lekkere, maar niet zo gezonde – variant met (zwan)worstjes en puree, maar met dit recept hebben we een gezond en vegetarisch alternatief gevonden, jum!)

Röstischotel met zuurkool (De groene meisjes)

29: Vegetarische balletjes in tomatensaus met frietjes @ Hiltl

18 Comments

  1. Oh nee, zeker niet! En ik moet zeggen: vorig jaar moest ik soms wat moeite doen tijdens DZV, maar nu helemaal niet. Dat vegetarisch eten zit er al meer in dan ik dacht 🙂

 1. En al vanaf de eerste keer dat jullie dat hier aten, wil ik nu wel weten hoe je die precies wel lekkere worteltaart maakt! *gaat onderzoeken of het www dat recept ergens wenst prijs te geven*
  Het ziet er alvast allemaal lekker én gevarieerd uit. Knap!

 2. Hmm, dat ziet er allemaal lekker en gevarieerd uit!
  Vooral die pasta met wintergroente is een grote kanshebber voor vanavond 🙂

  1. Leuk, ben benieuwd of jullie het ook lekker gaan vinden!

   En merci trouwens voor de link die je een tijdje geleden postte om granaatappels te ontpitten! Die is bij dit recept goed van pas gekomen: ’t was nog altijd een beetje prutsen, maar ik zag er na afloop tenminste niet uit alsof ik een beest geslacht had 😉

 3. Njammie! Die laatste twee foto’s zien er zo goed uit dat ze evengoed in een kookboek of tijdschrift hadden kunnen staan.

 4. Maar één keer rood, goed gedaan!
  En zo veel variatie, mmmmm 🙂
  Vanavond staat hier ook een risotto met schorseneren op het menu, en later deze week ook nog iets met spruitjes. Je ziet het wel verschijnen, volgende week 🙂

 5. Wat een groene maand zeg! Super jullie best gedaan 😀

  Die pasta ziet er trouwens zaaaalig uit! En ik heb toevallig nog spruitjes liggen, joepie!

  1. Merci! En het leuke is het: het kost geen enkel moeite (daar waar ik mij herinner dat ik vorig jaar af en toe nog wel de neiging had om iets van vol-au-vent ofzo te gaan maken en dan plots te beseffen “ow wacht, dat mag nu niet”. Nog geen enkele keer tegenkomen dit jaar 🙂

   Heb je de pasta met spruitjes al kunnen uitproberen?

 6. Pingback: Goud in een potteke #8. – Met Ups en Downs
 7. Hitl is echt wel uw favoriet restaurant precies 🙂 🙂
  Die wintergroentepasta ziet er superlekker uit! En die zuurkoolröstischotel ook… Mmmm 🙂

  1. Haha, ja, die 2x daar gaan eten op 8 dagen tijd was er eigenlijk wel wat over! We waren er met ons tweetjes gaan eten, maar waren vergeten dat we een week later bezoek hadden en die wilden er ook graag naartoe. Ach ja, gelukkig eten we er nooit exact hetzelfde 😉
   En die wintergroentepasta lijkt mij perfect paleo te maken: pasta weg, stukje vlees erbij!

Comments are closed.